Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun aldığı yeni kararlar doğrultusunda okullarda COVİD-19 şartlarını güncelledi. Bakanlık yeni dönemde okullarda alınması gereken tedbirleri içeren “Güncel Dönemde Covid-19 Pandemisinde Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” ve “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” adı altında iki ayrı rehber yayınladı.
#MEBYüzyılın salgın hastalığı Covid-19 nedeniyle olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu süreçte, öğrencilerin sınıfta dikkat etmesi gereken kurallar da kritik önem taşıyor. Örneğin; kalemi ağıza götürmek, farkında olmadan elini yüzüne, gözüne sürmek, hatta arkadaşlarıyla yiyecek ya da okul araç gereçlerini masumane paylaşmak bile bulaş riskini artırabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hacer Kuzu Okur, pandemi sürecinde Covid-19 riskine ve kış hastalıklarına karşı çocuklara mutlaka anlatılması gereken önlemlerle ilgili önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Covid-19Yaklaşık iki yıldır dünyayı kasıp kavuran Covid-19 belası şimdiye kadar 4 milyon 550 binin üzerinde can aldı. Almanya’da 93 bine yakın kişi yaşamını yitirdi. Her ülkede olduğu gibi pandemiyle karşı mücadelede başarılı olabilmek için Almanya’da da bir dizi önlemler hayata geçirildi.
#AlmanyaMilli Eğitim Bakanlığı, "Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" rehberini 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Peki, Ana sınıfında okuyan bir öğrenci Covid-19 olduğunda ne yapılmalı? Temaslı kabul edilen kişiler için nasıl uygulama yapılır? İşte Covid-19 Pozitif Vaka Saptanması Durumunda Yapılması Gerekenler
#MebMilli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda covıd-19 pozitif vaka saptanması durumunda yapılması gereken uygulamalar paylaşıldı. Merak edilen soruların yanıtlandığı paylaşımda temaslı öğretmen ve öğrenciler hakkında da açıklama yapıldı. İşte covid temaslı kabul edilen kişiler için düzenlenen uygulama
#Temaslı ÖğrenciMilli Eğitim Bakanlığı, okullarda COVID-19 pozitif vaka çıkarsa yapılacaklarla ilgili rehber yayınladı. Rehberde, COVID-19 tespit edilen öğretmen ve öğrenci COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ne göre izole edilerek tedavi ediliyor. Öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde vakanın tespit edildiği ailediki öğretmen veya öğrenci yakın temaslı kabul ediliyor.
#OkulSon dakika haberi: Türkiye'de aşılamada 12 yaş ve üstüne Covid-19 aşı randevuları sisteme tanımlandı. Bakan Koca son yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından "12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz." diye açıklama yapmıştı.
#Sağlık Bakanı Fahrettin KocaOkulların açılmasına bir gün kala Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda ne yapılacağıyla ilgili rehber yayınladı. Rehbere göre, öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda, öğrenciler izleme alınacak ve okula devam edecek. Öğretmenler izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecek. Pozitif vaka çıkan sınıfta görev alan öğretmenler ve o sınıfın diğer öğrencileri, okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki defa semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek ve bunlar kayıt altına alınacak.
#MEBSon dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Koca, 21-27 Ağustos'ta illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını ve vaka sayısı en çok artan şehirleri açıkladı. Üç büyük şehirde 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayısı şöyle: İstanbul, 148.33, Ankara 194.96, İzmir 43.30. Vaka sayısının en çok olduğu kentlerde ise başı 100 binde 614.16 ile Rize çekti. Rize'yi ise 473.60 vaka ile Bayburt takip etti. Vakaların en az görüldüğü şehirler ise Ege kıyılarında Aydın'da 100 bin kişide 37.44, Muğla'da ise 39.07 olarak kayıtlara geçti. Turizm cenneti Antalya'daki vaka oranı ise 39.52.
#Fahrettin KocaMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü COVID-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. Yüz yüze eğitimler, tıpkı COVID-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.
#2021-2022 Eğitim Ve Öğretim YılıSon bir aydır koronaya yakalanan çocuk sayısında artış gözleniyor. Prof. Dr. Çokuğraş, “Mutant virüs nedeniyle sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde çocuklarda daha fazla vaka görünüyor. Örneğin 40 bin civarı vaka varsa bunların 10’da biri çocuklar” diyor.
#Gazetehaberleri15 Şubat'tan itibaren başlayacak yüz yüze eğitim döneminde Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunca hazırlanan ‘COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yer alan tedbirler uygulanacak. Uygun şartları taşıyan sınıflarda aynı anda en fazla 15 öğrenci bulunabilecek. Sınıflar, çalışma salonları, yemekhane ve kantin gibi toplu kullanım alanları, sosyal mesafenin korunması amacıyla kişiler arasında en az bir metre olacak şekilde düzenlenecek. Sınıflarda oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde olmayacak, çapraz oturma planı uygulanacak, temaslı takibi için öğrencilerin sürekli aynı yerde oturması sağlanacak. Sınıfta yüksek sesle aktivite yapılmayacak, öğrenciler mümkünse aynı sınıflarda ders görecek ve teneffüsler sınıflar arasında sırayla yapılacak.
#OkulMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için MEB yatırım bütçesini, 5.8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11.3 milyar liraya çıkartıyoruz" dedi.
#EğitimMİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, anaokulu ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerinin maskeli eğitime uyumu hakkında, "Bizim çocuklarımız yetişkinlerden daha ciddi bir maske kullanımı geleneğine sahip oldular. Yani öyle bir alışkanlıkları oldu. Çok da hassaslar bu konuda çok da dikkatliler" dedi.
#MEBSağlık Bakanlığı ‘COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni yeniledi. ‘Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Bölümü’nün eklendiği rehberde, alınacak önlemler şöyle sıralandı:
#GazetehaberleriPandemi bitti fakat Covid-19 hayatımızda olmaya devam ediyor ve bundan sonra da hep olacak. Uzmanlar, ağustos ayında ilginç bir şekilde Covid vakalarının çok yüksek seyrettiğini söylüyor. Peki Türkiye’de durum ne? Hastanelerde halen test yapılıyor mu? Covid şu anda nasıl tedavi ediliyor?
#CovidSosyal ve duygusal beceriler özel yaşam, eğitim ve iş yaşamında önemli rol oynar. Ancak eğitim sistemimizin farklı aşamalarında gerçekleştirilen merkezi sınavlar ve bu sınavların tercih edilen okullara yerleşmeyi sağlaması akademik başarıyı ön plana çıkardı. Ancak insan gelişimi sosyal, duygusal, akademik, fiziksel gibi pek çok farklı alan ile bir bütünlük içerisinde ele alınmalı. Çağdaş kuramlar ve eğitim sistemleri bireyin bütünsel gelişimini vurguluyor...
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları geçen gün açıklandı. Yaklaşık 1 milyon adayın girdiği sınavda 352 öğrenci 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Ancak bu başarıya ulaşan bazı adayların yoluna akademik zorluklardan daha büyük engeller çıktı. Yurt genelindeki şampiyonlardan bazıları başarı sırlarını anlattı.
#Milli Eğitim BakanlığıTürkiye pazarına ilk yoğun kıvamlı çamaşır suyunu 1999 yılında getiren Domestos, 2024 yılı itibarıyla 25. yılını geride bırakarak hanelerin hijyen ihtiyacına cevap vermeye devam ediyor. Bugün ülkemizde her 10 evden 7’sinde tercih edilen marka, çeşitli tüketici araştırmalarında da kendi kategorisinde öne çıkmayı başarıyor.
#Sponsorlu İçerikÖzellikle son birkaç haftadır çocuk yetişkin fark etmeksizin hasta olan insan sayısında gözle görülür bir artış var. Hastalık oranlarının gerçekten artıp artmadığını sorduğumuz Dahiliye Uzmanı Dr. Yavuz Burak Tor, kendi gözlemlerine dayanarak yüzde 200’lere varan bir artış olduğunu söylerken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Anıl Doğan ise çocuklar arasında domuz gribinin her geçen gün yaygınlaştığının altını çizdi. Hasta sayısının arttığı konusunda uzman isimler hemfikir. Peki bu artış bir salgın boyutunda mı? Hangi virüsler yaygın ve dikkat edilmesi gereken kritik belirtiler neler?
#SalgınSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk YazarPISA 2022 sonuçlarını Hürriyet Gazetesi için değerlendiren OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin matematik ve fen alanlarında PISA tarafından şimdiye kadar ölçülen en yüksek sonuçları aldığını belirtti. Schleicher, “Türkiye matematikte cinsiyet uçurumunu kapatmayı başardı. Türkiye’de kız ve erkek öğrenciler matematikte ortalama olarak benzer düzeyde performans gösterdi” dedi.
#PISA