Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı son dakika açıklamasında "Önümüzdeki dönemde Noterlik Kanunu'nu bir bütün olarak ele almayı düşünüyoruz. Hukuk fakültesi mezunlarının istihdam edileceği noter yardımcılığı müessesesi oluşturulması hedeflerimiz arasında. Noterliğe girişte 'Noterlik Sınavı' getirilmesi yine önerilerimiz arasında olacak. Noterliklerin görev tanımlarına yeni başlıklar eklemeyi düşünüyoruz. Yargının iş yükünü azaltacak ve vatandaşımızın hizmet alımını kolaylaştıracak düzenlemelere yer vermeyi amaçlıyoruz" dedi.
#Adalet BakanıAdalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı son dakika açıklamasında "Önümüzdeki dönemde Noterlik Kanunu'nu bir bütün olarak ele almayı düşünüyoruz. Hukuk fakültesi mezunlarının istihdam edileceği noter yardımcılığı müessesesi oluşturulması hedeflerimiz arasında. Noterliğe girişte 'Noterlik Sınavı' getirilmesi yine önerilerimiz arasında olacak. Noterliklerin görev tanımlarına yeni başlıklar eklemeyi düşünüyoruz. Yargının iş yükünü azaltacak ve vatandaşımızın hizmet alımını kolaylaştıracak düzenlemelere yer vermeyi amaçlıyoruz" dedi.
#Adalet BakanıHMGS sınavı bitiş saati, bugün düzenlenen oturumla merak ediliyor. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı kapsamında 18 ilde oturum gerçekleştirilecek. 2024 HMGS saat kaçta başlıyor? sorusu da bu sebeple merak ediliyor. Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, hâkim adaylığı sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlayabilmek için 7188 sayılı kanun ile 24 Ekim 2019'da yürürlüğe giren bir ön eleme sınavdır. Peki, HMGS 2024 kaç dk sürüyor, kaçta bitiyor? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman yapılacak?
#HMGS 2024Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS), Hukuk Fakültesi mezunu öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek. 13-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvuruları kabul edilen HMGS sınavı, 18 ilde gerçekleşecek. En az 70 puan alan adaylar, HMGS sınavında başarı elde etmiş sayılacak. Peki, HMGS ne zaman? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen o detaylar
#HmgsAdalet Bölümü taban puan ve başarı sıralaması ile merak ediliyor. YKS sınavı ile birlikte üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları adayların gündeminde yer almaya başladı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki, Adalet Bölümü nedir, taban puanları kaç? İşte, Adalet Bölümü başarı sıralamaları, taban puanları ve kontenjanları 2022...
#Adalet BölümüAdalet (MYO) bölümü günümüzde yaygın bir şekilde tercih edilen bir üniversite bölümüdür. Bu nedenle sizler için Adalet (MYO) bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Adalet (Myo) Bölümü Nedir?Geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Japonya ziyareti sırasında gündeme getirdiği ‘kadın üniversiteleri’, 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na girdi. Sadece kadın öğrencilerin kabul edileceği üniversiteler için YÖK gelecek yıl çalışma yapacak.
#GazetehaberleriYargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre hukuk fakülteleri mezunlarına Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı getirildi. Peki, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı nedir? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı nasıl yapılır?
#Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı Nedir?Yargı reformunun ilk ayağını oluşturan Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Savcıyla ceza pazarlığı ve duruşmasız hüküm verilmesini sağlayan basit yargılama Türk hukuk sistemine girdi. Üst sınırı 2 yılı aşmayan hapis cezaları ve duruşmasız verilen cezalar postayla tebliğ edilecek.
#GazetehaberleriBir süredir üzerinde çalışılan yargı reformunun birinci paketi TBMM'de onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Yargı paketinin içerisinde yer alan ve artık yasalaşan yeni düzenlemelere göre temyiz kararlarının kapsamının genişlemesi, soruşturma esnasında tutukluluk süresinin bir yılı geçememesi gibi pek çok yenilik yer alıyor. İşte, birinci yargı paketi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#1. Yargı PaketiAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hedefimiz 82 milyon, doğusu ile batısı ile zengini ile fakiri ile siyasi düşüncesi ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun 'adliyenin kapısından girersem bana adil davranacaklardır, ayrıcalık ayrımcılık yapmayacaklardır' düşüncesini hakim kılmak bizim temel amacımızdır." dedi.
#Adalet BakanıAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül, kadına şiddetle ilgili ''Bu tür olaylara sıfır toleransla yaklaşıyoruz'' dedi. Süresiz nafaka tartışmalarıyla ilgili de konuşan Bakan Gül, bu konuda ''Bir sürenin olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz, elbette parlamentonun takdiri. Farklı düşünenler de olabilir'' ifadelerini kullandı.
#Adalet BakanıAdalet Bakanlığı’nın AB üyelik müzakereleri çerçevesinde ilkini 2009’da, ikincisini 2015’te kamuoyuna duyurduğu Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin üçüncüsü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Belge hazırlanırken görüşüne başvurulan isimlerden biri de 2004’te yapılan Türk Ceza Hukuku reformunun mimarlarından, İstanbul Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’di. “Türkiye’nin yaptığı reformları ne kadar hayata geçirdiği önemli. Bunun için başta siyasi irade olmak üzere, tüm yargı ve ilgili devlet kurumlarının isteği gerekiyor” diyen Prof. Sözüer’e göre Cumhuriyet savcıları ile avukatlar aynı şartlarda ve aynı süreçlerden geçerek mahkeme ve adliyelere erişebildiklerinde sistem bir dengeye kavuşacak.
#GazetehaberleriAdalet Bakanı Abdülhamit Gül FETÖ davaları ile ilgili dikkat çeken bir örnek vererek “Ağır ceza mahkemesi başkanı kamerada resmini gösteriyor, sözde sakal bıyık bırakmış. Dalga geçer gibi 'O kişi ben değilim' diyerek bu milletle ve mahkemeyle dalga geçmeye çalışıyor. Bu milletle, Türk yargısıyla dalga geçilmeyeceğini başta bu hainler olmak üzere tüm dünya görecek” dedi.
#Abdülhamit GülÇalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Aralık 2015 itibariyle Göç İdaresi’nde kayıtlı 2 milyon 411 bin 579 Suriyeli sığınmacıdan en fazla yüzde 3’ünün “eğitimli-vasıflı” durumda olduklarını açıkladı. “Çok iç açıcı bir durum söz konusu değil” diyen Önder, “Büyük bir çoğunluğunun kimliği bile yok. Diplomaları da yok aslında. Büyük bir çoğunluğunun ilkokul ya da altında olduğunu görüyoruz. İstihdam açısından baktığımızda son derece niteliksiz bir kitle anlamına geliyor” değerlendirmesini yaptı
#İş Gücü