ANAYASA hukuku hocalarından, eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal hayatını kaybetti. İstanbul'da 90 yaşında vefat eden Prof. Dr. Mümtaz Soysal, bir süredir Alzheimer tedavisi görüyordu. 40 yaşında vefat eden yazar eşi Sevgi Soysal'dan iki çocuğu bulunan Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın 13 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.
#Mümtaz SoysalMesleğine âşık olanlara hayranlığım sonsuzdur. Aramızdan ayrılan fotoğrafçı Ergun Çağatay da böyle biriydi. Eczacıbaşı Fotoğraf Sanatçıları Dizisi’nde fotoğraflarından seçmeler Merih Akoğul’un ‘Ergun Çağatay: Tüm Bir Yaşam’ yazısıyla yayımlandı.
#Orly HavaalanıBir adam, bir kadın ve bir köpek ekseninde dönen, bazen güldürüp bazen hüzünlendiren hikâyesiyle ‘Jules’, sevgiye, sadakate, fedakârlığa adanmış; birbirimizi ve kendimizi nasıl gördüğümüze dair sevimli bir roman. Fransız yazar Didier van Cauwelaert’den...
#Didier Van CauwelaertÖnümüzdeki pazar 18 Mart Şehitler Günü. 2002 Yılından bu yana her 18 Mart günü şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bu kutsal anma günü için 18 Mart tarihinin seçilmesi çok anlamlı. 18 Mart Türk (ve Dünya) tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü.
#YazarlarDemirel'i Hürriyet Gazetesi Paris temsilcisi olarak başta Fransa olmak üzere yurtdışına yaptığı bazı seyahatlerde izledim. Demirel'in "Bayrak, Cumhuriyet, Laiklik, Dil, Din, Irk, Hukuk devleti, Çoğulcu Demokrasi, Avrupa, Mezhepler, Tarikatlar ve daha birçok konuyla ilgili görüşleri neydi?. Bunları Cumhurbaşkanlığı döneminde Ankara'ya gittiğimde Çankaya köşkünde yaptığım röportajlarda açık yüreklililke anlattı.
Suriye ve Irak’ta cihatçı örgütler güçlenirken yabancı sempatizanların Türkiye’yi geçiş ülkesi olarak kullandığına dair giderek daha fazla haber çıkıyor. Son bir hafta içinde İstanbul üzerinden bölgeye gitmeye çalışan militanlarla ilgili çıkan haberlerden bazıları şöyle:
Gazetedeki arkadaşlar, başta Eyüp Can, bir süredir bana “hafta sonları spor yaz” diye ısrar ediyorlar. Türkiye gibi gündemi genellikle değişken ve yüklü bir ülkede, “asıl işlev”in dışına kolay kolay çıkamıyorsunuz. Üstelik, insanlar, genellikle gazete okumaya en fazla zaman hafta sonları zaman ayırabildikleri için, en “içerikli” yazılar, gazetecilik kültürünün gelişkin olduğu ülkelerde hafta sonları yayınlanır.