GeriMutfak Tüyoları Elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı

Elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi, malzemeleri ve yapımı

Pestil, çeşitli meyveleri uzun süre tüketmenin en lezzetli yollarından biri. Ayrıca tatlı niyetine çayın yanında da ikram edilebilir. Pestil, farklı meyvelerden yapılabiliyor. Elma da bunlardan biri. Peki elma pestili nasıl yapılır? İşte yumuşacık kıvamıyla elma pestili tarifi ve malzemeleri...

Pestil, pek çok meyveyle hazırlanabiliyor. Mevsimin güzel meyveleriyle hazırlanan pestiller kış aylarında zevkle tüketiliyor. Biz de sizin için elma pestili tarifini derledik. Denemek isterseniz yapımı ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

ELMA PESTİLİ TARİFİ

MALZEMELER

4 adet elma
5 yemek kaşığı toz şeker

ELMA PESTİLİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.

Ardından blender'dan geçirip püre haline getirin.

Püre haline gelen elmaları süzgeçten geçirerek tencereye alın.

Daha sonra şekeri de ilave edip kısık ateşte suyun çekene kadar pişirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine elma püresini ince bir kat halinde yayın.

Son olarak tepsiyi fırına verip 150 derecede kurumaya bırakın.

Afiyet olsun...

False