Oktay Sinanoğlu haberleri sayfasında Oktay Sinanoğlu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 131 Oktay Sinanoğlu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Oktay Sinanoğlu ölüm yıldönümünde anılıyor. Hayatını bilime ve milli kültüre adayan, 26 yaşında "Dünyanın en genç profesörü" unvanını alan ve Türk Einstein olarak anılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, ölümünün 6. yılında anılıyor. Peki, Oktay Sinanoğlu kimdir, ne zaman, neden öldü?
#Oktay Sinanoğlu23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) tarafından İngiltere Parlamentosu, Portcullis House binasında düzenlenen resepsiyonda konuşan diplomat ve eski parlamenter Onur Öymen “Kimse bizden teröristlerle birlikte anayasa yapmamızı beklemesin” dedi.
#23 Nisan"Türk Einstein"ı olarak adlandırılan kuramsal kimyacı ve moleküler biyolog Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu yoğun bakımda. Oktay Sinanoğlu'nun eşi Dilek Sinanoğlu, Facebook hesabından paylaştığı mesajında, "Son gün taburcu edilmeden bir gün önce beslenme tüpünün içindeki gıdaların akciğerlerine dolması üzerine komaya girdi" yazdı.
#Oktay Sinanoğlu“Türk dünyasının ortak alfabesi kabul edildi” haberleri çıktı. Harflerin sayısı 34’e çıkacakmış. Türk devletlerinin ortak projelerini bilimsel yapılar olarak görmek ve fonetik kayıtlara almak en doğrusudur. Ancak Türkçenin bu şekilde düzeltileceğini, düzgün telaffuz edileceğini sanmak, hele bunu bürokratik bir yapıyla gerçekleştirmeyi ummak gülünçtür. Bu çözümsüzlük ortamında, ne kadar işleyeceği belirsiz bir alfabe teklifinden önce, medyada konuşulan ve matbaa dili olarak kullanılan Türkçeyi güçlendirelim.
#AlfabeSevgilisiyle birlikte daha kaliteli vakit geçirmek isteyen kişiler, haftada bir ya da iki kez kitap okuma günleri düzenleyebilir. Daha sonrasında okunan kitaplar üzerine konuşmak, sevgililerin ilişkisini ve iletişimini olumlu yönde etkiler. Sevgiliyle birlikte hangi kitaplar okunabilir? Yazar ve kitap isimlerini türlerine göre listeledik.
Belli başlı konular hakkında insanlara bilgi vermek amacıyla kaleme alınmış yazılara metin denir. Metinler kendi içerisinde sanatsal (kurmaca) ve öğretici olmak üzere iki ana başlıkta toplanır. Öğretici metinlerde örnekleme, tanık gösterme ve sayısal verilerden yararlanma gibi düşünceyi geliştirme yöntemleri kullanılır. Gazete çerçevesinde gelişen metinler ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Eğitim‘CHP’li avukat yanıtlanmayacak mı?’ başlıklı dünkü yazımızda parti avukatı Mustafa Kemal Çiçek’in eleştirilerine partinin hukuk biriminden ağır bir karşılık geldi ve şu ifadeler kullanıldı: “CHP’nin birçok avukatı bulunmaktadır. Bu avukatlardan birisi de maalesef parti aleyhine yalan ve iftiraları ile gündeme gelen Mustafa Kemal Çiçek’tir. Suç kapsamlı açıklamaları, gündeme getirdiği yalan ve iftiraları nedeniyle adı geçen avukat hakkında derhal azil işlemi yapılmış ve diğer hukuksal girişimlerde bulunulması kararı alınmıştır. Bu kapsamda, tatil sürecinin bitimi olan 17.05.2021 tarihi itibariyle; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Ankara Barosu Başkanlığına hazırlanmış olan şikâyet dilekçeleri sunulacak, ayrıca hakkında 100.000 TL bedelli tazminat davası açılacaktır.”
#YAZAROktay Sinanoğlu ölüm yıldönümünde anılıyor. Hayatını bilime ve milli kültüre adayan, 26 yaşında "Dünyanın en genç profesörü" unvanını alan ve Türk Einstein olarak anılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, ölümünün 6. yılında anılıyor. Peki, Oktay Sinanoğlu kimdir, ne zaman, neden öldü?
#Oktay SinanoğluNevşehir’deki üniversite, kimyager Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun fikri hayatını tanıtmak ve öğretmek için bir çalışma yaptı. Sinanoğlu’nun adının verildiği binaya, kimyagerin meşhur sözlerinden asılarak öğrencilere rehberlik etmesi hedefleniyor.
#Kapadokya ÜniversitesiGazeteci-yazar Özlem Özdemir, İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları serisinde 'Öncü Kadınlar' kitabının ardından 'Öncü Erkekler' kitabını okurla buluşturdu. Tarihteki önemli kişilikleri gelecek nesillerle buluşturmayı hedefleyen Özdemir'le kitap serisini konuştuk.
#KitapPolimer kimyası alanında araştırmalarıyla dünyaca tanınan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Alexander von Humboldt (AvH) Vakfı’nın verdiği, Almanya’nın saygın bilim ödüllerinden Humboldt Araştırma Ödülü’ne değer görüldü. ‘Bilimsel araştırmalara büyük katkısı’ nedeniyle Yağcı’ya verilen ödül, AvH Vakfı’nın 28-31 Mart’ta Almanya’da yapacağı 47’nci Araştırma Ödülleri Sempozyumu’nda takdim edilecek.
#GazetehaberleriBilim ve Sanat Merkezleri Festivali’nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki yıldan itibaren 1'den 12'nci sınıfa kadar kodlama eğitimi verileceğini hatırlatarak, "Şundan emin olunuz Türkiye'nin bugünü her alanda dünden daha iyidir. Eksikliklerimiz var, inşallah o eksikliklerimizi de tamamlarsak elbirliği içerisinde, inşallah Türkiye'nin yarınını da bugünden daha iyi yapacağız" dedi.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayıp öneriye açtığı müfredat taslağındaki çağdaş Türk ve dünya tarihi dersinin öğretim programında ‘2. Dünya Savaşı’ konusuyla ilgili değişiklikler yapıldı. Müfredatta, 2. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin izlediği dış politika ve savaş sırasında Türkiye’de meydana gelen siyasi, ekonomik gelişmeler bölümünden, ‘İsmet İnönü’ başlığı kaldırıldı. MEB’in ilkokul, ortaokul ve liseler için hazırladığı yeni müfredatta, dikkat çekici değişiklikler özetle şöyle:
#Gazetehaberleri