Paella tarifi, özünde pirinç bulunan İspanyol pilavıdır. İspanya'nın en çok tüketilen yemeklerinden birisi olan paella içerisinde tavuk suyu, sebze, safranın ana malzemelerini oluşturduğu paella, Valencia bölgesinin simgesel ürünüdür. Deniz mahsüllerinden, çiftlik hayvanlarından ve sebzelerden bir araya getirilebilen paella için fırın kullanımı gerekmektedir. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, kolay paella tarifi
#PaellaZevkler, tercihler, beğeniler detaylanıp farklılaştıkça, semt aidiyeti artıyor. Bu ayrışmanın vitrinleri de o semtlerin lokal mekânları oluyor. Artık mahallemizde yiyor, mahallemizde içiyor, semtimizde dans ediyor ve sosyalleşiyoruz. Umut etmeye değer mi, ne dersiniz: Mahalle baskısının yerini mahalle sevdası mı alıyor?
#Mahalle KültürüO, ‘Türkiye’nin en seksi erkeği’ lakabına sahip. ‘Güllerin Savaşı’ dizisiyle kadınların kalbini çalmaya da devam ediyor. Pek bilinmese de Barış Kılıç, iki çocuk babası bir oyuncu. Oyuncu ve çocuklarıyla havuz başında buluştuk, baba olarak seyahat etmenin inceliklerini konuştuk. Kılıç, seyahat rotasında kültürel turlar olmasına mutlaka öncelik veriyor.
#Ünlü RöportajlarıFransa’da yazın gözbebeği St. Tropez. Tanımlamak için birkaç kelime yeterli: lüks, keyif, ihtişam. Yazın güneş yüzünü gösterip Akdeniz kumsallarını ısıtmaya başladığında megayatlar marinadaki, Maserati ve Bentley’ler sokaklardaki yerini alıyor. Milyarderler helikopterleriyle son ses müzik çalan plajlara iniş yapıyor ve Ortadoğulu, Asyalı sanayiciler binlerce liralık şampanyalarını yudumlarken ünlülerle dolu gece kulüplerini dolduruyor. Son yıllarda yeni mekânlar konusunda oldukça bereketli olan St. Tropez’de her keseye uygun eğlence bulunabilir.
#SeyahatYeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Anıl Anaç (26), yemeğin kokusunu takip edip İspanya’ya gitti. Bask şehri San Sebastian’da 3 Michelin yıldızlı bir restoranda staj yaptı. Anaç, Bask bölgesinin yemek, tapas bar, elma şarabı (sidra) kültürünü anlattı.
Yaz esintilerinin hafiften hissedildiği bu günlerde eve girmek yerine dışarı çıkma fikrine daha çok kapılıyoruz. Doğal olarak da kesemize göre bir hedef belirleyip, yeme, içme ve eğlence mekanlarına yöneliyoruz. Peşinen söyleyeyim yaz gecelerine ev sahipliği yapacak işletmeler önümüzdeki sezon sayıca daha fazla ve dinamik...
Benim 4 kişilik özel bir ekibim var, bunlarla asla normal yerleri dolaşmayız. Bilinen yerlerin dışında, ilginç mekanlar bulup çıkarmaya çalışır, böyle önemli keşifler yaptığımızda mutlaka birbirimizi götürürüz. Kim daha çarpıcısını, daha tuhafını bulursa o kadar prestijli.