Dünyada zeytinyağı üreticisi birkaç ülke arasında yer alan Türkiye, kaliteli ürünleriyle sektörün üst sıralarında yerini alırken, ‘Zeytinyağlı Yemek’ kategorisi ile mutfaklarda bu ürünün ayrı bir yeri olan tek ülke olarak öne çıkıyor. Dünyaca ünlü Oleolog olarak tanınan Pelin Omuroğlu, zeytinyağı üzerine konferanslar vermek, iş görüşmelerinde bulunmak üzere geldiği Londra’da, Sofra Restaurant’ta zeytinyağını anlattı.
#AVRUPADAN HABERPelin Omuroğlu Balcıoğlu, ABD’de eğitim görürken tanıştığı organik tarımı Urla’daki arazisinde uygulamaya karar vermiş. Zeytinden, domatese, balkabağından keçi peynirine, onlarca ürünü tamamen doğal yöntemlerle üreten Pelin Hanım organik tarımın bahçenizde uygulayabileceğiniz kadar kolay olmadığını, yoğun bilgi ve uğraş gerektirdiğini söylüyor.