Orhan Koloğlu haberleri sayfasında Orhan Koloğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 185 Orhan Koloğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bu şehir dünyadaki tarihi metropollerden, İtalya’da Roma, Floransa, İran’da İsfahan, Mısır’da Kahire, Hindistan’da Delhi, Rusya’da St. Petersburg, Orta Avrupa’da Budapeşte, Prag, Paris, Toledo, Barcelona gibi... Kuşkusuz bu zümrenin içinde İtalya’da Roma ve İstanbul (yani Nea Rome) ayrı bir yere sahiptir. Bunlar beşeriyet için önemlidir, er veya geç Türkiye’nin tarihi başkentinin de üstün ilgiye ve iltifata geçtiği görülüyor ve zihinlerde yer ediyor.
#YAZAR23 Nisan 1920 Cuma günü Hacıbayram’da kılınan cuma namazından sonra Meclis’e doğru yüründü ve İttihat Terakki Kulübü’nün Millet Meclisi’ne dönüştürülen salonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bu Meclis’te muhalif ve muvafık görüşlüler de bir tek amaç etrafında toplanmışlardı.
#YazarOrhan Koloğlu hayatını kaybetti. Libya’nın ilk başbakanı Sadullah Koloğlu’nun oğlu olan ve 70’li yıllarda Ecevit’in Libya özel temsilciliğini yürüten Orhan Koloğlu, pek çok kitap yazmıştı. Ünlü tarihçi- yazar Orhan Koloğlu'nun 90 yaşında vefat etmesinin ardından, hayatına dair araştırmalar da hız kazandı. İşte, Orhan Koloğlu hakkında merak edilenler...
#Orhan Koloğlu Kimdir?90’ına merdiven dayadı... Ama makinesi hâlâ boynunda. Geçmişin sisli gölgelerine karışıp gidecek karelere hayat veriyor. Tıpkı yıllardır yaptığı gibi... Yakın tarihin siyaset, iş, sanat dünyası ve gündelik hayatın sıradışı anları, Ankara’nın duayen fotomuhabiri Ozan Sağdıç’ın objektifiyle netleşiyor...
#Ozan SağdıçII. Abdülhamid Anadolu’da ve İslam dünyasında sevilirdi. Başarılı bir diplomattı; tarafları birbirine oynardı. Döneminde bütün vilayetlerin idadi ve hatta sultani derecesine çıkarmış liseleri vardı. Eğitim reformunun yanında sansür onun en büyük hatası oldu. Sağlık ve belediye konusunda önemli başlangıç yaptı. Savaşı gereksiz görürdü ve devam eden sulhu iyi kullandı. Kısacası II. Abdülhamid Han dirayetli bir Türk hükümdarıydı.
#Sultan AbdülhamidBu şehir dünyadaki tarihi metropollerden, İtalya’da Roma, Floransa, İran’da İsfahan, Mısır’da Kahire, Hindistan’da Delhi, Rusya’da St. Petersburg, Orta Avrupa’da Budapeşte, Prag, Paris, Toledo, Barcelona gibi... Kuşkusuz bu zümrenin içinde İtalya’da Roma ve İstanbul (yani Nea Rome) ayrı bir yere sahiptir. Bunlar beşeriyet için önemlidir, er veya geç Türkiye’nin tarihi başkentinin de üstün ilgiye ve iltifata geçtiği görülüyor ve zihinlerde yer ediyor.
#YAZAR23 Nisan 1920 Cuma günü Hacıbayram’da kılınan cuma namazından sonra Meclis’e doğru yüründü ve İttihat Terakki Kulübü’nün Millet Meclisi’ne dönüştürülen salonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bu Meclis’te muhalif ve muvafık görüşlüler de bir tek amaç etrafında toplanmışlardı.
#YazarÖzellikle Osmanlı son dönemine dair önemli araştırmalarıyla bilinirdi. Bir gazeteci olarak basın tarihi kitapları da yazmıştı. Eserlerine işleyen duru bir dili, sağlam bir muhakemesi vardı. Hem hem gazeteci hem tarihçi hem diplomattı. Kariyerini ve eserlerini sadece özetlemek gerekse sayfalar tutar…
#HürriyetOrhan Koloğlu hayatını kaybetti. Libya’nın ilk başbakanı Sadullah Koloğlu’nun oğlu olan ve 70’li yıllarda Ecevit’in Libya özel temsilciliğini yürüten Orhan Koloğlu, pek çok kitap yazmıştı. Ünlü tarihçi- yazar Orhan Koloğlu'nun 90 yaşında vefat etmesinin ardından, hayatına dair araştırmalar da hız kazandı. İşte, Orhan Koloğlu hakkında merak edilenler...
#Orhan Koloğlu Kimdir?MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Libya Türkleri üzerine ilginç bir araştırma yaptığı ortaya çıktı. Bahçeli, 1550’li yıllarda yeniçerilerin Libya’da yerli kadınlarla evlilikleri sonucu ‘Kuloğlu’ adı verilen Türk-Arap karışımı bir nesil oluştuğunu söyledi. Bahçeli, “Modern Libya’nın ilk yıllarında, Türk hükümetinin görevlendirmesiyle Sadullah Koloğlu, namı diğer ‘Arap Kaymakam’ bu ülkenin ilk başbakanı olarak üstün hizmetlerde bulunmuştur” dedi.
#Gazetehaberleri18 Aralık 1916 günü Fransa’nın uzun tarihindeki hegemonyayı hedefleyen birçok savaş ve muharebenin aksine büyük bir savunma savaşı tamamlandı. Bu aynı zamanda Birinci Cihan Harbi’nin en büyük savunma savaşıdır, Almanlar ve İtilaf Devletleri karşılıklı olarak her birinin 300 binden fazla asker ve subay kaybetmesine mal olmuştur.
#Yazar550 denizcinin içinde seçkin 56 subay ve muhtelif gemilerden seçilen mürettebat vardı. O yıl Bahriye Mektebi’ni bitiren genç teğmenlerin tamamı da gemideydi. Bu maalesef Hamidiye dönemi bahriyesinin başarısız eylemlerindendir. Bütün bir kuşağın adaylarını uzun bir deniz yolculuğu için bir sefineye yüklemek ve tehlikeye atmak affedilmez hatalardandır.
#YazarMUĞLA-Fethiye’nin Karacaören Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Tacettin Akça, 4 rakibi ile yarıştı. Bunlardan birisi de (39) Arife Dikmentepe’ydi. Akça ve Dikmentepe 56’şar oy aldı. Köydekiler muhtara, “Yap bir babalık, görevi Arife’ye devret. Tecrübelerini de onunla paylaş” der. Ama muhtar, “Nuh” deyip, peygamber demez.”
#YazarlarSakarya Meydan Muharebesi 900 yıllık Türkiye tarihindeki en kanlı ve en inatçı direnişti. Bugün Sakarya Meydan Muharebesi’nin yaşayan abidesi olan siperlerin ihmal edildiği ve silinmeye yüz tuttuğu anlaşılıyor. Burada taşocakları çok da lazımmış gibi tam siperlerin üzerinden ilerliyor. Taşocağı o bölge için çok mu elzem? Mirası korumak için bazı fedakârlıklar yapamaz mıyız? Bu nasıl bir açgözlülük!
#YazarMimar Sinan’ın eseri önüne geçilecek, kazıklarla zarar verilecek bir eser midir? Bazıları kendilerini mimar sanıyor ve kalabalıkta büyük adamların itiş kakış önüne geçen sünnet çocuğu sağdıcı gibi davranıyorlar. Görgü ve terbiye mimarlara da lazım.
#İlber Ortaylı