Erasmus öğrenci değişim programı üniversite öğrencileri tarafından merak ediliyor. Her yıl yüzlerce öğrenci bu programla farklı ülkelerdeki okullarda eğitim görme fırsatı elde ediyor. Peki Erasmus nedir, şartları nelerdir? Erasmus başvurusu nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili detaylar...
#ErasmusHazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda "Ekonomi Reform Paketi"ne ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Elvan, Ekonomik Reform Paketi kapsamında duyurulan vergi muafiyetiyle ilgili "Uygulamamız 2021 kazançlarıyla başlayacak ve kalıcı olarak uygulanacak" açıklamasında bulundu.
#Lütfi ElvanUluslararası ticaret bölümü üniversite tercih döneminde en çok araştırılan bölümler arasında yer almaktadır. Uluslararası ticaret bölümü aynı zamanda ek tercih döneminde de tercih edilen ve eğitim süresi 4 yıllık olan bir bölümdür. Uluslararası ticaret bölümü ile ilgili geçtiğimiz hafta yoğun bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırmalar neticesinde bölüm hakkında tercih döneminde bilgi edinmektedirler. Uluslararası ticaret bölümü ülkemizde pek çok üniversitede yer alan bir bölüm olmakla birlikte bu bölümün dersleri ve bölümden mezun olunca ki iş olanakları da merak edilen bir diğer detaylardandır. Uluslararası ticaret bölümü hem yabancı dil hem de Türkçe olmak üzere eğitimi verilen bölümler arasındadır. Peki, uluslararası ticaret bölümü nedir? Uluslararası ticaret bölümünden mezun olanlar ne iş yapmaktadırlar? Uluslararası ticaret bölümü hangi üniversitelerde yer almaktadır? Uluslararası ticaret bölümü dersleri ve iş imkanları nelerdir? İşte uluslararası ticaret bölümünde dair bütün merak edilen detaylar.
#Uluslararası Ticaret Bölümü Nedir?Üniversitede bulunan ve sıklıkla araştırılan bölümlerden birisi de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüdür. Üniversiteye hazırlanan birçok öğrenci bu bölüm hakkında pek çok şeyi merak etmektedir. Peki İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizlere İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
#İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir?Üniversite tercih dönemi bittiğinde öğrencileri bir tercih maratonu beklemektedir. Tercih maratonu başladığında en çok tercih edilen ve tercih listesine eklenen bölümlerden birisi Avrupa Birliği İlişkileri bölümüdür. Avrupa birliği ilişkileri bölümü özellikle eşit ağırlık kategorisinden sınava hazırlanan adaylar için araştırılan ve dersleri merak edilen bir bölümdür. Avrupa Birliği ilişkileri bölümü Türkiye'de birçok üniversitede yer alan bir bölümdür. Avrupa birliği ilişkileri bölümünden her yıl onlarca öğrenci mezun olmakta ve bu kişiler çeşitli kuruluşlarda istihdam edilmektedir. Geçtiğimiz hafta Avrupa birliği ilişkileri bölümü internette en çok araştırılan bölümler arasına girmeyi başarmıştır. Peki, Avrupa birliği ilişkileri bölümü nedir? Avrupa birliği ilişkileri bölümünden mezun olanlar ne iş yapmaktadırlar? Bu bölümde yer alan dersler nelerdir? Mezunlar nerelerde istihdam edilirler? İşte merak edilen Avrupa birliği ilişkileri bölümüne dair tüm detayları derledik.
#Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü NedirUzun zamandır ekrandan uzak ancak tiyatroyla yoğun şekilde ilgileniyor. “Kendi işleyişimden memnunum. Ben iyiyim lakin biz...” diyor. Geçmişe döndüğümüzde “90’larda başrol oynamam fiziksel açıdan çok zordu” diye açıklıyor: “34 bedendim. Benden önceki kuşak dolgun ve olgun kişiliklerdi.” Meltem Cumbul’la 16 Kasım’da prömiyerini yapacağı Ben “Sevgili Milena” için buluşup hayatını ve oyununu konuştuk.
#GazetehaberleriDeğiştiren Adımlar Derneği’nin son yıllarda yaptığı çalışmalar oldukça dikkat çekici. Renkli Kampüs eğitimleriyle, toplumun farklı kesimlerinden birçok genci bir araya getiriyor, çeşitli alanlarda başarı sağlamış iş insanlarıyla, aydınlarla, eğitimcilerle buluşturuyor, çeşitli atölyeler düzenliyorlar.
#EğitimNişantaşı Üniversitesi, ‘Eğitim 5.0’ ile farklı bir eğitim modeli uyguluyor. ‘Global Dijital Eğitim’ ile dünyanın en tanınan üniversiteleriyle ortak müfredat kullanan üniversite, İstanbul’da şehrin merkezi Maslak’taki NeoTech Kampüsü’nde yeni öğrencilerini bekliyor. Farklı oranlarda olmak koşuluyla neredeyse tüm öğrencileri burslu olan Nişantaşı Üniversitesi’nin teknoloji odaklı kurulan ve geleceğin dünyasını şekillendiren NeoTech Kampüsü’nde yaklaşık 40 bin kişi öğrenim görüyor.
#Nişantaşı ÜniversitesiDaha çok akademik becerilerin edinilmesinde kullanılan entelektüel zekanın kendi başına bir değeri yok. Bireyin duygu farkındalığının olması, becerilerini nesnel değerlendirmesi, gelişme için hedef belirlemesi, duygu düzenlemesi, istek ve dürtülerini ötelemesi, dinleme başta olmak üzere temel ilişki becerileri sergilemesi, işbirliği yapması, sosyal farkındalığa sahip olması ve sorumlu karar vermesi gibi sosyal ve duygusal becerilerin önemine ise giderek artan bir oranla farkına varılmaya başlandı.
#DuyguABD Başkonsolosu Jennifer Davis ve oyuncu Mert Fırat, kadının güçlendirilmesini ve cinsiyet eşitliğini merkeze alan bir sanat projesi için bir araya geldi. Amerikan Başkonsolosluğu ve A ‘Zero1’ işbirliğiyle InogarArt’ta gerçekleşen proje kapsamında, Davis ve Fırat’la InogarArt’ta buluştuk. Kadın haklarından ve cinsiyet eşitliğinden bahsederken ikisi de ‘Atatürk’ dedi.
#ABD Başkonsolosu Jennifer DavisCumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin, "ABD insanlığın hak, adalet ve hakkaniyet şuuruyla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını bile ihlal etmiş, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığına zarar vermiş ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir" ifadesini kullandı. Erdoğan İngiltere'de TURKEN Vakfı'nın düzenlediği etkinlikte de ABD'ye tepki gösterdi.
#Abdİki seneye yakındır Kelebek’te röportajlarım yayınlanıyor. İlk kez evden üç oğlumla birlikte röportaja çıkıyoruz. Bir gece öncesinden hazırlığa başladılar. Orkun’u göreceklermiş, daha ötesi var mıymış! “Anne sen gerçek mi söylüyorsun? Orkun’la fotoğraf mı çektireceksin gerçekten?” diyen, gece uyuyamayan, sabah erken kalkıp, saatleri sayan üç oğlumla Nişantaşı yollarındayız. Şaşkına çevirdiler beni... Röportaj yaptığımız mekana tam vaktinde geldi genç YouTuber starımız Orkun. Ben sorularımı sormaya başlamadan çocuklar başladılar selfie çekmeye. Oğullarımın peş peşe sorduğu sorulara rağmen Orkun, onların sorularına tüm nezaketi ve ilgisiyle cevap verdi. Nihayet tüm sıcaklığı ve samimiyeti ile sohbetimize başladık. Dünyanın gittiği yerin internet olduğunun ciddi bir işareti Orkun Işıtmak. Yüz milyonları aşan izlenme oranları ile cidddi bir fenomen...
#YoutubeOECD geçen ay yayınladığı ‘Eğitime Bir Bakış 2017’ raporunda 2015 verilerine göre öğretmenlerin yıllık kazançlarına da yer veriyor. Buna göre Türkiye OECD ülkeleri arasında ilk ve ortaokulda 21; lisedeyse 23’üncü sırada bulunuyor. Türkiye üç düzeyde de OECD ortalamasının altında. En yüksek maaşlar Lüksemburg, İsviçre ve Almanya; en düşük ise Letonya’da.
#OECDSami Altınay (32), endüstri mühendisi. Mesleğinin yanı sıra seyahat etmeyi de bir yaşam biçimi haline getirdi. Hafta sonu tatillerinde ve yıllık izinlerinde şimdiye kadar 35 ülke gezdi. Her birinde bambaşka deneyimler elde eden Sami Altınay, yaşamının geri kalanı boyunca gezginliği ve ülke ülke gezip seyahat etmeyi bir vazife olarak görüyor. İşte Sami Altınay'ın seyahat tutkusu...
#Gezgin HikayeleriEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 8’inci oturumu TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversiteler arasındaki işbirliği zayıflığına dikkat çeken Rektör Murat Tarımcılar, “Ankara’da, üniversiteler arası ortak çalışmaların daha çok olmasını beklerdim. Herkes kendi içine çekiliyor” dedi.
#TEDYGS bitti. Sınav heyecanını atlatan adaylar sonuçlarını öğrendi. Şimdi sıralamadaki yerlerini korumak ya da yükseltmek hedefiyle Lisans Yerleştirme Sınavları için çalışıyorlar. Uzmanlar, bu hazırlıklar sırasında okul başarısının da ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyor, çünkü yüksek gelen diploma notu sizi aynı puanı aldığınız bir aday karşısında daha da yukarıya çıkaracak.
#YGSHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentÖğretmenlikte ‘acı karne’nin nedenleri tartışılırken gözler her yıl yaklaşık 100 bin üniversiteli ve mezuna verilen ‘pedagojik formasyon’ eğitimine çevrildi. Açıköğretim fakültesi mezunlarının da kabul edilmesi ve 2 bin TL’ye verilen eğitimler sonucunda sertifikayı alanların ‘öğretmenlik’ için atama beklemesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısındaki yığılmayı daha da artırıyor.
#Gazetehaberleri