Ortopedi, doğuştan gelen kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarını tedavi etmek için oluşturulan tıbbi bir uzmanlıktır. Bu uzmanlık dalı, zamanla gelişerek tedavi alanını genişletmiş ve iskelet sistemindeki her türlü yaralanma be rahatsızlığın tedavisini kapsamaya başlamıştır. İşte ortopedi hakkında detaylar, ortopedi doktoru hangi hastalıklar ile ilgileniyor tüm bilgileri sizler için derledik.
#Ortopedi Nedir?İnsanlar için 150 yaşına kadar yaşamak artık bir hayal olmaktan çıkıyor. ABD’li ünlü kardiyolog Prof. Dr. Ernst von Schwarz uzun yaşamın kök hücre tedavileriyle mümkün olabileceğini söylüyor. Üstelik Schwartz, bu tedaviyle 100 yaşını geçen insanların yatağa bağımlı kalmayacağını, sosyal hayata ve iş hayatına katılabilen, yaşam kalitesi yüksek aktif bireyler olacağını iddia ediyor. Halihazırda bazı hastalıklara karşı kök hücre tedavileriyle 150 yaşına kadar yaşamak mümkün olabilir mi? Mevcut uygulamalar içinde kök hücre tedavisinin başarı oranı nedir? En çok hangi alanlarda bu yöntem kullanılıyor? Uzmanlarla tüm bu sorulara cevap aradık.
#SağlıkYaz yaklaşırken çoğu insanı kilo verme telaşı sardı… Sıkı diyetler ve egzersizlerin yanında son zamanlarda oldukça popüler olan, her yerde karşımıza çıkan yeni bir trend var: Duvar pilatesi… Normal pilatesi sevmeyenler, şınav çekemeyenler ve spor salonuna gitme imkânı olmayanların gözdesi haline gelen duvar pilatesi gerçekten sanıldığı kadar etkili mi? Kilo vermeye ve vücudu şekillendirmeye yardımcı oluyor mu? Uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkBoy uzatma ameliyatları son yıllarda estetik amaçlı tercih edilmeye başlandı. Çok yüksek maliyetli olan ve ciddi risklerle birlikte gelen ameliyatı daha uzun olmak isteyen herkes yaptırabiliyor. Bu ameliyatı olanlardan biri de Hollywood'tan bir aktör. Hem söz konusu aktörün yaşadıklarını kendi ağzından aktardık, hem de boy uzatma ameliyatı yapan cerrahların görüşlerini derledik
#SağlıkÖzellikle estetik ve güzellik alanlarında adı sıklıkla duyulan PRP; saç dökülmelerinde, travma ve eklem yaralanmalarında, kireçlenmede, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerini hızlandırmada ve bunun birlikte günümüzde sıklıkla ürolojik hastalıklarda da kullanılan oldukça etkili bir yöntemdir.
#PRPFarklı yaş guruplarına bağlı olarak birçok kişide yaşanan sorunlardan biri bel kaymasıdır. Özellikle günlük yaşama sekteye uğratan en önemli sağlık sorunlarından biridir. Peki, bel Kayması nedir? Neden olur? Bel kayması tanısı, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında detayları derledik.
#Bel KaymasıSpina bifida, doğum öncesinde gelişme aşamasındaki embriyo veya fetüste sinir kordonu olarak adlandırılan ve daha sonra omurga, omurilik ve çevresindeki zarlar ile sinirlere farklılaşacak yapının tam bir tüp haline gelememesi durumu sonrasında canlı doğan bir bebekte görülen klinik tablonun adıdır.
#Spina Bifida13 Kasım 2015 gecesi Fransa'nın başkentinde 130 kişinin hayatını kaybettiği silahlı ve bombalı saldırı dalgasının bir parçası olarak Paris'teki Bataclan konser salonuna yapılan saldırıdan sağ kurtulan bir Fransız kadın, doktorunun yaralarının röntgenini internette satmaya çalıştığını öğrenince şoke oldu.
#BataclanKemik hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıklar arasında yer almaktadır. Osteomyelit tıp dilinde kemik hastalığı ve kemik iltihabı arasında yer almaktadır. Osteomyelit tedavisi için birçok kişi araştırma yapmaktadır. Osteomyelit ile ilgili araştırmalar son yıllarda iyice artmıştır. Peki Osteomyelit nedir? Osteomyelit nereden başlamaktadır? Kemik ve eklem enfeksiyonları yayılma eğilimi gösterir mi? Osteomyelit tedavisi nasıl yapılmaktadır? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte Osteomyelit hastalığı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
İnsan vücudunu meydana getiren kas sistemini iskelete bağlayan bağlara tendonumu verilir. Tendon ağrıları, en çok bacak bölgesinde hissedilir. Bu tendomlar, eklem hareketini ve kas hareketini ve sağlar. Tendom nedir sizler için tüm detayları ile derledik.
#TendomHem tedavi edici hem de koruyucu hekimlik uygulamalarının hepsini içerisinde barından multidisipliner bir uzmanlık dalıdır. Bu kadar çok yönlü olmasından dolayı son zamanlarda sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Peki, Spor Hekimliği nedir, hangi hastalara bakar? Spor hekimliği Türkiye'de hangi üniversitelerde var sizin için tüm detayları ile derledik.
#Spor HekimliğiEğer bu haberi telefonunuzdan okuyorsanız önce birkaç saniyenizi ayırın ve serçe parmağınızı nereye yerleştirdiğinize bakın. Çünkü siz de ‘akıllı telefon parmağı’ olarak adlandırılan bir durumdan muzdarip olabilirsiniz. Mesajlaşmak, video oyunları oynamak, hatta çok fazla özçekim yapmak bile ‘smartphone pinky’ olarak bilinen bu hastalığa davetiye çıkarıyor.
#Akıllı TelefonFiziki olarak yaşanabilecek sorunlar karşısında tedavi açısından akla ilk önce fizik tedavi gelmektedir. Günümüz gelişen teknolojik tasarımları ile beraber artık birçok farklı yöntem üzerinde tedavi ele alınmaktadır. Peki, fizik tedavi nedir ve nasıl yapılır? Fizik tedavi kimlere uygulanır ve ne kadar sürer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fizik Tedavi NedirDoktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
#Alternatif TıpMasa başında çalışanlarda sıklıkla görülen bilek ağrısının birçok nedeni olabilir. Daha çok ilerleyen yaşlarda görülse de her yaşta yapılan işe bağlı olarak gelişebilir. Bilek ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçeri nedenleri ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Bilek Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Atel, tıp alanında kullanılan bir terimdir. Özellikle ortopedi alanında kullanılmakta olan atele, diğer tıp alanlarında da karşılaşılır. Yaralanmalarda ağrıyan bölgelerin daha fazla zedelenmemesi için atel uygulaması yapılmaktadır. Peki, bu aşamada atelin tam olarak görevi nedir? Atel yapılmaz ise ne gibi durumlar ile karşılaşılır? Özellikle hangi durumlarda atel kullanmak, daha faydalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Atel Nedir?Doğumsal kalça çıkığı bebeklik çağında kalçanın yeteri kadar birbirini örtememesinden veya çıkık olmasından kaynaklanmaktadır. Çıkık tespit edilmediği ancak örtümü yeteri kadar iyi olmadığı durumlar da olabiliyor. Dolayısıyla hastalığın temelinde kalçayı oluşturan iki kemik yüzeyin; leğen ve uyluk kemiği yüzeylerinin uyumsuzluğundan kaynaklanmaktadır. Çoklu doğumlar, genetik yatkınlıklar ve hamilelikte amniyon sıvısının yetersizliği bu durumla karşılaştıran risk faktörleridir.
#HtvsaglikkulubuSağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Şu ana kadar pek çok sağlık mezununun gündem konusunu oluşturan 12 bin sağlık personeli alımı, branş dağılımı açıklaması ve tercih süreci ile araştırılıyor. KPSS puan sıralamasına göre yapılacak olan 12 bin personel alımında kadro dağılımı ve başvuru şartları kılavuzda yer alacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İşte, 12 bin sağlık personeli alımı KPSS kılavuzu ve kadro dağılımıyla ilgili ayrıntılar.
#KPSS