Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metal Sanayicileri Sendikası 51. genel kurulunda açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin bölgedeki ateş çemberine rağmen büyüdüğünü vurgulayan Erdoğan, İsrail tehdidine karşı uyarıda bulunarak "İsrail hedefine ulaşmamalı. Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanBYD'nin Türkiye'ye yönelik yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım kararı, Türk otomotiv sanayisi için yeni bir dönemin kapılarını aralarken, bu kararın "kelebek etkisi" yaparak Türkiye'de yatırım ortamını daha cazip hale getirmesi ve farklı sektörlerden diğer markalara da bir referans teşkil etmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor" dedi.
#TürkiyeTürkiye ekonomisinin lokomotifi otomotiv sektörü, Cumhuriyet’in 100. yılında üretim, ihracat ve satış adetlerinde ‘1 milyon’ barajını aşmaya hazırlanıyor. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu’nun paylaştığı son bilgilere göre, sene sonunda üretim 1.5 milyon adede, ihracat ise 1 milyon adede ulaşacak ve 2018 yılını yakalayacak. İç pazarda satışlar 1 milyon 150 bini aşacak.
#Otomotiv SektörüTedarik sorunları nedeniyle yıl boyunca üretmekte zorlanan otomotiv sanayisi son çeyreğe daha pozitif bir havada başladı. “2022 yılı için en kötüsü geçti gibi” diyen OSD Başkanı Cengiz Eroldu, yerli üreticinin önündeki en büyük ve yeni tehdidin Avrupa’daki resesyon sesleri olduğunu dile getirdi. Eroldu’ya göre, finansmana ulaşım sorunun çözülmesi ve matrahların güncellenmesi gibi adımlarla resesyon riskine karşı iç pazar güçlendirilmeli.
#OtomotivTürkiye’deki araç parkının karbon haritası ilk kez çıkarıldı. Buna göre, Türkiye yollarındaki araçların yüzde 48’ini oluşturan 8.8 milyon aracın yaşı 11’in üzerinde. Yani çevre kirliliği açısından önemli bir basamak olan ‘Euro 4’ kurallarından önce üretilmiş. Karayolu taşıtlarından çevreye salınan karbonmonoksit gibi zararlı gazlarının yüzde 80’i de bu araçlardan yayılıyor. Uzmanlara göre, çevre kirliliği ve enerji verimliliği açısından 11 yaşın üzerindeki araçların yenilenmesi gerekiyor.
#Otomotiv Sanayii DerneğiBenzinli ve dizel araç satışının 2035’ten itibaren yasaklanması Avrupa’da tartışmalara neden oldu. Yasağın bir ‘dayatma’ olduğunu savunan ülkeler artan enerji ve hammadde fiyatlarına dikkat çekti. Almanya sert bir tavırla kararı kabul etmeyeceğini bildirirken; Bulgaristan, İtalya, Portekiz, Slovakya ve Romanya yasağın 2040’a ertelenmesi için ortak bildiride anlaştı. Bu arada Türkiye de 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araçları terk etme sözü vermişti.
#Avrupa ParlamentosuTürkiye, otomotiv sektöründe batarya üretim üssü oluyor. Aralık ayında Çinli Farasis’le fabrika kuracağını duyuran Togg’un ardından, Koç Holding-Ford ve Güney Koreli SK On ortaklığında yeni bir yatırım daha açıklandı. İki fabrika tamamlandığında Türkiye, yılda ortalama 60 gigawatsaat kapasiteli batarya hücresi üreten bir ülke olacak. Bu kapasiteyle yılda 1 milyon adet elektrikli otomobilin ihtiyacı karşılanabiliyor.
#OtomotivRusya’nın işgali otomotiv sektöründe de endişe yarattı. Emtia fiyatlarının artması sektör üzerinde baskı kurmaya başladı. Üretimde kullanılan paladyum ve nikel gibi değerli metallerin önemli bölümü Rusya’dan tedarik ediliyor. Geçen yıl Rusya’ya 705 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye otomotiv sanayisi için henüz risk yok. Ancak artan maliyetler tüketici için daha pahalı araçlar anlamına gelebilir.
#RusyaBirçok farklı alanda kullanılması ile beraber transmisyon mili önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda oldukça güçlü ve dayanıklı bir yapı olarak da ön plana çıkar. Peki transmisyon mili nedir ve ne işe yarar? Transmisyon mili özellikleri ve kullanım alanları üzerine tüm detayları derledik.
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, Türk otomotiv sanayisinin bir aracın yüzde 80'ini üretebilir durumda olduğunu ancak dönüşüme ayak uydurulmaması durumunda bu oranın yüzde 15'e kadar düşebileceğini belirterek, "Dolayısıyla TOGG projesi hepimiz için tam bir boy aynası. Sadece rekabetçilik anlamında değil, bir elektrikli araçta neyi yapıp, neyi yapamadığımızı görüyoruz." dedi.
#TOGGTürkiye’deki organize sanayi bölgesi anlayışını değiştirmeyi hedefleyen ve 2022’de hizmete girmesi beklenen Yalova Makine İhtisas OSB’nin yüzde 80 doluluğa ulaştığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “Makine sanayisinin yeni üssü olacağız” dedi.
#Sponsorlu İçerikKÜRESEL otomotiv sanayisi pandeminin başlangıcından beri tedarik sıkıntılarıyla boğuşuyor. Bu sıkıntılar, ihracatının büyük bölümünü AB ülkelerine yapan yerli üreticiyi de zora sokuyor. Mikroçip darboğazı, hammadde artışları ve konteyner sorununun ardından otomotiv sanayisinin yeni gündemi nakliyeyi sağlayacak kamyonlara şoför bulunamaması... İlk önce İngiltere’de ortaya çıkan şoför sıkıntısı Almanya gibi ülkelerde de baş göstermeye başladı.
#Otomotiv Sanayii DerneğiDünya çapında elektrikli ve hibrit araçlar her geçen gün daha çok konuşulur hale gelirken Türkiye otomotiv pazarı da bu trendden payına düşeni alıyor. Markalar yeni hibrit model getirirken yerli üretim de hareketlendi. Tüketicinin ilgisi de bu modellere kaymaya başladı. Dizel otomobillerin toplam satıştaki payı yüzde 22.1’e gerilerken, hibrit otomobillerin payı yüzde 8.1’e çıktı.
#GazetehaberleriOtomotiv Sanayii Derneği’nin ilk 6 aylık üretim verilerinin açıklandığı bir toplantı gerçekleştirdi. Ocak-haziran dönemi verilerine göre, otomotiv üretiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 arttığını belirten OSD Başkanı Haydar Yenigün yaptığı konuşmada Türkiye otomotiv sanayisinin yakın gelecekte Avrupa’daki elektrikli dönüşümü yakalamak için önemli çalışmalar yaptığını vurguladı.
#GazetehaberleriHer türlü çanta ve tekstil ürünlerinde kendine özgü özellikleri sebebiyle tercih edilen nonwoven kumaşlar üretim maliyeti son derece düşük olan kumaş cinsleri arasında yer alır. Peki nonwoven kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Nonwoven kumaş özellikleri ve kullanım alanları nelerdir? İşte nonwoven kumaşlar hakkında bütün merak edilenler.
Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) açıkladığı ilk 2 aylık verilere göre, Oak-Şubat 2021 döneminde ticari araç üretimi yüzde 14 artış gösterirken otomobil üretimi yüzde 16’lık düşüş yaşadı. İç pazardaki büyümeye rağmen yaşanan üretim azalışı ihracatın yüzde 14 düşüşünden kaynaklanıyor.
#GazetehaberleriAlmanya'da sanayi üretimi, ocakta, salgının ikinci dalgasında kısıtlamaların sıkılaştırılmasından dolayı tüketim malları ve inşaat sektöründeki üretimin düşmesiyle bir önceki aya yüzde 2,5 gerilerken, Mayıs 2020'den beri sanayi üretiminde devam eden yükseliş de son buldu.
#Almanya Federal İstatistik OfisiToplam otomotiv üretimi geçen yıl 2019'a göre yüzde 11 azalarak 1 milyon 297 bin 854 adet, otomobil üretimi de yüzde 13 düşüşle 855 bin 43 adet oldu. 2020'de otomotiv pazarındaki toplam satışlar, bir önceki yıla göre yüzde 62 artış kaydederek 796 bin 200 adede çıktı.
#Otomotiv