Jessica Lane, beş aylık hamileyken omzunda ve kolunda ağrı hissetmeye başladı. Doktora gittiğinde bunun kas ağrısı olduğunu söyledi. Hamileliği boyunca bu ağrıları yaşadı ve doğum yaptı. Bir gün oğlunu araba koltuğuna yerleştirirken kolunda bir çıtırdı duydu. Hastaneye gittiğinde ise kemik kanseri olduğunu öğrendi. Belki de kolu kırılmasa kanser olduğunu daha uzun süre öğrenemeyecekti. İşte Jessica Lane'in hikayesi...
#KanserJessica Lane, beş aylık hamileyken doktorlar omzundaki ve kolundaki ağrının hamilelikten kaynaklanan gerginlikten dolayı oluşan kas ağrısı olduğunu söylediler. Ancak doğumdan beş hafta sonra, bebeğinin araba koltuğunu taşırken bir çıtırtı duydu. Bunun için doktora gittiğinde 31 yaşındaki yeni anne kemik kanseri olduğunu öğrendi. Peki yaşadığımız hangi kemik ağrılarını dikkate almalıyız? Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Hasan Mehmet Hüseyin ile konuştuk
#Kemik KanseriSerebral palsi diğer adıyla beyin felci, genellikle doğum sırasında ya da 0-2 yaş arasında ortaya çıkan bir hastalık. Başta kas-iskelet sistemi olmak üzere işitme, görme, konuşma gibi çok sayıda fonksiyonu bozuyor. Uzmanlar uyarıyor: “Türkiye’de her yıl 6 bin çocuk bu tanıyı alıyor. Erken teşhis ve tedavi çok önemli.”
#Dünya Serebral Palsi GünüBodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Göcek… Tatili çağrıştıran, yaz aylarının en popüler ilçelerini bünyesinde barındıran Muğla’nın beş dönemdir seçilmiş belediye başkanı Osman Gürün ile buluştuk. Hem eski albümlerini karıştırdık hem de ‘duayen başkan’dan siyasette uzun soluklu olmanın sırlarını dinledik. 25 sene ortopedi hekimliğinden sonra 24 yıldır siyasette olan Gürün: “Parti ayrımı gözetmeden tüm ilçelerimize eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bütün başkanlarla iletişimimiz var. Ak saçlı da olduğumuzdan ‘ağabey’ pozisyonundayız” diyor.
#MuğlaTCG Bayraktar ve TCG Sancaktar savaş gemileri, depremzedelere sağlık hizmeti vermek için sahra hastanesi oldu. Hürriyet, Hatay’ın Payas MMK Metalurji Limanı’nda demirleyen TCG Bayraktar gemisine çıktı ve burada hastalara yapılan müdahalelere tanıklık etti.
#TCG BayraktarMuğla'dan salı gecesi hareket eden Milli Savunma Bakanlığı'na ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, ikinci basamak hastane hizmeti sunmak üzere Hatay/Payas MMK Metalurji Limanı'na yanaştı. Gemilerin her birinde onlarca gönüllü doktor ve hemşire sağlık personeli hem yaralı hem ayaktan gelecek depremzedeler için hizmet veriyor.
#BayraktarEğer muazzam bir Akdeniz coğrafyasına sahipseniz, hele bir de bu coğrafyanın bir kolu Ortadoğu’ya kadar uzanıyorsa başlıktaki sorunun yanıtı hiç tereddütsüz ve tabii ki “ZEYTİNYAĞI” olacaktır. İsterseniz gelin, az ya da çok ama her gün midemize zorunlu olarak indirdiğimiz “Bitkisel yağların hangisi daha sağlıklı?” sorusuna daha detaycı ve tarafsız bir gözle bakmaya ve meseleyi daha iyi anlamaya çalışalım. Hazırsanız buyurun...
#Zeytin YağıOMURGA eğriliği (skolyoz) zannedildiğinden daha yaygın bir sorun. Ve her sorun gibi onun da hafifi, ortası, ağırı var. İzmir Emot Hastanesi’nden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kayra Barut, Beyin Cerrahı Dr. Murat Aydın ve Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. M. Nuri Erel, hastalığı ve tedavi yollarını şöyle anlattılar:Omurganın yanlara doğru 10 dereceden fazla eğriliğine skolyoz denir. Omurga eğriliği, çoğunlukla hafif derecededir ve sıklıkla kozmetik bir problemdir. Fakat çocuklar büyüdükçe bazı eğrilikler ilerleyebilmektedir. Şiddetli bir omurga eğriliğinde, göğüs içindeki boşluk miktarı azalıp, akciğerlerde ve kalpte fonsiyon bozukluklarına sebep olabilirler.
#1Kahramanmaraş'ta, diyabet hastalığı nedeniyle 2 parmağı kesilen Hatice Timurkaan'ın (65) pansuman için gittiği özel hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili 'taksirle ölüme neden olma' suçundan yargılanan, 6'sı doktor 7 kişinin beratine karar verildi.
#KahramanmaraşAy'ın olmadığı bir gecede, sahilde yürürken dalgaların mavi ışık yaydığını görseniz ne düşünürdünüz? İlk başta görüntü biraz korkutucu gibi gelse de bu durum dünya üzerinde görülmesi gereken en müthiş olaylardan biri…
#BiyolüminesansEğer bu haberi telefonunuzdan okuyorsanız önce birkaç saniyenizi ayırın ve serçe parmağınızı nereye yerleştirdiğinize bakın. Çünkü siz de ‘akıllı telefon parmağı’ olarak adlandırılan bir durumdan muzdarip olabilirsiniz. Mesajlaşmak, video oyunları oynamak, hatta çok fazla özçekim yapmak bile ‘smartphone pinky’ olarak bilinen bu hastalığa davetiye çıkarıyor.
#Akıllı TelefonAyaklar, insan vücudunun en fazla yıpranan bölümlerinden birisidir. Gün içerisinde devamlı çorap ve ayakkabının içerisinde kalmaktadırlar. İlerleyen yaşlarda sağ ve sol ayak başparmak ağrısı yoğun bir şekilde kendisini gösterebilmektedir. Bahsedilen ağrı, çeşitli problemleri de yanı sıra getirmektedir. Kişinin hayat kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Bu ağrıya neden olan sebeplerin öğrenilerek, buna göre yaşamın düzenlenmesi gerekmektedir. Sizin için sağ ve sol ayak başparmak ağrısının ve uyuşmasının ne demek olduğunu, bu ağrıların hangi sebeplerden kaynaklandığını ve nasıl tedavi edilebileceğini derledik.
#Neden OlurGiresun'da yaşayan 64 yaşındaki Tevhide Özkaya'nın yaşadığı halsizlik şikayeti koronavirüs şüphesiyle araştırıldı ancak aylarca süren şikayetlerinin nedenini bulunamadı. Özkaya'ya daha sonra kanser ihtimali ile tetkikler yapıldı. Özkaya'nın kalbinde, kalbinin yarısı büyüklüğünde nadir görülen bir tümör vardı ancak bu sefer de ameliyat öncesi yapılan Kovid PCR testi pozitif çıktı. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Koray Ak, "Bu büyüklükteki bir tümörle bu kadar uzun süre hayatta kalabilmesi mucize" dedi.
#TümörKahramanmaraş'ta hastalığı nedeniyle kesilen parmaklarının pansumanı için gittiği özel hastanede hayatını kaybeden Hatice Timurkaan'ın (65) ölümüyle ilgili 6'sı doktor 7 kişi hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Timurkaan'ın diş hekimi olan kızı Cennet Taşdemir, ''Bizim davamız, bir doktorun diğer doktorlara karşı açmış olduğu emsal bir dava. Hakim karşısında onlara soru sormak istiyorum ve verecekleri cevapları çok merak ediyorum. Bizim gibi yüreği yananlara emsal teşkil edeceği için davamızın sonuna kadar arkasındayız. Bu tazminat davasının sonucu da Türkiye'de yaşanan birçok vakalar için emsal teşkil edecek'' dedi.
#KahramanmaraşDoktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
#Alternatif TıpAnkara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ertan İskender, poliklinikte hastası Bayram Nargüner tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender'in, kendisini bıçaklayarak ağır yaralayan hastası Bayram Nargüner'in daha önce intiharını önlediğini söyledi. Şüpheli Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
#Bayram NargünerSerebral Palsi, beyin dokusunda oluşan, kalıcı olan bir hasardır. Bu hasar, hamilelik esnasında, doğum sırasında ya da doğumu izleyen (yenidoğan dönemi) ilk ayda olur. Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.
#Serebral PalsiOrtopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Tuhanioğlu, “beyin felci” olarak da tanımlanan Serebral Palsi (SP) hastalığının tedavisinde başta çocuk nörolojisi, fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, ortopedi uzmanı, göz hastalıkları uzmanı ve psikolog olmak üzere çok sayıda bölümün tedaviye katkı sunduğunu belirtti.
#Serebral PalsiPandemi döneminde öne çıkan isimlerden Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Kıbrıs’ta tarihe ‘Kanlı Noel’ olarak geçen olayda eşi ve çocuklarını kaybeden Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğlu... Profesör, o günleri anlattı...
#GazetehaberleriMasterChef Türkiye yarışmacı adayları hünerlerini sergileyerek MasterChef 2020 yarışmacısı olabilmek için tüm özelliklerini yemeklerine yansıtıyorlar. Yarışmacı adaylarının yaptıkları yemekler kadar hayat hikayeleri de etkileyici dakikalara sahne oluyor. İşte MasterChef Türkiye yarışmacı adayı Hasan'ın hayat hikayesi ve şeflerin verdiği tepkiler
#Masterchef