Öykü ya da hikaye, gerçek veya gerçeğe yakın olan olayları aktaran düz yazı şeklinde ve kısa yazılan yazılardır. Yalın bir olay örgüsünün yanı sıra, olaylar çoğunlukla bir sahne ya da olay ile birlikte yoğun bir etki uyandırır. Roman ve diğer yazı türlerine nazaran içerisinde daha az karakterler yer alır. Bu özelliği de diğer yazılardan ayrılmasını sağlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Öykü Nedir Ve Nasıl Yazılır?Edebiyat açısından ele alındığında birçok farklı eser üzerinden antoloji önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda pek çok kişi Bunun ne anlama geldiğini öğrenmek için internetten araştırma yapıyor. Peki, antoloji nedir? Nasıl yazılır? Antoloji nasıl hazırlanır detayları ile derledik.
#Antoloji NedirDeğer kelimesinden türetilmiş olan değerlendirmek sözcüğü, bir şeyi tahlil etmek, neden sonuç ilişkisine göre inceleyip yargıda bulunmak ve analiz etmek anlamına gelir. Roman ve öykü gibi kurgusal eserleri okurlara tanıtmak ve eleştirmek için yazılan metinlere değerlendirme yazısı denir. Bu tür yazılar, deneme, makale, söyleşi gibi eserler için de kaleme alınabilir. Değerlendirme nedir? Değerlendirme yazısı nasıl yazılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kitap sözcüğü, kelime kökeni olarak Arapçadan dilimize geçmiştir. Kitap'ın asıl kökü ise “yazmak” anlamına gelen “ketebe”den gelir. Sizin için Kitap nedir ve ne işe yarar? Kitap neden önemlidir ve nasıl yazılır şeklindeki konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Kitap Nedir Ve Ne İşe Yarar?Monolog televizyon programlarında ve internette karşımıza sık sık çıkan kavramlardan biridir. Bu nedenle monologun ne olduğu pek çok kişi tarafından merak edilir. O halde monolog nedir ve nasıl yazılır, edebiyatta iç ve dış monolog ne anlama gelir detayları ile derledik.
#Monolog Nedir Ve Nasıl Yazılır?Senaryo edebiyat değeri taşır mı? Senaryo yazımını herkes yapabilir mi? Senaryo yazmanın kuralları var mıdır? Film, dizi, tiyatro gibi alanlar da çokça karşımıza gelen ve bu alanların olması için yazılması gereken bir yazım türüdür. Peki senaryo olamadan bu alanların akışı nasıl olmaktadır? Senaryonun bölümleri nelerdir? İşte senaryo hakkında açıklayıcı bilgiler.
#Senaryo Nedir Ve Nasıl Yazılır?Küçük bir Anadolu kasabasında yalnız, sessiz bir çocuktu. Bir gün omzuna Edebiyat Tanrısı dokundu. Kendine harflerden, kelimelerden bir dünya yarattı. Yıllarca köşesinde sessizce romanlar yazdı. Ve bir gün edebiyatımızın en büyük yazarlarından biri oldu. Kitapları İsveç’ten Güney Kore’ye pek çok ülkede yayımlandı. Ona “Doğu’nun Kafkası” diyorlar. Ama sanki o daha çok Marquez’le, Borges’le akraba. Bu hafta çıkan ‘Kuşlar Yasına Gider’i babasının ölümünden sonra kaleme aldı.Tıpkı kendisine benzeyen karakterlerine bile kırıcı tek söz söyletmemiş...Yitip giden güzellikleri yaşlı bir adamın sessizliğiyle anlatmış... Bütün dünyanın kederini bir sigaranın boğum boğum dumanına sığdırmış... Hasan Ali Toptaş’la tanışınca, bu ülkede iyiliğin tükenmeyeceğine inancınız tazeleniyor. Bizi Ankara Eryaman’daki evinde misafir ediyor. Çocukluğumdan hatırladığım bir sofrayla...Dolma, cacık, peynir ve rakı... Sonrası için de helva... Arkadaşı Ethem Baran sarıkanatları tavaya atıyor. Cızır cızır sesler içinde Hasan Ali Toptaş’ın büyülü dünyasından içeri giriyoruz.
#Hasan Ali Toptaş“Düşündüğü, baktığı, gördüğü başka ne vardı ki yaşamında. Kızı! Kızına bir yağmur bulmalıydı. Yağmur çiçek olup yağmaya başlamıştı şimdi. Kız dönüyor, her yana çiçekler saçılıyordu. Ayakkabılarını yere bıraktı ve çığlıklara doğru yürümeye başladı. Kızım ve ben. Kızım, yağmur ve ben…”
Polisiyenin dünyaca ünlü kraliçesi Agatha Christie’nin Pera Palas’ta artık bir Türk komşusu var. Beyoğlu’nun sokaklarını, insanlarını, binalarını romanlarında sıklıkla anlatan yazar Ahmet Ümit’in adı Christie’nin 411 numaralı odasının karşısındaki 410 numaraya verilecek.
Başlığı<B> </B>okuyanlar sahi zannetmesin. Çünkü benim çocuğum yok. Ancak o kadar çok yaratıcı yazarlık kursları açıldı, bu alanda kitaplar yayımlandı ki, hiç şüphem yok, oğlum beni göre göre, bu konudaki kursları öğrenince, ona yazarlık konusunda cesaret veren kitapları görünce, bir gün bana gelip, ‘Ben yazar olacağım’ diyecekti.