D vitamini eksikliğinin, kemiklerin zayıflamasını tetikleyeceğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, bu durumun yetişkinlerde osteomalazi (kemik yumuşaması) çocuklarda ise raşitizme neden olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Meriç, “Eklem ağrılarınızın nedeni D vitamini eksikliği olabilir” dedi.
#D VitaminiD vitamini eksikliğinin, kemiklerin zayıflamasını tetikleyeceğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, bu durumun yetişkinlerde osteomalazi (kemik yumuşaması) çocuklarda ise raşitizme neden olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Meriç, “Eklem ağrılarınızın nedeni D vitamini eksikliği olabilir” dedi.
#Doç. Dr. Gökhan MeriçBitkilerin şifalı etkileri muhtemelen insanlık tarihi kadar eski bir bilgidir. Arada bir gaz sıkıntısını gidermek için rezene çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmek adaçayı içmeyen veya zencefil, limon ve balla yapılmış sıcak bir ıhlamurla gribe karşı mücadele etmeyen yok gibidir. İşte bu bilgi, yani “bitkiler doğal ürünlerdir ve doğal olan ilaçtan daha etkilidir, üstelik zararsızdır” algısı her zaman doğru değil.
#ZencefilZencefil ve zerdeçal ayrı ayrı da, beraber kullanıldığında da inanılmaz faydalı besinler. Ancak sağlıklı olan her şeyin yan etkisi de bulunabiliyor ve bilinçsizce tüketmemek gerekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Arnaz, zencefil ve zerdeçalın kanı sulandırabileceğini söyledi, ilginç bilgiler paylaştı.
#Zencefil Ve ZerdeçalRomatoid artrit yaşlı insanlarda bulunan romatizmal hastalıklardan oldukça farklıdır. Bir kişinin bağışıklık sisteminin yanlışlıkla eklemlerine saldırması sonucu ağrı duyması ve şişlikler yaşamasına neden olan otoimmün bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre hastalığa daha çok 30 ila 50 yaşları arasında rastlanmaktadır.
#Romatoid ArtritSağlık sorunlarının bazıları bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Doğru sanılan yanlış bilgilerin sağlığımıza verdiği zarar daha fazladır. Bu yazımızda doğru bildiğimiz ve çok sık tekrarladığımız bazı yanlışları size hatırlatmaya çalışacağız. Bu hatırlatmaları sonraki yazılarımızda da sık sık tekrarlayacağız.
Hayat yürüyüşünüzün ortalarına vardığınızda hipertansiyon, şeker, kolesterol gibi ‘yol arkadaşları’nın da size katıldığını görürseniz şaşırmayın! Altmışlı yılları geçince yol arkadaşlarınızın sayısı daha da artacak, prostat irileşmesi, osteoartirit, koroner kalp hastalığı gibi yeni arkadaşlar da size katılacaktır.