ŞEHİT olan MİT mensubunun cenaze töreni haberine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun avukatları, tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine üst mahkemeye itirazda bulundu.
#HaberHER şey Odatv merkezine düzenlenen polis baskını ile başladı. Tarih 14 Şubat 2011’i gösteriyordu. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın ile editörler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt gözaltına aldı. Bozkurt dışındaki üçü Ergenekon terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 18 Şubat’ta tutuklandı.
#Sedat ErginGazetecilerin de aralarında olduğu 13 sanıklı Odatv davası beraatla sonuçlandı. Mahkeme, suçlamaya konu dijital verileri oluşturanlar ile dava sürecinde bu kişilerle birlikte hareket eden kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
#Odatv DavasıDarbe girişimi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gazetecilere yönelik soruşturmada çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal gece saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na konuldu. Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Nazlı Ilıcak "Bu yapının aslında dindar bir yapı olmadığını, mazlum bir yapı olmayıp örgütsel bir yapılanma olduğunu yeni anladığım için üzgünüm. Yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm" dedi.
#İfadelerOdatv davası mütalaa için savcıya gönderildi. Sanık Barış Pehlivan’ın harddiskinde yapılan bilirkişi incelemesi tamamlandı. Bilirkişi raporuna göre suçlama konusu dosyalar 8-13 Şubat 2011 zaman aralığında kopyalanıp silinmiş olmalarına rağmen, dosyaların oluşturulma, son değişiklik ve son erişim tarihleri Temmuz- Eylül 2010 aralığında görünecek şekilde değiştirilmiş
#OdatvGazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın ile Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Oda TV Davası’nda dijital dokümanlar üzerinde yaptırılan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.
#ODA TVOdatv soruşturmasında, aralarında eski emniyet müdürü Emin Arslan, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve gazeteciler ile avukatların bulunduğu 14 kişi hakkında "kesin ve inandırıcı delil" bulunamadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.
414 gün sonra yeniden görülmeye başlanan Odatv davasında tanık olarak dinlenen adli bilişim mühendisi bilirkişi Tuncay Beşikçi “Odatv’de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı inceledim. Bu dosyaların arasında yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bu bilgisayara ‘Truva atı’ adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Bu virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış. Bu da dosyalara giriş imkânı yaratmış” dedi.
2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, “istihbari dinleme” adı altında, ‘terör ve organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle’ dinlendiği belirlendi. Hürriyet Gazetesi’nin santral numaralarından Doğan Holding’in üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı dinlenmiş. Listede işadamları Ferit Şahenk’ten, Ali Koç ve Mehmet Emin Karamehmet’e, eski Genelkurmay Başkanları İsmail Hakkı Karadayı’dan, Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, gazeteci Mehmet Yakup Yılmaz’dan, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar ve Can Dündar’a kadar çok sayıda isim var.
Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Odatv davası sanıklarından gazeteci Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan’ın da arasına bulunduğu 6 sanık; Balyoz, Ergenekon, Odatv, Poyrazköy ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) soruşturmaları süreçlerinde dijital dokümanlar üzerinde inceleme yapan 8 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.
Anayasa Mahkemesi’nin, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tahliye gerekçesinde, “Tutuklama gerekçelerini kişiselleştirin. Tahliye taleplerini formül gerekçelerle reddetmeyin. Tutuklulukta makul sürenin aşılmaması sizin göreviniz” denildi. Devrimci Karargâh Örgütü’ne yardımdan 15 yıl 4 ay 5 gün hapis cezası alan Avcı, 14 ay önce AYM’ye başvurmuştu.