Kayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.
#YemekSeverek yediğimiz mantının iç harcından pişirme tekniğine kadar birçok farklı çeşidi bulunuyor. Yöresel mantılarımız kadar, geçmişte aynı topraklar üzerinde yaşadığımız komşu ülkelerinde meşhur mantıları da mutfaklarımızın sevilen lezzetleri. Siz de hamurunu kolayca hazırlayarak nefis yöresel mantılar hazırlayabilirsiniz.
#Çıtır Mantı TarifiBir hayat tarzı olarak vejetaryenliği benimseyip et yemeyenlerin sayısı arttıkça vejetaryen restoranların sayısı da artıyor. Ayrıca mönüsünde vejetaryenleri mutlu edecek seçenekler bulunduran mekanların sayısı da katlanıyor. Bu tür mekanların çoğunda organik malzeme kullanılıyor, eğitimli personel çalışıyor. Bu hafta jürimize vejetaryenlerin yemek yiyebileceği 10 adresi sorduk. İlginç bir tesadüfle, hemen hepsi içkisiz olan bu mekanların çoğu Beyoğlu’nda...
Çerkez tavuğu, didilmiş tavuk etleri ve ceviz içi ile yapılan bir tür meze çeşididir. Farklı baharatlarla lezzetinde değişiklik yapabileceğiniz Çerkez tavuğuna kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyebilirsiniz. Peki, Çerkez tavuğu nasıl yapılır? İşte, adım adım Çerkez tavuğu tarifi
#Çerkez Tavuğu- Kayseri'de, bir çift, bazıları artık unutulmaya başlanan Çerkez yemeklerini, Kafkas Derneği'nde açtıkları kafede genç nesille buluşturuyor - Kafe işletmecisi Kip: "Çocuklarımız bu yemekleri bilmeden büyüyor. Burada yaptığımız yemekleri özellikle gençler çok beğeniyor"