Fermantasyon, geleneksek mutfağımızda en güzel saklama yöntemlerinden biri. Farklı mutfaklarda unutulmaz lezzetlerin var olmasını sağlayan bu yöntemşer besinler daha uzun süre saklanıyor ve faydalı hale geliyor. Peki Fermente nedir? Fermantasyon nasıl olur? İşte fermente edilebilen yiyecekler hakkında bilgiler...
#Fermente NedirAkşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Sultan Kebabı Nasıl YapılırTurşular, kış aylarında sıcacık yemeklerin en güzel eşlikçilerinden. Salatalık, biber, lahana turşuları daha çok tüketiliyor. Ancak farklı malzemelerle de lezzetli turşular hazırlanıyor. Patlıcan turşusu da bunlardan biri. Peki sofranıza lezzet katacak patlıcan turşusu nasıl yapılır. İşte patlıcan turşusu tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Patlıcan Turşusu Nasıl YapılırHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#Turşuİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne Pişirsem