Dünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanıyor, peki biz niye bu kutlamayı 24 Kasım’da yapıyoruz? Sanırım bu soru pek çok kişinin aklına gelmiştir. Dilerseniz zamanın getirdiklerine bakarak bu sorunun cevabının izini sürelim. Dünya Öğretmenler Günü; eğitimcilere olan şükran borcunun ifade edilmesi, çalışmalarının hakkının teslim edilmesi ve kişisel, mesleki gelişimlerine destek olunmasının sağlanması amacıyla 1994 yılında kutlanmaya başlandı. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) arasında imzalanan bir sözleşmeyle hayata geçirilen bu düzenlemenin kökleri adı geçen iki uluslararası kuruluşun 1966 yılında yayımladıkları bir tavsiye kararına dayanıyor.
#Konuk YazarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New York’ta Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) “Dünyaya Yön Veren Kadınlar” etkinliğine katıldı. Emine Erdoğan, 'Girişimcilerimizin, dünyaya yön veren kadınlarımızın hikâyelerinin duyurulmasını çok önemsiyorum.' dedi.
#EMİNE ERDOĞANCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Emine Erdoğan, paylaşımında "Okur-yazar olmayan tek bir birey kalmayana kadar hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Emine Erdoğan, paylaşımında "Okur-yazar olmayan tek bir birey kalmayana kadar hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
#Emine ErdoğanMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP ve İYİ Parti'nin İstiklal Caddesi saldırısından sonraki tutumuna tepki göstererek "Teröristleri aklama çabasındalar" dedi. Bahçeli, "Pençe-Kılıç harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine de değinen Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın, Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır, arkası getirilmelidir. Sisi'nin ardından Esad ile de görüşme ortamı hazırlanmalıdır" dedi.
#Devlet BahçeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP ve İYİ Parti'nin İstiklal Caddesi saldırısından sonraki tutumuna tepki göstererek "Teröristleri aklama çabasındalar" dedi. Bahçeli, "Pençe-Kılıç harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine de değinen Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın, Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır, arkası getirilmelidir. Sisi'nin ardından Esad ile de görüşme ortamı hazırlanmalıdır" dedi.
#BahçeliMehmet Çeri ilkokulu bu sene bitirdi. Okula gittiği günlerde sabah erkenden kalkıyor önce geçimini küçük çapta tarımla sağlayan ailesine yardımcı oluyor sonra okula gidiyordu. Okul dönüşlerinde de yine her gün ödevlerinin başına oturmadan önce bir süre serada çalışıyordu. Aynı şekilde Mehmet’in 4 kardeşi de anne babalarına serada, tarlada ya da ahırda yardımcı oluyordu. Yaz tatiliyle birlikte şimdi artık tüm günlerini çalışarak geçiriyorlar.
#Mehmet Çeri İlkokuluTürkiye Cumhuriyeti, kurulduktan kısa süre sonra büyük bir okuma yazma seferberliği başladı. O dönemde çok düşük olan okur yazar nüfus oranını arttırmak oldukça önemliydi. Bu amaçla da Millet Mektepleri kuruldu ve her yaştan vatandaş büyük ilgi gösterdi. Peki Millet Mektepleri ne zaman açıldı? İşte Millet Mektepleri'nin açılışı ve kuruluş amacı...
#Millet Mektepleriİnkılap diğer adıyla devrim toplum düzenini ve yapısını daha iyi bir konuma getirmek için eski işlevini yitirmiş kurumların kaldırılarak yeni ve daha işlevsel kullanılabilecek kurumların getirilmesi olarak tanımlanabilir. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi konuları içerisinde de özellikle inkılaplardan bahsetmek oldukça doğaldır. İnkılaplar sonucunda birçok eski kurum etkinliğini yitirdiği için yerine yenileri getirilmiştir. Bu sebeple inkılap tarihi konuları öğrencilerin bugünü anlamaları için oldukça önemlidir. 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konuları içerisinde yer alan eğitim ve kültür alanında yapılan inkılaplar konusunu derledik.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Eğitim Ve Kültür Alanındaki İnkılaplar Konu AnlatımıMustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları ülkemizin çok daha demokratik ve çağdaş bir ülke olmasının önünü açmıştır. Atatürk'ün ilkeleri; Halkçılık, Devletçilik, Milliyetçilik, Cumhuriyetçilik, İnkılapçılık ve Laikliktir. 8. sınıflar için Atatürk ilke ve inkılaplarını anlattık.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Atatürk İlke Ve İnkılapları Konu AnlatımıOkuma yazma bilmediği için kendisini azarlayan pazarcıya kızıp kursa başlayan 86 yaşındaki Şükriye Taslı, “Okula yeni başlayan bir çocuk gibiyim, çok mutluyum” dedi. Yaşları 70 ile 86 arasında değişen kursiyerler, Altındağ Belediyesi‘nin düzenlediği kursta, ‘Tontonlar Sınıfı’nda eğitim görüyor.
#AltındağOkuma yazma bilmediği için kendisini azarlayan pazarcıya kızıp kursa başlayan 86 yaşındaki Şükriye Taslı, “Okula yeni başlayan bir çocuk gibiyim, çok mutluyum” dedi. Yaşları 70 ile 86 arasında değişen kursiyerler, Altındağ Belediyesi‘nin düzenlediği kursta, ‘Tontonlar Sınıfı’nda eğitim görüyor.
#AltındağMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 5 Şubat 2018’de başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ için 61 bin 532 okuma yazma kursu açıldığını belirterek, “Bu kurslara ve sınavlara 662 bin 168 kursiyer katılmış ve bunların 358 bin 931’i bitirdiği kurs ve sınavlarda başarılı olarak ‘Okuryazarlık Belgesi’ almıştır” dedi.
#GazetehaberleriGülfidan Toprak, yedi kardeşine baktı, 16’sında evlendirildi. Beş evladı oldu. 60’ına geldiğinde öğrenebildi okumayı. Havva Bayram 85 yaşında. Tarlada çalıştığı için gönderilmemişti okula. Hâlâ tarlada çalışıyor, bir yandan okuma yazma öğreniyor. ‘Kız çocuğu’ denilerek okutulmayan Zeynep Türkduvan’ın 10 kızı oldu. Hepsi mezun oldu. Şimdi okuma sırası kendisine geldi. şubat ayında başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ kapsamında hayatında ilk kez okul sıralarına oturan annelerin hikâyelerinden bazıları bunlar. Sekiz ayda 564 bin kişi katıldı kurslara. Kursiyerlerden 504 bin 895’i kadın, 59 bin 466’sı erkekti. 40 binden fazla öğretmen kurslarda görev aldı. Kardeşlerini, çocuklarını ve torunlarını mezun edip, okuma hayallerine yeni yeni ulaşabilen annelerin hikâyelerini derledik.
#Okuma Yazma Seferberliği