Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2024 15:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metal Sanayicileri Sendikası 51. genel kurulunda açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin bölgedeki ateş çemberine rağmen büyüdüğünü vurgulayan Erdoğan, İsrail tehdidine karşı uyarıda bulunarak "İsrail hedefine ulaşmamalı. Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MESS 51. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgesinin istikrar adası ve yükselen yıldızı olan Türkiye, etrafındaki ateş çemberine rağmen üretim kabiliyetleri, güçlü altyapısı, nitelikli insan kaynağı, küresel entegrasyonuyla adından daha fazla söz ettiriyor. 6 Şubat depremlerinin yol açtığı ilave 104 milyar dolarlık faturaya rağmen, vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artırma hedefiyle uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu etkilerini görmeye başladık“ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer'de bir otelde düzenlenen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 51. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, sundukları katkılardan dolayı sendika üyelerine teşekkür ederek, "Türkiye Metal Sanayicileri Sendikamız 14 Ekim'de 65'inci kuruluş yıldönümünü geride bıraktı. O günden bugüne metal iş kolunda faaliyet gösteren işverenlerimiz, Türkiye'nin sanayi atılımlarında her zaman öncü roller üstlendi. Sanayi ihracatımızın yüzde 40'ını gerçekleştiren otomotiv sanayisi, demir-çelik, dayanıklı tüketim gibi sektörlerle üretimin lokomotifi olan 264 üye şirket sendikamızın çatısı altında yer alıyor. Üyeleri ve oluşturduğu ekosistem ile MESS, 1 milyon kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Sadece üretim, istihdam ve ihracat boyutuyla değil, MESS üyelerimiz burs programıyla da nitelikli insan kaynağımızın yetişmesine katkı sağlıyor. 22 yılda milli gelirimizin 236 milyar dolardan 1 trilyon doları aşmasında ekonomimizin her yıl ortalama yüzde 5,5 oranında büyümesinde, satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11'inci ekonomisi olmamızda, iş gücü sayısındaki artışa rağmen, istihdamımızın 33 milyon sınırına yaklaşmasında, ihracatımızın 36 milyar dolardan 261 milyar dolara yükselmesinde, Türkiye ekonomisinin son 22 yılda her alanda gerçekleştirdiği atılımlarda sizlerin katkısı asla yadsınamaz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

Haberin Devamı

'TÜRKİYE, ETRAFINDAKİ ATEŞ ÇEMBERİNE RAĞMEN ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR'

6 Şubat depremine rağmen ekonomide olumlu gelişmeler olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel ekonominin son 5 yıldır içinde bulunduğu sancılı ve fırtınalı süreci sizler zaten biliyorsunuz. Koronavirüs salgını ve jeopolitik gerilimler tedarik zincirlerinde kırılmalara yol açtı. Enerji ve gıda fiyatlarında keskin artışlara sebep oldu. Küresel büyüme, bu tür şoklara göre dayanıklı olsa da bazı bölgelerde büyüme oldukça zayıf bir performans gösterdi. Bölgemizdeki krizlerin de bu belirsizlik iklimini derinleştirdiğini görüyoruz. Bölgesinin istikrar adası ve yükselen yıldızı olan Türkiye, etrafındaki ateş çemberine rağmen üretim kabiliyetleri, güçlü altyapısı, nitelikli insan kaynağı, küresel entegrasyonuyla adından daha fazla söz ettiriyor. 6 Şubat depremlerinin yol açtığı ilave 104 milyar dolarlık faturaya rağmen, vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artırma hedefiyle uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu etkilerini görmeye başladık" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

22 yıllık süreçte iktidarın ekonomi yatırımlarda pek çok sabotaj ve engelleme ile karşı karşıya kaldığını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

HER TÜRLÜ SABOTAJ İLE KARŞILAŞTIK

22 yıl boyunca pek çok engelle karşılaştık. Biz yol, havayolu inşa ederken muhalefetin neler yaptığını neler yaptığını hepimiz hatırlıyoruz. Mega projelerin mahkeme yolu ile engellenmeye çalışılmasından şirketlerimizin tehdit edilmesine, savunma sanayimizin itibar suikastlarına uğramasına kadar akla gelebilecek her türlü sabotaj ile karşılaştık. Bu ülke kendi ülkesini kötüleyen ana muhalefet partisi genel başkanları gördü. Meclis kürsüsünden iş dünyasına tehditler savuran siyasiler gördü. 'Millet yol mu yiyecek' diyen vizyonsuzları mı ararsınız, İHA ve SİHA'lara saldıranları mı ararsınız. Allah Rahmet eylesin, Özdemir bey bu işin aşkı ile yanıp tutuşurken, kendisini hasta yatağında SİHA'ların son durumunu soracak bir sanayiciydi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

KILIÇDAROĞLU'NA KÖTÜ HATIRA OLMAKTAN KURTULAMAYACAK

13 seçim yenilgisi sonrası partileri tarafından perte çıkarılmasını Türkiye'nin aydınlık geleceği adına önemli buluyoruz. Sırtından hançerlenmenin öfkesini birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara acıyarak bakıyoruz. Eski Türkiye'nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olmaktan kurtulamayacaklar. Milletimizi birbirine düşürmeyi başaramayacaklar. Biz de bunlara umdukları fırsatı vermeyeceğiz. Bizi bu günlere getiren, yolumuzda emin adımlarla yürümemizdir. Türkiye'nin hayrına olacağını düşündüğümüz meselelerde başkalarının ne dediğini umursamadık. Bizim tek derdimiz var, o da bu ülkeye aşka hizmet etmektir. Tek gayemiz var, o da insanımızın hayır duasını almak. Tek hayalimiz var o da Türkiye yüzyılını inşa etmektir. 22 yıldır yürüdüğümüz bu yolda ülkemizi adaletle, kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz. Yumuşama ikliminin kökleşmesinde işçi işveren fark etmeksizin tüm sendikalarımızın desteği önemli. Bölgedeki gerilimin tırmandığı bu dönemde toplumdaki diyalog zeminini genişletmeliyiz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail hedefine ulaşmamalı... Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

İsrail hedefine ulaşmamalı. Türkiye üzerinde birleştiğimizde her badireyi atlatırız, her türlü sıkıntıyı çözeriz. İç kalemizde bir gedik açılırsa dışarda verdiğimiz mücadelenin bir anlamı kalmaz. Gün birlik olma günüdür. Gün kardeşliğimizi güçlendirme günüdür. Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız. Tüm siyasi partilerin, tüm sendikaların kardeşlik seferberliğimize destek vermesini bekliyoruz. İşçi olmadan işveren olmaz işveren olmadan işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz.

BAKMADAN GEÇME!