Güncelleme Tarihi:
Eğitim fakültesi öğrencileri "Pedagojik formasyon" dersleri alarak okuldan öğretmen olabilecek şekilde mezun olurken diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları ise isterlerse "Pedagojik formasyon eğitimi" almaları gerekmektedir.
PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?
Pedagojik Formasyon lisans programlarından mezun olduktan sonra, son sınıfta veya mezun olduktan sonra alınarak öğretmen olabilme yolunda yardımcı olan bir eğitimdir.
Eğitmen olarak bilinen öğretmenlerin yetiştiği fakülteler olan Eğitim fakültesi içerisinde yer alan öğrencileri "Pedagojik formasyon" dersleri alarak öğretmen olma yolunda ilerlemektedirler. Eğitim fakültesi harici diğer öğretmen yetiştiren kurumların mezunları ise isterlerse "Pedagojik formasyon eğitimi" almaları gerekmektedir.
PEDAGOJİK FORMASYON ALMAK ZORLAŞTI
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), atanamayan öğretmen sayısının 400 bini bulması üzerine geçen yıllarda 54 bin kişiyi bulan pedagojik formasyon eğitimi alan öğrenci sayısını bu yıl 15 bin kişiye düşürdüğünü açıkladı. Sayının düşmesi üzerine mezun olan veya formasyon ihtiyacı olacak olan öğrenciler tarafından büyük bir tepki ile karşılaşmıştır. Artan tepkiler üzerine pedagojik formasyon eğitimi alan öğrenci sayısı üniversitelerin kendi yönetimlerine devredildi ve kontenjan sayısı rektörlükler tarafından belirlendi.
PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİNDEKİ DERSLER HANGİLERİDİR?
1. Gelişim Psikolojisi
2. Ölçme ve Değerlendirme
3. Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları
4. Sınıf Yönetimi
5. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
6. Öğretmenlik Uygulaması
7. Özel Öğretim Yöntemleri
8. Rehberlik Kaynak
PEDAGOJİK FORMASYON VEREN ÜNİVERSİTELERİN LİSTESİ
Pedagojik Formasyon eğitimi veren Üniversitelerin listesini ve kontenjan sayılarını görmek için buraya tıklayınız.