Cumhuriyet yazar, yönetici ve çalışanlarının tutuklanmasının 1.yılında aralarında avukatlar, sanatçılar, gazeteciler ve akademisyenlerinde bulunduğu 365 kişi tutuklu bulunan Akan Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Emre İper’in serbest bırakılmasını istedi.
#Cumhuriyet GazetesiGüzel kıyılarımız var malum, her bünyeye türlü türlü keyif imkânı sağlıyor. İyi şımartıyor yani... Mübarek coğrafya değil, hisseli harikalar kumpanyası adeta. Tabii biz de boş durmuyor, bu güzelliğe beton çimdikler atmakla meşgul oluyoruz. Allah hakikaten iyiliğimizi versin diyeceğiz de, giden güzelim kıyılardan gidiyor...
#GümüşlükTelevizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, dün 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Ay ile ilgili acı haberi sabah.com.tr duyurdu. A Takımı'nın girişinde kullandığı “Zıpkın gibi fişek gibi bir programa hoşgeldiniz" sözleriyle zihinlerimizde ve gönüllerimizde yer eden Savaş Ay, aramızdan ayrıldı. Ay, 11 Kasım Pazartesi günü 11.30'da Cemal Reşit Rey'de düzenlenecek törenin ardından Fatih Camii'den son yolculuğuna uğurlanacak.
#VefatAncak Suriyeliler yalnız değil, Türkiye’de 60’ı aşkın ülkeden yaklaşık 53 bin sığınmacı evsiz, işsiz, okulsuz, kimliksiz halde yaşıyor. Gazeteci Nevin Sungur ve Hürriyet gazetesi fotoğraf editörü Sebati Karakurt National Geographic Türkiye dergisi için mültecilerin izini sürdü.
Türkiye’nin AB süreci söz konusu olduğunda akla gelen ilk isimlerden olan Hollandalı Joost Lagendijk, artık Üsküdar’da, aktif siyasetin dışında, Türk kültürünün tam içinde bir hayat sürüyor. Lagendijk, Avrupa Parlamentosu’ndaki görevi boyunca bazen alkışladığı bazen de kızdığı ülkedeki sosyolojik dönüşümü artık dışarıdan değil içerden bir göz olarak takip ediyor. İslam merkezli muhafazakâr değerlerin Türkiye’deki yükselişinin sürdüğünü düşünen Lagendijk, buna rağmen bir ateist olarak İstanbul’da herhangi bir baskı görmediğini anlatıyor.
TÜRKİYE- Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, hükümetle medya arasındaki endişe verici gelişmelerden mutsuz olduğunu belirterek, “Başbakan medyayı boykot etme çağrısında bulunamaz. Bu tamamen basın özgürlüğü ile çelişen bir durum” dedi.
SAAT 14.55 Dink için dini törenin düzenlendiği Ermeni Patrikhanesi’nin karşısındaki Meryem Ana (Asdvadzadzin) Kilisesi’nin saati, dün gün boyu Dink’in öldürüldüğü saat olan 14.55’i gösterdi. Kilise görevlileri bunun bilinçli olmadığını, saatin birkaç gün önce durduğunu söylediler.
Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink için Meryemana Kilisesi’nde yapılan tören sona erdi. Dini törenin tamamlanmasının ardından Dink’in naaşı omuzlara alınarak Meryemana Kilisesi'nden çıkarıldı ve cenaze arabasına konuldu. Dink’in cenazesi Silivri Kapı üzerinden Ermeni Mezarlığı’na götürülüyor.