NASA’da çalışan astrofizik mühendisi Dr. Umut Yıldız, 21 yıl sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Hürriyet’e konuşan Yıldız, “Bundan sonra Türkiye’de uzayla ilgili daha fazla şirket kurulacak, daha fazla insana ihtiyaç duyulacak. Bu alanda geç kalmış da değiliz. Türkiye öncü ülkelerden biri oluyor” dedi.
#NASAGiyilebilir teknoloji, yeni teknolojik gelişmelerin bir getirisidir. Giyilebilir teknoloji, insanlar tarafından giyilebilen teknolojik aletlerin genel adıdır. Bu teknolojide, cihazlar vücut hareketlerini izleyen akıllı sensörlerle yüklüdür. Akıllı saat, akıllı gözlük, vücut sensörleri, elektronik giyim eşyaları, mücevher ve kişisel video kayıt cihazları giyilebilir teknoloji ürünleri arasında yer alır. İşte, giyilebilir teknoloji hakkında detaylı bilgiler
#Giyilebilir TeknolojiEndüstri 4.0’dan akıllı topluma geçişi ifade eden büyük toplumsal dönüşüm planı Toplum 5.0, yaşlı dünya nüfusuna karşı çözümler geliştirmeyi, sanal dünya ile gerçek dünyanın iç içe olabilmesini sağlamayı, nesnelerin internet teknolojisinin toplum çıkarları için kullanılmasını, çevre kirliliği ve doğal afetler için çözüm yolları üretilmesini hedefliyor.
#Endüstri 4.0Modern arabalar, 4 tekerlekli birer bilgisayar gibi hareket ediyor. Günümüzün araçlarının çoğu zaman sürücü bilgisi olmadan bile kendileri, çevreleri ve içindeki insanlar hakkında sürekli veri işlediğini aktaran uzmanlar, her saat 25 GB’ye kadar veri üreten IoT tabanlı internete bağlı araçların kişisel verileri tehdit ettiği sorunlara dikkat çekiyor.
#İotOrkestrasyon ve otomasyon, 5G ve bulut yerel altyapılardan en iyi şekilde faydalanılabilmesi için kritik konuların başında geliyor. Bu bağlamda Ericsson, 5G platformunu, işletmelerin daha akıllı bir şekilde yürütülebilmesine olanak tanıyan yeni çözümlerle güçlendirmeyi hedefliyor.
#EricssonNesnelerin interneti ile bağlı cihaz sayısında artış yaşanırken, güvenlik riskleri de beraberinde geliyor. Araştırmalara göre işletmelerin yüzde 48’i IoT ekipmanlarında siber saldırıya uğrarken, bu işletmelerin yalnızca yüzde 27’si siber saldırılara nasıl yanıt vereceğini biliyor.
#Burak KesayakÜç önemli bölge ile Türkiye’nin en geniş elektrik dağıtım ağına sahip olan Enerjisa topladığı veriler sayesinde de önemli öncü göstergeler elde ediyor. Enerjisa CEO’su Ziya Erdem. “Barajlardaki doluluk yüzde 65’e ulaştı. Doğalgaz santralları neredeyse hiç çalışmadı. Tasarrufumuzu hesapladık 1.5 milyar dolar” dedi.
#GazetehaberleriTÜRKİYE’deki girişimcilik ekosistemi her geçen gün büyüyor. Birçok fikir, proje aşamasından ilk adım atma aşamasına geçiyor ve en önemlisi de bu aşamadaki girişimlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Bunu gözler önüne seren iki büyük etkinlik geçen haftalarda düzenlendi. Biri Startup Turkey. Diğeri ise The Pitcher. Her iki etkinlikte yüzlerce yeni girişim arasından yaklaşık 30 tanesi seçildi. Geleceğin Türkiye’de ve hatta dünya çağında yıldızları olabilecek bu projeleri mercek altına aldık. İşte genç Türk girişimcilerin ortaya koyduğu projeler...
#StartupBugün yayınlanan Aruba raporuna göre, otomasyon, robotik ve kendi kendine teşhis çözümleri, yaşlanan nüfusun bakımında yakında hayati bir rol oynayacaklar ve hem hastalar hem de sağlık çalışanları için daha iyi deneyimler yaratacaklar, ancak bu durumda güvenlik riskleri de artabilir.
#DijitalGünlük hayatta kullandığımız kablosuz cihazların ortak noktası Bluetooth bağlantısı. Teknolojinin gelişimine ayak uyduran Bluetooth teknolojisinde yeni dönemin kapısı açıldı. Kullanıcılara birçok avantaj sunan Bluetooth 5.0 adındaki yeni teknolojiyle donatılmış yeni cihazlar 2018’e damga vuracak.
#Bluetooth 5.0Kartvizitimde uzun yıllar soyadını taşıdığım bir kişi geliyor İstanbul'a iki hafta sonra. 2001 yılında ortaklarımla birlikte İstanbul ofisini kurduğum, sonra da 10 yıldan fazla bir süre tüm dünyada büyümesi için çalıştığım Peppers & Rogers Group'un kurucusu Don Peppers 27 Eylül'de smartcon'da konuşmak üzere burada olacak.
#Smartcon 201728 milyar GBP ile Avrupa’nın bütün toplamından daha fazla teknoloji yatırımı çeken Birleşik Krallık’ta teknoloji sektörü ekonomiye 97 milyar GBP’lik katkı sağlarken diğer bütün genel ekonomisinden 2 kat hızlı büyümeye devam ediyor. Londra ise bütün bu ekosistem içerisinde başı çekiyor. Yalnızca 2016’nın ilk yarısında, Londra 1.7 milyar GBP’lik Birleşik Krallık’taki toplam start-up yatırımlarının 1milyar GBP’den fazlasını çekti ve Avrupa’daki diğer bütün şehirleri de geride bıraktı.
#Bilkent CYBERPARK4.5G ve 5G teknolojileri geliştirme amacıyla 2015 yılından beri birlikte çalışan Turkcell ve Huawei, bir yandan 5G teknolojileri geliştirme çalışmalarını derinleştirmek, bir yandan da yerli üretim ve Türkiye’de ortak AR-GE çalışmalarını yoğunlaştırmak hedefiyle işbirliğini geliştirme kararı aldı. İki şirket arasında varılan işbirliği, Nesnelerin İnternet’i yeniliklerinin yanı sıra akıllı şehir uygulamaları ve 4.5G’de yerli üretim çalışmalarını da kapsıyor.
#TurkcellBu yıl 16. mezunlarını vermeye hazırlanan Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA Programı, Boğaziçi Üniversitesi’nin 150 yılı aşan köklü akademik geçmişi ve deneyiminden güç alarak hazırlanan yetkin programıyla küresel zorlukları fırsatlara dönüştürebilen, teoriyle pratiği ustalıkla birleştiren başarılı liderler yetiştirmeyi hedefliyor.
#BoğaziçiHem yatırımlar hem de geliştirdiği ürünler açısından Ar-Ge ve inovasyon konusunda Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Arçelik, 13 merkezinde yaptığı çalışmalarla dünyada da dikkat çekmeye başladı. Google ve Amazon gibi akıllı ev asistanı geliştiren şirket, şu anda 4 alana odaklanıyor.
#ArçelikKaspersky Lab’ın 2016 Kurumsal BT Güvenliği Riskleri Araştırması’nı temel alan “İş Dünyasının BT Güvenliği Algısı: Kaçınılmaz Tehlike Karşısında” raporuna göre, önemli verilerin kaybı veya teşhiri bir siber güvenlik sıkıntısının doğurabileceği en kötü sonuçlar olarak karşımıza çıkıyor. Fakat sadece işletmelerin yarısından biraz fazlası (%52,9) kaçınılmaz güvenlik tehlikelerine karşı daha iyi hazırlanmaları gerektiğini düşünüyor.
#Kaspersky