“Savaşan annemdi. Savaşan! Beni büyütmek için! Okumamı ve ilerlememi sağlamak için savaşan! Adımı hak ettiğimi düşündüğü büyük harflerle yazdırmak için. Sağlığımı korumak için trenlerin sıcaklığı ile savaştı. İki yakasını bir araya getirmek için, özellikle de her hafta otomatik olarak kendisine bağımlılara yolladığı paradan sonra eline bir şey kalmayınca. Yenilmez! Bu onu en iyi açıklayan sözcük.” (Elsie Janis-Oyuncu, yazar)
#Aziz Devrimci“Hayatımızın her anında duyguların içinde yer alırız; içimize bakmaya, yalnızlığın açık ve kapalı alanları üzerine düşünmeye meyletmezsek, bu duyguları tanıyamayabiliriz. Tanıyamadığımız için içselliğimize değmezler ve hiçbir iz bırakmazlar.” (Eugenio Borgna (Psikiyatr))
#Aziz DEVRİMCİBiri Türk klasiğinin yorumlanmış hali, biri Portekizli, biri Japon... Son dönemde insanların dilinde, damağında bu tatlılar var. Artık herkes baklavanın soğuk olanının peşinde. Dışı milföy, içi krema dolu Portekiz tatlısı ‘pastel de nata’ da yükselişte. Pirinç hamuruyla yapılan Japon dondurması ‘mochi’ bizden biri olma yolunda. Hayatımıza yeni giren bu üç lezzet bombasını gastronomi yazarımız Ebru Erke’ye sorduk…
#GazetehaberleriCenevre’nin uluslararası ilişkilerdeki rolü nedeniyle çoğunlukla turizmdeki cazibesi unutulur. Tarihi merkezi birkaç bin yıllıktır. Birleşmiş Milletler şehre yerleştiğinde personeli de kentin kuşaktan kuşağa aktarılan köklü geleneklerini benimsedi. Cenevre’nin, Avrupa’nın megastarı olma yarışına girişmediği aşikâr. Hem gerçek İsviçre hem de uluslararası niteliğini koruyan şehir, global düzeyde de hak ettiği yeri almış durumda ve bunu da gururla taşıyor.
#CenevreGeçen hafta Portekiz’e gittim. Önce Lizbon’un, daha sonra da Porto’nun daracık sokaklarında dolaşıp küçücük lokantalarında damağımı şenlendirdim. Portekiz’e giderken eklerin kaptanı Çınar Oskay, “Abi, gördüklerin senin olsun, yediklerini bize bildir” deyince her gittiğim yeri Çınar’a tweet’ledim. Bir de baktım ki bir yazı oluşturacak kadar çok mesaj atmışım...
#Portekiz Mutfağı