Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler haberleri sayfasında Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 34 Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
YÖK pedagojik formasyonda yeni bir sisteme geçti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kontenjan durumu nedir? Hangi üniversiteler pedagojik formasyon veriyor? YÖK'ün yayınladığı listeye nasıl ulaşabilirim?
#Pedagojik Formasyon BaşvurularıYÖK pedagojik formasyonda yeni bir sisteme geçti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kontenjan durumu nedir? Hangi üniversiteler pedagojik formasyon veriyor? YÖK'ün yayınladığı listeye nasıl ulaşabilirim?
#Pedagojik FormasyonYÖK pedagojik formasyonda yeni bir sisteme geçti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kontenjan durumu nedir? Hangi üniversiteler pedagojik formasyon veriyor? YÖK'ün yayınladığı listeye nasıl ulaşabilirim?
#Pedagojik Formasyon BaşvurularıÖğretmen olmak için alınması gereken bir eğitim olan Pedagojik formasyon eğitimi için başvurular başladı mı? Pedagojik Formasyon veren üniversiteler hangileri? İstanbul Üniversitesi kontenjanı ne kadar, başvurular ne zaman başlıyor?
#Pedagojik Formasyon BaşvurularıYÖK pedagojik formasyonda yeni bir sisteme geçti. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için kontenjan durumu nedir? Hangi üniversiteler pedagojik formasyon veriyor? YÖK'ün yayınladığı listeye nasıl ulaşabilirim?
#Pedagojik FormasyonEğitim fakültelerinden mezun olmayıp öğretmen olmak adaylar için verilen Pedagojik formasyon eğitimi için kontenjan listeleri açıklandı. Hangi üniversitede kaç aday "Pedagojik formasyon eğitimi" alabilecek?
#Pedagojik FormasyonMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile bambaşka bir noktaya geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’yi dini ibadet özgürlüğü anlamında dünya standartlarında bir ülke yapmaya çalışan bütün AK Parti camiasına ve buna katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmamız gereken dönemlerdi. Biz şimdi burada din eğitimini çalışırken, din eğitimi ile ilgili konuşurken Türkiye’nin bu konuda yaşadığı tecrübeyi ihmal etmemek ve görmezden gelmemek lazım” dedi.
#Bakan TekinYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteler tarafından yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) 2023 yılında YÖK tarafından ilk defa yapılacağını belirterek, "Bu sınav 2023 yılının ilk ayında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek. Bu sınava dünyanın her tarafından Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenci adayları başvurabilecek. Üniversitelerimiz bu sınavları diledikleri takdirde öğrenci alımında kullanabileceklerdir" dedi.
#YÖKMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan veya açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvurabileceğini bildirdi. Peki, pedagojik formasyon ne demek? Pedagojik formasyon için gerekli belgeler neler?
#Pedagojik FormasyonÜniversite okumak isteyen her genç ilgi ve yeteneğine daha uygun olan bölümde okumak ister. Bu sebeple özellikle sanat alanında eğitim almak isteyen kişiler ilgi ve yeteneğine uygun olan bu alanlarla ilgili araştırma içine girer. Yetenekli olan kişilerin özellikle seçtiği bölümlerden bir tanesi de plastik sanatlar bölümüdür. Birçok öğrenci için plastik sanatlar bölümü tam olarak bilinmeyen bölümler arasındadır. Bu sebeple öğrenciler plastik sanatlar bölümü ile ilgili birçok detayı merak eder. Plastik sanatlar bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Plastik Sanatlar Bölümü Nedir?Biyoloji bölümü, canlı organizmaların ve yaşam ile ilgilenen çalışmaları gerçekleştiren doğal bir bilimdir. Biyoloji, hayatımızın her alanında gerekli olan bir bilim ve disiplindir. Biyoloji bölümü okumak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alan Biyoloji Bölümü nedir? Biyoloji Bölümü mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
#Biyoloji Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?Üniversiteler kaliteli ve eğitimli meslek elemanları yetiştirmektedir. Bu amaçla her bölümde bir meslek disiplinine ait bilgi ve beceri kazandıracak eğitimler verilmektedir. Endüstriyel teknoloji öğretmenliği bölümü de bu bölümlerden birisidir. "Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği bölümü nedir? Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği bölümü mezunu ne iş yapar? Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği bölümü olan üniversiteler, bölüm dersleri ve eğitim süresi, endüstriyel teknoloji öğretmeni iş imkanları" Sizin için bu başlıklar altında Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü hakkında detaylı bilgileri derledik.
#Endüstriyel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü NedirTeknolojinin gelişmesi ile birlikte Dünyada ve Türkiye'de teknoloji ile paralel gelişen meslekler olmaya başlamıştır. 90'lı yıllarda hayatımıza giren bilgisayarlarla birlikte bu bölümün önemi de artmış, üniversitelerde de bilgisayarlarla ilgili bölümler açılmaya başlanmıştır. Öğrencileri eğitmek amacıyla bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü de yine bilgisayarın hayatımıza girmesi ile birlikte var olmaya başlayan bölümlerden biridir. Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü okumak isteyen öğrenciler konu ile ilgili detayları öğrenmek ister. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği BölümüSon yıllarda eğitim sisteminin en tartışılan konularından olan pedagojik formasyon kaldırıldı. Hürriyet’e konuşan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dönmez, “Pedagojik formasyon eğitimi kazanç kapısı olarak görülüyordu. Öğrencilerin umutları sömürülemeyecek, paraları alınamayacak” dedi.
#EğitimSon yıllarda eğitim sisteminin en tartışılan konularından olan pedagojik formasyon kaldırıldı. Hürriyet’e konuşan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dönmez, “Pedagojik formasyon eğitimi kazanç kapısı olarak görülüyordu. Öğrencilerin umutları sömürülemeyecek, paraları alınamayacak” dedi.
#YAZARMilli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan bilgilere göre; elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenlere ve yöneticilere yeni bir teşvik mekanizması kurulacak. Sözleşmeli öğretmenlerin 4+2 olmak üzere toplam altı yıl olan sözleşme süresi, 3+1 olarak toplam dört yıla indirilecek. Ücretli öğretmenlerin ücretleri iyileştirilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasıyla ilgili hazırlık çalışmaları yürütülecek.
#MEBEğitim fakültesi mezunu olmayıp öğretmenlik mesleğini yapmak isteyen kişilerin almak için çaba sarf ettiği pedagojik formasyonun ne olduğu merak konusu oldu. Her yıl belirlenen üniversitelerde sınırlı sayıda kontenjan belirlenen pedagojik formasyon için başvuru şartlarını merak eden vatandaşlar, 'Pedagojik formasyon nasıl alınır?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, formasyon nedir? Pedagojik formasyon nasıl alınır?
#Formasyon Nedir?Ülkemizde öğretmen eğitimi veren iki program var. Biri dört yıllık eğitim fakültesi diğeri pedagojik formasyon programı. Halen 96 eğitim fakültesinde 200 bin öğrenci okuyor. Pedagojik formasyon programına ise öğretmenlik yapılacak bir alanda eğitim görmüş üniversite mezunları giriyor. Geçen yıl 100 bin üniversite mezunu pedagojik formasyonla öğretmenlik sertifikası aldı.
#Eğitim FakültesiÖğretmenlikte ‘acı karne’nin nedenleri tartışılırken gözler her yıl yaklaşık 100 bin üniversiteli ve mezuna verilen ‘pedagojik formasyon’ eğitimine çevrildi. Açıköğretim fakültesi mezunlarının da kabul edilmesi ve 2 bin TL’ye verilen eğitimler sonucunda sertifikayı alanların ‘öğretmenlik’ için atama beklemesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısındaki yığılmayı daha da artırıyor.
#GazetehaberleriMEB tarafından, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında ‘öğretmenlik uygulaması’ derslerini alan eğitim fakültesi öğrencileri ve ‘pedagojik formasyon’ eğitimi alan öğrencilerle, bunların danışman öğretmen ve öğretim elemanlarına ait devamsızlık, ders notu ve eğitimleriyle ilgili tüm bilgiler ‘Uygulama Öğrencisi Değerlendirme Sistemi’ ile arşivlenecek.
#ÖğretmenMEB sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 71 öğretmenin görevine son verdi. MEB ayrıca, KPSS'nin ilk uygulandığı 1999 yılından bu yana yapılan atamalara ait, geriye dönük bütün öğretmenlerin diplomalarının mercek altına alındığı ayrıntılı inceleme süreci başlattı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini" açıklamasının ardından gündeme gelen diploma sahteciliğiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, sahte diplomalı öğretmenlik yapanlarla ilgili yürütülen süreç hakkında açıklama yaptı.
#MEB