Sevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafPestil, çeşit çeşit meyveden hazırlanabiliyor. Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden kayısı da bunlardan biri. Kayısının pestili hazırlayarak daha uzun süre tüketebilirsiniz. Peki kayısı pestili nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde kayısı pestili tarifi ve yapımı...
#Kayısı Pestili Nasıl YapılırPestil, çeşitli meyveleri uzun süre tüketmenin en lezzetli yollarından biri. Ayrıca tatlı niyetine çayın yanında da ikram edilebilir. Pestil, farklı meyvelerden yapılabiliyor. Elma da bunlardan biri. Peki elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi ve malzemeleri...
#Elma Pestili Nasıl YapılırÇeşitli mevsim meyveleriyle hazırlanan pestiller, meyveleri kışa taşımanın en lezzetli yollarından biri. İncir pestili de bunlardan biri.. ağustos ve eylül aylarında nefis incirlerle hazırlanan pestil hem besleyici hem de tatlı krizlerine birebir. Peki incir pestili nasıl yapılır? İşte adım adım incir pestili tarifi ve malzemeleri...
#İncir Pestili Nasıl YapılırYazın yetişen mahsülleri toplayıp değerlendirmenin tam zamanı! Ve bunun en güzel yolu da kışa kadar saklayabileceğiniz harika pestillerdir. Çayın, kahvenin yanında, gün içerisinde ve sonunda sağlıklı atıştırmalıklar arayanlara, lezzetli erik pestili tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#Erik PestiliYaz aylarının sonuna yaklaşırken olgunlaşan meyve ve sebzelerin hasat zamanı da başladı. Bir yanda domateslerden salça yapılırken diğer yandan en çok yapılan meyve atıştırmalıklarından erik pestili tarifi çokça araştırılıyor. Peki erik pestili nasıl yapılır, saklanır, kaç kalori? İşte, erik pestili tarifi…
#Erik PestiliAsma ağaçlarının birçok türü olsa da ülkemizde en çok bilinen türü üzüm veren asmalardır. Uzayan dallarının doğru şekilde asılmasıyla çardak yapımlarında da kullanılan asmalar hem lezzetli meyveleri hem de görselliğiyle ilgi görür. Asma ağaçları ile ilgili bilinmesi gerekenleri derledik.
Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de çullama oluyor. Yörede ‘bastık’ olarak anılan pestilin yumurtaya bulanmasıyla yapılır, üzeri Antep fıstığıyla süslenerek sunulur. Peki, çullama tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte adım adım çullama tarifi…
#Çullama Tatlısı Nasıl YapılırBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-Food“Eşi benzeri olmayan, en şiddetle güzel, insani ve dünyadaki en etkileyici çağdaş sanat eseri… Hayatınızın geri kalanını bir sanat fuarından diğerine giderek geçirseniz bile buranın size hissettirdiklerine yaklaşamayacaksınız…” Dünyanın en önemli sanat tarihçilerinden Simon Schama, Financial Times’a böyle yazmıştı.
#Orhan PamukErzurum’da kadim tarihin merkezidir Nazik Çarşı. Geçmişin efsunlu halini anlatır. Şimdilerde umursamazlığın elinde kaderine terk edilmiş. Tıpkı Gümrük, Hacılar, Kamburoğlu hanları gibi. Bu şehri tüm boyutlarıyla tanımak için arka sokaklarında yürüyüşe çıkmak gerekir.
Sanki, Avrupadan müzakere tarihi alınmamış ve geçen Aralık ayının o ilk iki haftasında olduğu gibi sessiz bir beklemeye girmişiz.Yaprak kıpırdamıyor, hiçbir çalışma yok. Heeey arkadaşlar uyanın, heyecanımızı kaybettirmeyin, hazırlıklarınızı artık başlatın. Almanlar gibi başladık, İngilizler gibi bitirelim.