Pedagojik Formasyon haberleri sayfasında Pedagojik Formasyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 608 Pedagojik Formasyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pedagojik formasyon, akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için alınan bir çeşit formasyon eğitimi. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimden sonra, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmıştır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.
Yükseköğretim Kurumu, 2010-2011 yılından itibaren bu öğretmenlik eğitimini Tezsiz Yüksek Lisans adı altından çıkarıp Pedagojik formasyon eğitimi olarak değiştirmiştir. Eskiden ALES notuna göre sıralama yapılırken 2010-2011 yılından itibaren diploma not ortalamasına göre sıralama yapılmakta ve üniversiteler bu ortalamalara göre öğrenci almaktadırlar.
05 Nisan 2012 tarihinde alınan karar bu program kaldırılmış, gerekçe olarak ortaya çıkan öğretmen fazlası gösterilmiştir. Pedagojik formasyon, pedagoji biliminde eğitim pedagojisi ile ilgili bilgilerin verilmesini kapsar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Bakanlığımızca, pedagojik formasyonun tezsiz yüksek lisans eğitimine denk olduğuna yönelik bir açıklama yapılmamış olup yapılan haberler, gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yaptı.
#Milli Eğitim BakanlığıFormasyon başvurusu resmen başladı. Anadolu Üniversitesi’nden Pedagojik formasyon sertifika programıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Başvuruları aktif edilmiş olup 12 Ekim 2021 23:59 tarihine kadar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvuru yapılabilir.” İfadelerine yer verildi. Peki, pedagojik formasyon başvurusu nasıl yapılır?
#Pedagojik FormasyonYükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağını bildirmişti. Bu gelişmenin ardından beklenti içine giren adaylar, pedagojik formasyon başvurularının ne zaman başlayacağına odaklandı. Peki, Pedagojik Formasyon başvuruları ne zaman?
#Pedagojik FormasyonPedagojik Formasyon başvuru tarihleri son gelişmeler ile takip ediliyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağını bildirmişti. Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına katılacak öğretmen aday adayları, eğitim fakültelerinde olduğu gibi 144 ders saatinden oluşan okul uygulama programına katılacak. Peki, Pedagojik Formasyon başvuruları ne zaman hangi tarihte? İşte, ayrıntılı bilgiler.
#Pedagojik FormasyonPedagojik formasyon başvuruları ile ilgili YÖK'ten açıklama geldi. YÖK ile MEB arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında güncellenen "Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar" belli oldu. Buna göre Pedagojik formasyon programında dersleri verecek olan öğretim üyelerinin doktora veya doçentliğinin ilgili alandan olması gerekecek. Peki, Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman başlıyor?
#Pedagojik FormasyonYükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında güncellenen "Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar" belli oldu. Üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan ve şartları taşıyan adaylar, pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurabilecek. Programın süresi en az iki yarıyıl olacak. Dersler iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek ders programına göre yürütülecek.
#YÖKMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. MEB; öğretmenlerin mesleki gelişimi, öğrencilerin ve ailelerin ihtiyaç duyacağı konularda program ve etkinlikler düzenlenmesi gibi pek çok başlık içeren iş birliği protokolüyle, Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nın yürütülmesi için YÖK’e destek verecek.
#Millî Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan veya açılacak olan Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvurabileceğini bildirdi. Peki, pedagojik formasyon ne demek? Pedagojik formasyon için gerekli belgeler neler?
#Pedagojik FormasyonSon dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğiyle açılan/açılacak öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvurabileceğini açıkladı.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pedagojik formasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bir süredir gündemde olan pedagojik formasyonla ilgili Selçuk, hak kaybı olmayacağını belirterek, "Hukuki süreçler yeni sona erdi. pedagojik formasyonun kaldırılmasının temel sebebi, yüz binlerce üniversite mezunu gencin, ihtiyacı olmayan alanlarda sürekli olarak formasyon belgesine yüklü miktarlarda ücret ödeyerek sahip olmaları ve sonrasında bir beklentiye girmeleriyle ilgiliydi." dedi. İşte, Pedagojik formasyonda yeni sistemle ilgili Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamada son dakika gelişmeler.
#Pedagojik FormasyonSon yıllarda eğitim sisteminin en tartışılan konularından olan pedagojik formasyon kaldırıldı. Hürriyet’e konuşan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Dönmez, “Pedagojik formasyon eğitimi kazanç kapısı olarak görülüyordu. Öğrencilerin umutları sömürülemeyecek, paraları alınamayacak” dedi.
#EğitimMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk pedagojik formasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bir süredir gündemde olan pedagojik formasyonla ilgili Selçuk, hak kaybı olmayacağını belirterek, "Hukuki süreçler yeni sona erdi. pedagojik formasyonun kaldırılmasının temel sebebi, yüz binlerce üniversite mezunu gencin, ihtiyacı olmayan alanlarda sürekli olarak formasyon belgesine yüklü miktarlarda ücret ödeyerek sahip olmaları ve sonrasında bir beklentiye girmeleriyle ilgiliydi." dedi. İşte, Pedagojik formasyonda yeni sistemle ilgili Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamada son dakika gelişmeler.
#Pedagojik FormasyonMilli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere yaz boyunca eğlenerek öğrenmeleri için hazırladığı “Tabii” adlı mobil uygulamanın tanıtımını yapan Bakan Ziya Selçuk, “31 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’yla birlikte verilecek ortak karar doğrultusunda gerek yüz yüze, gerek uzaktan, gerekse karma olacak tüm eğitim modelleri için hazırız. Öğrenci ve öğretmen sağlığı birinci önceliğimiz, velilerimizin içi rahat olsun” dedi.
#OkulMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Liselerde sınıf geçme sistemiyle ilgili pilot uygulamalarla başlayacağız. Hazırlıklarımız tamam, bu sene pilotunu, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor bunun modellemesi çıktı” dedi.
#LiseMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “MEB’in ihtiyaçları açısından bugün için çok işlevsel görünmüyor. Bunun yeniden çerçevelenip, öğretmenlik hakkı kazanan gençlerimize ücretsiz olarak verilmesi lazım. Bunun da altyapısını kurduk" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıBu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci yerleşti. Öğrenciler, üniversitenin 60 kişilik sınıfında en öndeki sıralara oturup hocalardan özel ders niteliğinde eğitim alıyor.
#Aksaray ÜniversitesiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi ile bambaşka bir noktaya geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’yi dini ibadet özgürlüğü anlamında dünya standartlarında bir ülke yapmaya çalışan bütün AK Parti camiasına ve buna katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmamız gereken dönemlerdi. Biz şimdi burada din eğitimini çalışırken, din eğitimi ile ilgili konuşurken Türkiye’nin bu konuda yaşadığı tecrübeyi ihmal etmemek ve görmezden gelmemek lazım” dedi.
#Bakan TekinFormasyon kalktı mı sorusu, üniversite tercih dönemi dolayısıyla merak ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#FormasyonAmasra Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Amasra yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Bartın Amasra Belediyesi hangi partide? Amasra Belediye Başkanı kimdir?
#Bartın‘Öğretmen’in tanımına baktığımızda; toplumun eğitim-öğretim hedefleri doğrultusunda , yaştan bağımsız olarak, kişilere veya gruplara eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişilerin mesleki unvanı olduğunu görürüz. Türk Dil Kurumu sözlüğünde ‘mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslek.
#‘Öğretmen’İ TanımlamakDaha önce Hürriyet’in de ‘Gerekli mi?’ diye gündeme getirdiği sınıf anneliği, bir öğrencinin sınıf annesiyle “Sanki dünyanın ağası, yok öyle bir şey” diyerek tartıştığı video ile yeniden gündeme geldi. Kimi küçük bir öğrencinin davranış şeklini ‘aşırı’ buldu, kimi yasal dayanağı olmayan sınıf anneliği uygulamasını eleştirdi. Öğrencilere ve öğretmenlere destek olması amacıyla uygulanan ‘sınıf anneliği’ni uzmanlara sorduk...
#Akdeniz ÜniversitesiFormasyon kalktı mı sorusu, üniversite tercih dönemi dolayısıyla merak ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#FormasyonSavcı Sayan kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. AK Parti'den İzmir'de milletvekili adayı olan Savcı Sayan, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim çalışmaları kapsamında, Aydın'a gittiği sırada fenalaştı. Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Savcı Sayan'ın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Peki, Savcı Sayan'ın sağlık durumu nasıl? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Savcı SayanSavcı Sayan milletvekili oldu mu sorusu, 14 Mayıs seçimlerinin akabinde gündemde yer almaya başladı. 14 Mayıs seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İzmir 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Savcı Sayan Meclis'e girmeye hak kazandı mı, sandıkların açılmasının ardından araştırılmaya başlandı. Peki, Gazeteci Savcı Sayan milletvekili oldu mu? 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre Savcı Sayan Meclis'e girdi mi?
#Savcı SayanDeprem bölgesindeki gönüllülerin yardım eli özellikle çocukları sımsıkı tutuyor. İmkânsızlıklara rağmen travma yaşayan depremzede çocukların yüzü biraz olsun gülsün diye büyük çaba gösteriyorlar. Aralarında tiyatrocu, sinemacı da var, müzisyen, fotoğrafçı da...
#Deprem5 Fransız Lisesi ve 8 özel okula, ‘ortak fiyat’ belirledikleri iddiasıyla Rekabet Kurulu tarafından önceki gün soruşturma başlatıldı. Peki bundan sonraki süreç nasıl işleyecek? Okullar ceza alacak mı, itiraz hakları var mı? İşte soruşturmanın ve yürütülecek sürecin detayları...
#Rekabet KuruluYükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi. Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararlara göre, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde ve örgün eğitimdeki öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilecek. Öğrenciler, formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersleri üçüncü yarıyıldan itibaren alabilecek.
#Pedagojik Formasyon Eğitimi2022 eğitimde önemli değişikliklerin yaşandığı bir yıl oldu. Öğretmenlere kariyer sınavı, KPSS iptali, ÖSYM Başkanı’nın değişmesi, üniversiteyi yarım bırakanlara gelen af bu yılın eğitim gündemini oluşturdu. Öğretmenleri, sınava girecek adayları, öğrencileri ilgilendiren yenilikler yapıldı. İşte eğitim sektöründe 2022 yılının ‘en’leri ve 2023 hedefleri...
#Mahmut ÖzerYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversiteler tarafından yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) 2023 yılında YÖK tarafından ilk defa yapılacağını belirterek, "Bu sınav 2023 yılının ilk ayında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek. Bu sınava dünyanın her tarafından Türkiye'de lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenci adayları başvurabilecek. Üniversitelerimiz bu sınavları diledikleri takdirde öğrenci alımında kullanabileceklerdir" dedi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkânı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek” dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa Gençlik Buluşması'nda öğrencilere pedagojik formasyon eğitimi konusunda açıklama yaptığını hatırlattı.
#Prof. Dr. Erol ÖzvarFormasyon, Eğitim Fakültesi mezunu olmayan ancak öğretmenlik yapmak isteyenler için zorunlu tutulan bir yeterlilik belgesidir. Her yıl belli üniversitelerde ve sınırlı sayıda kontenjan dahilinde bu eğitim verilir. Peki formasyon nedir? Pedagojik formasyon nasıl alınır? İşte formasyon hakkında bilgiler
#Formasyon NedirCumhurbaşkanı Erdoğan, vizyon belgesini açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ve altılı masaya yüklendi: “Elin birilerini toparlamış etmiş. Uyuyanlar mı ararsın, bunun yanında ne dediği anlaşılmayan sözler mi ararsın. Bize yerli ve milli bir zihniyet, yerli ve milli bir zeka lazım.”
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Bakanlığımızca, pedagojik formasyonun tezsiz yüksek lisans eğitimine denk olduğuna yönelik bir açıklama yapılmamış olup yapılan haberler, gerçeği yansıtmamaktadır” açıklamasını yaptı.
#Milli Eğitim BakanlığıFelsefe denilince aklınıza ne geliyor? Ortaokul ya da lise yıllarında birçok kişinin 'kafasını karıştıran' 'bir an önce bitmesi için dakikaların sayıldığı' bir ders mi? Yoksa sadece yetişkinlere, belli bir yaşın üzerindekilere hitap eden bir düşünsel bilim dalı mı? Peki ya felsefenin sıkıcı olmak bir yana aslında hayatın ta kendisi olduğunu ve ilgilenmek için belli bir yaşa gelmek gerekmediğini biliyor musunuz?
#Deniz AlterŞu aralar bakıcı bulmak ayrı bir dert, dadı fiyatlarına yetişebilmek ayrı… 10 bin ile 80 bin TL arasında maaş beklentisi olan dadıların bu talepleri, gelirine uygun bakıcı bulmakta zorlanan çalışan anneleri zorluyor. Bakıcı sorunu yaşayan annelerle konuştuk...
#BakıcıSon dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
#İstanbul Özel İstihdam Büroları DerneğiGençlerin karakter gelişimiyle ilgili çabaların Antik Yunan’a kadar uzandığını görüyoruz. 19. yüzyılın sonlarına kadar eğitimin önemli amaçlarından biri, karakteri şekillendirmekti. Tarihsel süreçte öncelikle dini kurumlara devredilen karakter eğitimi sonraları okullarda devletin bir görevi olarak iyi vatandaş yetiştirme hedefi ile sunulmaya başlandı. Bu programlara çoklukla sosyal-duygusal öğrenme becerilerinin de eklendiğini görebiliyoruz. Örneğin İngiltere’de öğretim programında öğrencilerin sosyal, duyuşsal ve davranışsal becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak ‘Kişisel, Sosyal ve Sağlık Eğitimi’ adında bir ders mevcuttur ve okullarda davranış ile öğretim programı arasında bağlantılar kurulur.
#Konuk Yazarİnsanlığın var oluşundan beri iyi insan yetiştirme kavramının da var olduğu söylenebilir. Ancak insanlık olarak bu konuda pek de başarılı olduğumuz sözlenemez. Dünya üzerinde sosyal, ekonomik, siyasal, teknolojik vb. ne kadar problem varsa bunların çoğunda insan faktörü vardır.
#Konuk YazarÜlkemizde bir halk sağlığı sorunu olan kronik böbrek hastalığı riski halen yaklaşık 13 milyon kişiyi doğrudan etkilemekte. Kronik böbrek hastalığına neden olan hastalıkların başında ise obezite ile şeker ve yüksek tansiyon hastalığı geliyor. Türk Böbrek Vakfı (TBV) Kurucusu ve Genel Başkanı Timur Erk, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir yetişkin için en fazla günlük ortalama 6 gram tuz (bir çay kaşığı), 50 gram şeker (13 küp) tüketimi önerdiğini anlatarak, “Ülkemizdeki rakamları yürüttüğümüz kampanyalar ile tuzda 18 gramdan 12 grama ancak indirebildik. Şeker de ise sınıfta kaldık. On yıl çalıştık 10 gram azaldı hala olması gerekenin üç katı şeker kullanımı var,” dedi.
#Timur Erk