Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisPaçanga böreği ara sıcak mezeler arasında en sevilen tariflerden biridir. Hele ki uygun şekilde sarıldıysa ve tam kıvamında pişirildiyse, damak çatlatan bir tarife dönüşür. Peki paçanga böreği nasıl yapılır, nasıl sarılır? İşte sofraların vazgeçilmezi paçanga böreği tarifi ve malzemeleri…
#Paçanga Böreği TarifiYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman ile BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Direktörü Şef David Shipman, çok farklı ve sektöre örnek olacak bir projeye imza atmış. Galata Kulesi’ne paralel Tutsak Sokak’ta kısa bir süre önce açtıkları İtalyan restoranı Scarlatta’nın servisten mutfağa tüm ekibi, gastronomi mezunu ve kendilerinin yetiştirdiği eski öğrencilerinden oluşuyor.
#Müge AkgünMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaKuru fasulyenin, pidenin, böreğin lezzetini katlayan pastırma... Bazen yumurtayla birlikte kahvaltı sofralarının baş tacı, bazen de ekmek arasının en kıymetli tamamlayıcısı sucuk... Okurlarımız bu hafta çok sevdiğimiz iki şarküteri çeşidini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini de anlattı. Yazarımız Sahrap Soysal da pastırma ve sucuklu tariflerini paylaştı.
#PastırmaGüçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda uzlaşan 6 muhalefet lideri, dün akşam ikinci kez çalışma yemeğinde bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu ikinci buluşmanın gündemini, yeni seçim yasası değişikliği teklifinin de ışığında ittifakın geleceği ile iktidar gelindiğinde yapılacak sistem değişikliğinin yol haritası oluşturdu.
#DEVATarabya’daki Garaj Balık’ta servis ve ambiyanstan memnun kaldım ama yemeklerde aradığım tatları bulamadım. Lakerda ve tarama aceleye gelmiş gibiydi. Balıklar kötü değil ama heyecan vermiyor. Ne diyelim? Bir standart tutturulmuş ve Boğaz ortalaması günümüzde bu. Alan ve veren memnunsa böyle gelmiş böyle gider...
#İstanbul BoğazıEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaBrunch kelimesi, son zamanlarda çok sık kullanılan ve çok merak edilen kelimeler arasında yer alıyor. Öğle kahvaltısı şeklinde de özetleyebileceğimiz bir kavram olan brunch, hafta sonlarının vazgeçilmez etkinliğidir. Özellikle de çalışan ve sabahları erken saatlerde kalkan kişilerin, en çok sevdiği hafta sonu etkinliğidir. Brunch nedir, ne anlama gelir sizler için derledik.
Bodrum’daki yeme-içme mekânlarına neredeyse her gün bir yenisi ekleniyor. Hepsini deneyimlemek yıllar alır... Biz de şu sıralar iyice sakinleşen Bodrum’a yolu düşecek olanlara zevkle yemek yiyebilecekleri mekânlardan kısa bir seçki yaptık. Kiminin ‘mürdüm erikli bamya’sı meşhur, kimisininse ‘Antep usulü içliköftesi’.
#BodrumRamazan geldi, sofralarda zengin menüler yerini almaya başladı. İftar sofralarının en çok aranan ara sıcak lezzetlerinden olan paçanga böreği, bu yıl da popülerliğini koruyor. Sizlere, çıtır çıtır, sıcacık, iştah açıcı paçanga böreği tarifi hazırladık. İşte adım adım paçanga böreği yapılışı…
#Paçanga BöreğiBoğaz'ın büyüleyici atmosferinde; sevilen insanlarla eski günleri anlamak, gelecek günlerden umutla bahsetmek için en güzel mekânı biliyoruz. Nihavend Terrace, İstanbul akşamlarınızı eşsiz kılacak bir menüyle sizleri misafir etmekten mutluluk duyacak. <br><br>Bu bir ilandır.
#Nihavend TerraceHafta içi her gün yayınlanan Yemekteyiz yarışmasında, cuma akşamı haftanın finali gerçekleşti. Seda Sayan ile Yemekteyiz'in yayınlanan son bölümünde, en başarılı yemeği yaparak en fazla puanı toplayan bir yarışmacı para ödülünü almaya hak kazandı. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu? Para ödülünü hangi yarışmacı aldı? İşte 14 18 Ekim haftası Seda Sayan ile Yemekteyiz kazananı.
#Yemekteyiz BirincisiFOX TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada yemek yarışmasında, pazartesi günü başlayan maraton cuma akşamı yapılan final bölümü ile sona erdi. Gelin ve kayınvalidelerin yemek konusunda karşı karşıya geldiği eğlenceli yarışmada, haftanın finalinde en iyi yemeği yapan bir gelin, para ödülünü almaya hak kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte 18 Ekim Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında haftanın kazananı.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiDünyadaki genel trend, bir ‘hikâye anlatmak’. Lokantalarda da artık oyunun kuralı bu. Biz geriden geldik ama bu işi iyi öğrendik. Bazen bilinenlere yeni adlar vererek, bazen ‘arabesk sunum’ yoluyla yapıyoruz bunu. Bu arada da mutfağımızın kalitesi düşüyor. Bakırköy’deki küçük meyhane Bizim Dünyamız ise lezzetli yemekleri ve farklı duruşuyla özgünlüğünü koruyan, özel bir yer.
#Vedat MilorPastırma ve kaşarı bir araya getiren paçanga böreği, büyük küçük herkesin favori böreklerinden biri. Orijinalinde pastırma bulunan paçanga böreğini dilerseniz ince dilimlenmiş sucukla da yapabilirsiniz. Peki, paçanga böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
#Paçanga Böreği