Omega 3 haberleri sayfasında Omega 3 hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4828 Omega 3 haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Omega-3 eklem ağrılarını onarmak, cildi dolgunlaştırmak ve hatta yaşlanma sürecini geciktirmek için harika bir takviye olarak tanımlanıyor. Peki ama ne kadarına ihtiyacınız var? Omega-3 eksikliğinizin olduğunu nasıl anlarsınız?
#Omega-3Sözü fazla uzatmadan, daha doğrusu iyi hayat ustası, bilge insan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in deyimiyle “lafı sündürmeden” başlıktaki sorunun yanıtını hemen, hem de açık ve net bir şekilde verebilirim: Her hücre, her doku, her organ gibi beynimiz de yaşlanmadan nasibini az ya da çok ama mutlaka alır.
#Beyin YaşlanmasıBeslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gediz Doğay Us, İngiltere Chester Üniversitesi’nde yaptığı araştırma ile Omega-3’ün kalp krizi ve inmeye neden olduğu için ‘kötünün kötüsü’ diye adlandırılan küçük tanecikli kötü kolesterolü tedavi ettiğini ortaya çıkardı.
#Omega-3Omega 3’ü balık alerjisi olanlar, kan ilacı kullanan ve kronik rahatsızlıkları olan kişiler kullanamaz. Kan sulandırıcı etkisinden dolayı ameliyat öncesinde ve ameliyat sonrasında kullanılması tavsiye edilmez. Hamilelerin ise doktor tavsiyesi ile tüketmesi gerekmektedir. Omega 3 kimler kullanamaz, yiyemez, Omega 3’ün yan etkileri ve zararları hakkında detayları derledik.
#Omega 3Çocuklar için doktorların en çok önerdiği gıda takviyelerinin başında balık yağları geliyor. Peki neden balık yağı bu kadar önemli? Çocuğunuzun gelişimi için nasıl faydaları var? Bu soruları yanıtlayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Aydemir, bir yaşından itibaren önerilen sıvı balık yağlarını düzenli kullanmanın çocukların sağlıklı gelişimi üzerine faydaları hakkında bilgiler verdi.
#Omega-3Omega 3 tüketiminin insan sağlığı açısından sağladığı birçok farklı faydanın olduğu söylenebilir. Omega 3 belirli besinlerin içerisinde bulunmaktadır. Bu durumda omega 3 tüketiminin kilo aldırıp aldırmayacağı öğrenilmek istenmektedir. Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu ve kullanım alanlarını tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamÇocukların bağışıklık sistemini Kovid 19 virüsüne ve üst solunum yolu hastalıklarına karşı güçlü tutmanın önemine değinen Mikrobiyolog ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Özellikle morina balığının karaciğerinden elde edilen Morina Balığı Karaciğer Yağı (Cod Liver Oil) formundaki sıvı balık yağlarında EPA DHA oranı yüksek. Hem de balıktan gelen doğal D ve A vitaminleri çocukların bağışıklık sistemi için kalkan görevi görüyor. Oslo Üniversitesi’nde 70 bin katılımcıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışma, düzenli Morina Balık Yağı kullanan kişilerin Kovid-19 virüsüne karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu” dedi.
#Koronavirüsİnternette sıkça karşılaşılan "göz hareketleriyle miyoptan kurtulun" gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Özel Atagöz Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, göz kaslarını sağa-sola oynatmak ya da uzağa bakmak gibi hareketlerin kırma kusurlarını (miyop, hipermetrop veya astigmatı) düzeltmediğini söyledi. Bu tür egzersizlerin sadece kısa süreli göz yorgunluğunu azaltabileceklerini dile getiren Saklamaz, “Gözlük veya kontakt lens ihtiyacını ortadan kaldırmaz, bilimsel bir tedavi alternatifi değildir” diyerek bu yöntemlerin yanlış umutlar vaat ettiğini vurguladı.
#1Yaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriHepimizin hayali sağlıklı, uzun bir ömre sahip olmak. Fakat son dönemde sık sık genç insanların da kalp krizi geçirdiğini duyuyoruz. Geçen yıl önce 60 yaşındaki Tolga Savacı, sonra 52 yaşındaki Metin Arolat, pazartesi günü de 58’indeki Volkan Konak hayatını kaybetti. Üçünün de kalp krizi geçirdiği söylendi. Kalp Sağlığı Haftası da yaklaşırken bu değerli organımızı nasıl koruyacağımızdan ve nelerle onu riske attığımızdan bahsedelim.
#Hazan Aköz Işık“Kuzey’in oğlu” Volkan Konak dün memleketi Trabzon’un Maçka ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bu erken ve ani ölüm hiç şüphesiz ailesini olduğu kadar biz hayranlarını da derinden sarstı. Çok üzücü olsa da bu ani ölümle birlikte gündeme getirmek istediğim bir soru var. Hürriyet muhabirlerinin yakınlarından aldığı bilgiye göre, ünlü şarkıcı sağlığını oldukça önemsiyor, düzenli check-up yaptırıyordu. Doktoru gerek görmediği halde, yıllar önce, yüzde 10 tıkalı olan kalp damarına stent taktıran sanatçı, ramazan ayı öncesinde de check-up’tan geçmiş ve yakın çevresine “Turp gibiyim” demişti. Peki yakın zamanda check-up’tan geçtiyse rahatsızlığı neden fark edilmedi? Büyük hastanelerden tutun da en küçük sağlık merkezlerine kadar neredeyse her yerde yapılan ve hatta bir telefonla bile binlerce liraya, kolayca satılan check-up’lar kocaman bir aldatmaca mı yoksa?
#Check-UpDışarıdan geldikten sonra yüzünüzü ve elleriniz yıkayın: Gün içinde cilt yüzeyine polenler ve tozlar yapışabilir. Özellikle açık hava aktivitelerinden sonra nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkamak alerjenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
#Bahar AlerjisiTıpkı bizim gibi hayvan dostlarımız da mevsim geçişlerinde bir uyum süreci yaşıyor. Bahar aylarında tüyleri daha çok dökülmeye başlıyor, hormonları değişiyor ve bu yüzden daha enerjik oluyorlar. Polenler onları da rahatsız edebiliyor. Pire ve kene gibi parazitler de cabası…
#KediYAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri “her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup” bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
#NAD90 yaşını aşan kişiler üzerinde yapılan geniş çaplı bir araştırma ile bu uzun ömürlü insanların kanında metabolik farklılıklar keşfedildi. Bu da metabolik sağlık ve uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Peki uzun ömürlü insanların kanında ne var? Hangi kan değerler ne ifade ediyor? Kaderimiz tamamen genlerimize mi bağlı?
#Uzun ÖmürTereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkGlokom hastalığının körlük nedenleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, bugün dünyada 80-90 milyon glokomlu olduğu bilinmektedir. Her glokomlu ‘potansiyel görme engellidir. Glokom hastalığını tamamen iyileştirmek mümkün değil ancak ilerlemesini durdurmak elimizde” dedi.
#Dünyagöz Ankara HastanesiDeniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Arnavutköy Belediyesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir deniz ekosistemi oluşturmak için Karaburun Sahili'nde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplam 107 kilogram atık toplandığı açıklandı.
#Orzaks İlaçOmega-3 eklem ağrılarını onarmak, cildi dolgunlaştırmak ve hatta yaşlanma sürecini geciktirmek için harika bir takviye olarak tanımlanıyor. Peki ama ne kadarına ihtiyacınız var? Omega-3 eksikliğinizin olduğunu nasıl anlarsınız?
#Omega-310 günü devirdim, hastayım. Boğaz ağrısı, halsizlik, burun ve sağ kulakta tıkanıklık ile yoğun öksürük var. Onca ilaç ve takviyeye rağmen iyileşemiyorum da. Adeta, ‘geçmeyen’ bir hastalık ile mücadele ediyorum. Ve biliyorum yalnız değilim. Herkes hasta. İyi de ne oldu bu virüslere? Ne değişti de bizi bu kadar çok ve uzun hasta eder oldular? Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği İnfeksiyon Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, virüslerin COVID öncesine göre yapıca değiştiğini ve artık ‘yeni’ bir grip türü ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Şu anda ise dört farklı karma virüs saldırısı altındayız. Yani biri bitiyor diğeri başlıyor.
#COVIDMenopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir değişim noktası olduğunu dile getiren Op. Dr. Çiğdem Karas, menopozal yakınmaların, kişinin günlük yaşamını ve iş hayatını önemli ölçüde etkilediğini belirterek menopozun sebep olduğu vazomotor semptomlar hakkında önemli bilgiler verdi.
#1