Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#UrfaPandeminin tüm dünyada yarattığı ekonomik daralma henüz tam anlamıyla bitmese de toparlanma hız kazanmaya başladı. Türkiye’de yeme-içme sektörü de pandemide ertelediği yatırım planlarını tekrar gün yüzüne çıkardı. Yatırımlarda Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere yurtdışı hedefleri ise ön planda. Son bir yılda yurtdışına açılma kararı alan restoranların sayısının iki katına çıktığı ifade ediliyor.
#RestoranBu yıl ilk kez Antalya’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Turizm Zirvesi FSummit, Türkiye’den ve yurtdışından sektöründeki birçok lider ismi ağırladı. Turizm başkenti Antalya’yı gastronomi alanında da global bir buluşma noktası haline getirmeyi amaçlayan zirveden işte satır başları...
#Uluslararası Gastronomi