Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen Meslek Koçları Projesi, birçok gence profesyonel dünyanın kapılarını açıyor. Bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Meslek Koçları Projesi’ ile geleceğin profesyonel aşçı ve pastacıları yetiştiriliyor.
#Özel Sektör Gönüllüleri DerneğiAkbank, son yıllarda Türkiye’nin öncelikli gündemi haline gelen yurtiçi tasarrufların artırılması çalışmalarına bir yandan geliştirdiği tasarrufa yönelik ürün ve hizmetlerle katkı sağlarken, bir yandan da yürüttüğü eğitim faaliyetleriyle, genç kuşakların tasarruf alışkanlığı kazanmasını hedefliyor.
İstanbul’da çalışan anne ve babaların çocuklarının öğrenim gördüğü 19 Etüt ve Beslenme İlköğretim Okulu, 4+4+4 sisteminin mağduru oldu. Bu okullarda öğrenim gören 20 bine yakın öğrenci yetkililere göre durumdan etkilenmeyecek ama bu okullara kayıt olacak öğrencilerin ve ailelerin önünde büyük bir engel olacak.
KOÇ Holding, Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) projesi kapsamındaki Meslek Lisesi Koçluğu Programı’nı, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği’ne (ÖSGD) devretti. Koç Holding elde ettiği birikimi 21 şirket ve dernekle de paylaşabilecek.
7-14 yaş arası çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan ‘Kitap Okuma Projesi’ne katılan Özel Sektör Gönüllüleri Derneği üyesi şirketlerin çalışanları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği bir ilköğretim okulunda öğrencilere kitap okuyor. 48 şirketin dahil olduğu projede, yaklaşık 200 gönüllü yer alıyor. <br><br>
Saat&Saat, erkek ustalarla adını duyuran sektörde ezber bozacak bir proje başlattı. Meslek liselerinden yetenekli gençleri kadrosuna katıyor ve kadın ustalar yetiştiriyor. Pilot projede ilk kadın usta adayları Ayşegül ve Ecem ekibe katıldı. Projeyi Avrupa’daki bir markanın teknik servisinden esinlenerek Türkiye’ye getiren Teknik Müdür Mehmet Düzgün’ün hedefi ise ekibinin en az yüzde 30’unu kadın ustalardan oluşturmak.
#Saat&Saat11 ilde yaşanan çifte felakette karşılaştığımız yıkım, olası büyük bir deprem bekleyen İstanbul’da binaların güçlendirilmesi ve dönüşümünün ne kadar hayati olduğunu gözler önüne serdi. Hükümet ve İBB de dönüşüm için projelerini açıklamaya başladı. Ancak 16 milyon nüfuslu megakentin dönüşmesi için devasa bir bütçe gerekiyor. Peki bu finansman nasıl yaratılabilir? Uzmanlar önerilerini Hürriyet’e sıraladı...
#İstanbul Depremiİstanbul’da en önemli soru bu dev kentin, olası büyük bir depremde yıkılmayacak hale nasıl dönüştürüleceği. Hürriyet’e konuşan uzmanlara göre İstanbul’un en acil sorunlarından biri, sayısı 70-100 bin olarak hesaplanan riskli yapılar. Bu binalar için çeşitli dönüşüm modelleri öneren uzmanlar, İstanbul’un yeniden kurgulanması gerektiği görüşünde.
#Depremİstanbul’da çürük binaların yenilenmesi, dönüşümün finansmanı ve olası bir deprem sonrası ulaşım, tahliye, haberleşme, barınma, gıda, güvenlik gibi hayati konularda yapılması gerekenleri uzmanlara sorduk.
#Olası İstanbul Depremi