Makarna, omlet, menemen, turşu, gözleme... Bunlar en bilinen öğrenci evi yemekleri. Hemen hemen herkes üniversite yıllarında bir dönem de olsa bu yemekleri yiyerek ders çalışmıştır. Özellikle vize ve final dönemlerinde hızlı, parasızlık döneminde ise ekonomik oluşuyla üniversitelilerin tercih nedeni. Ne de olsa her üniversiteli, fazladan lahmacun gönderecek bir lokantacıya rastlayamıyor. İşte en bilinen öğrenci yemekleri...
#ÖĞRENCİDÜNYA genelinde internetin güvenlik sisteminde (https, ssl) yüzde 30 pazar payına ulaşan 5 milyar dolar değerindeki Comodo’nun patronu Antakyalı Melih Abdulhayoğlu, Türkiye’de ‘beyin avına’ başladı. Abdulhayaoğlu’nun ekibine kattığı son dehası Ebubekir isimli Rizeli bir çoban.
#KobiMehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileri okulda çikolata üretmekle kalmadı bir de ürettikleri çikolataları bir marka altında satışa sunma aşamasına geldiler. Öğrenciler tarafından okulda üretilen, beyazdan bittere, karamelliden fıstıklıya çeşit çeşit çikolata yakında ‘Asım’ markasıyla piyasada olacak. Çikolata fabrikası gibi çalışan okulun, mutfağından servis alanına kadar tüm bölümleri şık bir restorana benziyor.
#Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu LisesiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2023-2024 eğitim öğretim yılında, öğrenci taşıma uygulaması ile toplam 1 milyon 146 bin 213 öğrenciye taşıma ve 1 milyon 29 bin 250 öğrenciye de ücretsiz öğle yemeği verilmiştir" ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanıHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciYıllar önce sosyal medyada karşıma çıktı. O kadar güzel bir yaklaşımı vardı ki, ‘kim bu?’ dedim ve takip etmeye başladım. Psikolog Beyhan Budak… Ele aldığı konulara yaklaşımı hem bir psikoloğun bilgiliğinde hem de bir dost samimiyetindeydi. Ses tonu, bir çok açıdan farklı, sıkmadan, yormadan konuları ele alma şekli herkes tarafından çok sevildi. Ben elimde not defterim, kalemim öyle izliyorum. Bilgisini bilgiçlikle değil, gündelik yaklaşımlarla sade ve çözümcül bir şekilde aktarıyor. Milyonlarca takipçisi var. Kolay değil, hele hele her şeyin görselliğe ve şova döndüğü günümüzde sözünle, tespitlerinle, biliminle sevilip sayılmak oldukça kıymetli.
#Sponsorlu İçerikYıllar önce sosyal medyada karşıma çıktı. O kadar güzel bir yaklaşımı vardı ki, ‘kim bu?’ dedim ve takip etmeye başladım. Psikolog Beyhan Budak… Ele aldığı konulara yaklaşımı hem bir psikoloğun bilgiliğinde hem de bir dost samimiyetindeydi. Ses tonu, bir çok açıdan farklı, sıkmadan, yormadan konuları ele alma şekli herkes tarafından çok sevildi. Ben elimde not defterim, kalemim öyle izliyorum. Bilgisini bilgiçlikle değil, gündelik yaklaşımlarla sade ve çözümcül bir şekilde aktarıyor. Milyonlarca takipçisi var. Kolay değil, hele hele her şeyin görselliğe ve şova döndüğü günümüzde sözünle, tespitlerinle, biliminle sevilip sayılmak oldukça kıymetli.
#1Yazın en güzel yanlarından biri şehir hayatına renk katan açık hava sinemaları... Oteller, belediyeler sezonda izleyemediğimiz filmleri gösteriyor. Kimi terasta, kimi bahçede, kimi bedava, kiminde fiyatlara patlamış mısır, içecek dahil. Hepsi püfür püfür ve eğlenceli, kaçırmayalım.
#Melis Yılmazİzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.
#MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#Teknoloji'Okumanın, öğrenmenin yaşı yoktur' diyenler belli ki doğruyu söylemiş. Bunun bir örneğini de artık 50'li yaşlarının ortasına gelen ünlü oyuncu sergiledi. Çocuğu yaşındaki öğrencilerle birlikte okudu, sınavlara girdi ve sonunda 53 yaşında üniversiteden ön lisans diplomasını aldı!
#Leah ReminiYerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
#SeçimAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıAK Parti ABB Adayı Turgut Altınok, dün ‘Proje Tanıtım Toplantısı’nda proje ve vaatlerini anlattı.“Artık yavaşlama yok şimdi hızlanma zamanı” diyen Altınok’un projeleri arasında metro, ANKART, suda indirim, yeni elektrikli otobüsler, öğrencilere ücretsiz ulaşım, kentsel dönüşüm, emeklilere ve ihtiyaç sahiplerine sosyal destekler dikkat çeken başlıklar oldu.
#AK Parti ABB Adayı Turgut Altınok