Bu bir gün olacaktı! Bu kez yolum, çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği mahalleye düştü. Bildik sokaklara, tanıdık insanlara, hatta akrabalara dışarıdan bakmaya çalışmak zor; şahsi geçmişin izini sürmek eğlenceliydi. Hasılı, sınırları Çatalçeşme’den Altıntepe’ye genişleterek yaptığım Bostancı turunun yeri apayrı...
#BostancıŞıklığına aldandığımız restoranlar ya da samimiyetine inandığımız esnaf lokantaları ne kadar hijyenik? Ya yediğimiz yemeğin adı aslında bakteri burgeriyse? Veya içtiğimiz çorba, şefin tükürüğüyle aromalanmışsa? İşte dışarıda yemek yemenin Kemalettin Tuğcu romanlarını aratmayan acı bilançosu.
Masayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.
Türkiye'nin en iyilerinde bu hafta muhallebiciler var. Gurme, gezgin ve damak tadının sayılan ustalarından oluşan jüriye en beğendikleri beşer yeri sorduk. Ortaya, cebine 3 milyon lira koyan herkes için bir porsiyon tavukgöğsü ve bir fincan çaydan oluşan enfes bir akşamüstü sefası rehberi çıktı.