Batı Trakya Türkleri’nin davasını uzun yıllar savunan ve bu konuda onlarca kitap yazan, yüzlerce konferans veren efsane Başkan Özkan Hüseyin, Batı Trakya’ya dair yazdığı makalelerden ve verdiği haberlerin ardından, kurucusu ve yöneticisi olduğu BATTAM adlı derneğin, ilgi alanına giren bir kısım çalışmaları-araştırmaları kitaplaştırdı. Uluslararası camia tarafından üç ödülle taltif edilen Hüseyin, ‘Dünya Kültürüne Üstün Hizmet Madalyası’, ‘Türk Dünyasına Üstün Hizmet Altın Madalyası’ ve ‘Uluslararası 9. Altın Saat Kulesi Ödülü’nün sahip oldu.
#Özkan HüseyinUNESCO Dünya Mirası Listesi adayı Ayvalık, Mübadele'nin 100'üncü yılında iki kitapla geçmişine bakıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi'nin yayımladığı kitaplar Ayvalık'ın çoğunlukla görmezden gelinen zengin kültürel, mimari tarihini ele alıyor.
#Ayvalık Belediyesi2017 yılında İstanbul’da Göztepe, Ataşehir ve Caddebostan yerleşkelerinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim vermeye başlayan YÖM Okulları 3 yıldan beri de 16 dönümlük arazi üzerindeki dört binalık yerleşkesiyle Güzelbahçe’de eğitim vermeye başladı.
#1Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaşta, askeri hedefler ve enerji santrallerine ilişkin saldırılar gündemden düşmüyor. Kimlik, kültür ve tarih alanında yürütülen amansız savaş gözden kaçabiliyor. Rus güçleri, Ukrayna'nın belleğini oluşturan kütüphanelerini, müzelerini ve devlet arşivini de hedef alıyor. Varolma savaşında ön cephede mücadele eden Ukraynalı kütüphaneciler ise canlarını hiçe sayarak, olabildiğince fazla sayıdaki belgeyi koruma altına alıyor. Tarih sahnesinden silinmemek için mücadele veren kütüphane görevlileriyle tanışın...
#Ukrayna-Rusya SavaşıBir süredir sosyal medya üzerinden kitaplara, yazarlara ve yayıncılara karşı linç kampanyası yürütülmektedir. Kültür dünyamızın önemli bileşeni olan yayıncılığımızın bu kampanyanın içine çekilmesinden ve hedef haline getirilmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Bununla birlikte, kitapların satışının durdurulması kararını ise uygun bulmuyoruz.
#KitapEğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının 1950’den bu yana siyasi partilerin her seçim döneminde tekrar ettikleri vaatlerin başında geldiğini biliyor muydunuz? Hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019-2023 stratejik planında da hedef olarak yer almış. Demek ki tam 72 yılda Türkiye ne yazık ki eğitimde fırsat eşitliğini tam olarak gerçekleştirmemiş... Ne acı değil mi?
#Eğitimİmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde "Türkiye'de din eğitiminin geçirdiği inişli çıkışlı değişim ve dönüşümler dikkate alındığında 2002 ve sonrasında din eğitimi alanının din ve vicdan hürriyeti bağlamında ilerici, kapsayıcı, özgürlükçü bir yapıya doğru bir ivme yakaladığı, yeni dönemin birey ve toplumun din eğitimi talep ve beklentilerinin karşılanması noktasında bir dönüm noktası olduğu ifade edildi" denildi.
#MEBDüşünen, duyarlı, yaratıcı bireylerin yetiştirilebilmesi için, çocukların, bebeklik döneminden başlayarak duyu algılarının uyarılması, düşüncelerinin geliştirilmesi; sevgi ve özgürlük gereksinmelerinin sezinletici uyaranlarla yanıtlanması gerekir. Sanatçılar tarafından, çocuk gerçekliğini önceleyerek yapılandırılmış öğretici-yazınsal yapıtlar, çocukluk ve gençlik döneminde duygu ve düşünce bilinçlenmesinin en etkili uyaranlarıdır.
#EdebiyatTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, 5 yıl önce hayata geçirdikleri “Yarını Kodlayanlar” projesini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje kapsamında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulacak. Aynı zamanda EBA Destek Noktaları olarak kullanılacak olan bu sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek.
#VodafoneGirişimciler ile yatırımcılar arasında güçlü bir köprü kurduklarını söyleyen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “EGİAD Melekleri Yatırım Ağı, 5 yılda 2 binden fazla girişimciyle temas kurdu. Genç girişimciler, yaklaşık 6 milyon TL ile 14 girişim projesine de yatırım sağladı” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgını nedeniyle çocuklarımız okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından çok uzun süredir ayrı kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yüz yüze eğitim için okulların açılmasına yönelik çalışmalar hızlanırken, 25 yıldır 3 milyon çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasına vesile olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), uzaktan eğitim çalışmalarına başlıyor.
#Uzaktan Eğitim1964 yılında Türk kütüphaneciler Derneği’nin öncülüğünde başlatılan Kütüphane Haftası, mart ayının son haftası içinde kutlanıyor. Kütüphane Haftası’nın temel amacı, toplumda kütüphane ve kütüphanecilik hizmetlerinde farkındalığın oluşturulması yatarken, asıl hedef okuma alışkanlığının kazandırılması ve bilgi hizmetlerine toplumsal duyarlılığın sağlanması.
#Kütüphane HaftasıKoku Kültürü Derneği’nin çalışmalarının ardından koku uzmanlığı artık bir meslek olarak kabul edildi. Konu hakkında konuştuğumuz Bihter Türkan Ergül, koku uzmanlarının kozmetik sektöründe sadece parfüm satış yerlerinde değil kokunun olduğu her yerde çalışabileceğini, iyi bir eğitimle parfümör de olabileceklerini belirtiyor. Parfümörlerin ücretleri yurtdışında 50 bin doları buluyor.
#Bihter Türkan ErgülAvusturya’daki Türk toplumunun en büyük sıkıntılarından birinin çifte vatandaşlık olduğunu belirten Avusturya Türk Federasyonu Başkanı Ali Can, “Yaklaşık 30 bin kişinin Avusturya vatandaşlığından çıkarılacağıyla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Toplumumuz da ciddi manada gergin, psikolojik sıkıntılar yaşanıyor” dedi.
#Avusturya