Parmaklarınız kişiliğiniz hakkında çok şey söylüyor. Araştırmalar, anne karnında yüksek düzeyde testosterona maruz kalmanın işaret parmaklarınızın büyümesini yavaşlattığını ve bunun da yüzük parmağıyla arasındaki mesafe oluşturduğunu gösteriyor. İşte yüzük parmağınızın uzunluğunun kişiliğiniz hakkında ortaya çıkardığı ilginç özellikler…
#Yüzük Parmağı Kişiliği YansıtıyorEkranda izlerken bizleri alıp başka dünyalara taşıyan, kimi zaman kızdıran, kimi zaman da duygulandıran, güldüren hikâyelere imza atıyor. Üç sezon boyunca Kanal D’de yayımlanan ve ekrana damga vuran ‘Yargı’ da onun eseri. Finale bir gün kaldı. Biz de “Her şeyin bir sonu var, bunun da maalesef sonu geldi” diyen Sema Ergenekon’la buluştuk. ‘Yargı’yı, finalini, senaryo yazma tekniklerini, aşkı ve dizi dünyasını konuştuk: “Bir işin senaryosu iyiyse tutmama ihtimali çok düşük.”
#Sema ErgenekonÇoğu insan yetişkinlik döneminde ayaklarının büyüdüğünü fark eder ama anlam veremez. "Ayaklarım nasıl bu kadar büyüdü? Ben yıllardır hep aynı numara ayakkabı giyiyorum, neden ayakkabılarım sıkmaya başladı ki?” diye kendi kendimize sorarız. Yaşlandıkça ayak numaramızın değişmesi normal bir durum mu? Peki yıllardır aynı olan ayak numaramız neden büyümeye başlar? Podolog İrem Bektaş ile konuştuk.
#Ayak SağlığıYıllardır giydiğiniz ayakkabılarınız artık size dar mı gelmeye başladı? Mesela ayak numaranız 37 iken, 38 ya da 39 numara ayakkabılar daha mı rahat olmaya başladı? Ayaklarınızın bir iki numara büyümesi sizi şaşırtıyor olabilir ama uzmanlar bunun olası olduğunu söylüyor. Peki yıllardır aynı olan ayak numaramız neden büyümeye başlar? Podolog İrem Bektaş ile konuştuk.
#Ayak SağlığıGeçen yıl Stanford Üniversitesi 'nde 20 yaşındaki Brock Turner, bilinci yerinde olmayan bir genç kıza çöp bidonunun arkasında tecavüz etti. Zengin bir ailenin oğlu ve aynı zamanda olimpik bir yüzücü olan Turner sadece 6 ay ceza alınca ortalık ayağa kalktı. Üniversite, okul partilerinde alkol alınmasını yasakladı. Mağdurun tecavüzden sonra yaşadıkları büyük infial yarattı
#TecavüzCiddi bir yeme bozukluğu olarak nitelendirilen bulimia hastalığının tanımı, zevk için yıkıcı bir şekilde yemek yemek ve sonrasında yaşanan, yinelenen uygunsuz kilo kontrol davranışı olarak yapılmaktadır. Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kemal Sayar Bulimia hakkında bilgi veriyor…
#BulimiaŞu aralar kimilerinin gıpta ettiği, benimse elimden gelse kurtulmak için canımı vereceğim bir alışkanlıkla boğuşuyorum: Kargalar kahvaltı etmeden ayağa dikilmek ve günün o saatinde ne yapacağını bilemeden evin içinde dört dönmek diye özetlenebilecek feci bir alışkanlık bu.
Bizler nasıl insan olduk? Bizleri diğer canlılardan ayıran özellik ne? Bu sorulara şimdiye kadar çok çeşitli yanıtlar verilse de, iki Amerikalı bilim insanı, Harvard Üniversitesi’nden Daniel Lieberman ve Utah Üniversitesi’nden Dennis Bramble’a göre, koşmaktaki dayanıklılığımız, bizi diğer canlılardan ayırıyor! Bizler koşmak için yaratılmışız!
Hayır, kadın dayanışması falan değil. Kimbilir belki de öyledir. Bilinçaltında. Öyleyse de öyledir. Erkekler nadir ve kıymetli varlıklar oldukları için çok hassas oluyorlar. Bir acı çektiler mi bir anlatıyorlar bir anlatıyorlar. Depresyona girip girip çıkıyorlar. Hiç kimsenin gücü bir ilişkiyi tek başına yaşamaya yetmez. Her ilişkinin iki tarafı vardır.