Dünya Kitap Dergisi'nin 26 yıldır verdiği "Yılın En İyileri" ödülleri sahiplerini buldu. Dünya Gazetesi konferans salonunda gerçekleştirilen törende ödülleri, derginin Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün açıkladı. "Ayaküstü İzmir-Sokak ve Fırın Lezzetleri" kitabı "Yılın En İyi Gastronomi Kitabı" seçilen Nejat Yentürk, ödülünü seçici kurul üyesi Ahmet Örs'ten aldı. Yentürk, dünyada 1970'li yıllarda başlayan mutfağa ilgi döneminin Türkiye'de de etkisini gösterdiğini, mutfak kültürüne ve tarihine yönelik boşta kalan bir alanı doldurmak istediğini ifade etti.
#Ayaküstü İzmir-Sokak Ve Fırın Lezzetleriİzmir mutfağının boyoz, kumru, kokoreç, simit, lokma, midye dolma gibi lezzetlerinin tarihini araştıran, koleksiyoncu ve araştırmacı Nejat Yentürk, ’Ayaküstü İzmir/ Sokak ve Fırın Lezzetleri’ adlı kitabı kaleme aldı. Döner kebabın İzmir’den çıkmış olabileceğini gösteren kayıtların bulunduğunu belirten Yentürk, "Kesin konuşmak için henüz erken; ancak ciddi bulgular var. Hatta İstanbul’da 19’uncu yüzyılın sonlarında kaleme alınmış yemek kitaplarında döner kebap için ’İzmir kebabı’ tabiri kullanılıyor" dedi.
#DönerİZMİR tarihten bu yana çok özel ve ilgi çeken bir şehir oldu. En çok yıldızının parladığı dönem olan 19. yüzyıl ile ilgili güzel bir çalışma yapıldı ve ‘İzmir Kent Tarihi’ alanında koleksiyon ve araştırmalar yapan Aybala Yentürk’ün hazırladığı “Bir Osmanlı Kentinin Modernleşme Adımları, 19. Yüzyıl’da İzmir” kitabı Atlas Tarih Dergisi ile dağıtıldı.
#İzmirİZMİR'in yetiştirdiği önemli isimlerden şair, yazar, gazeteci Attila İlhan'ın 1960-1970'li yıllarda yazı işleri müdürlüğünü yaptığı Demokrat İzmir Gazetesi'nde kullandığı masa, sandalye ve sehpadan oluşan takım, birçok tanınmış gazetecinin anılarının yaşatıldığı, mesleki değerli eşyalarının yer aldığı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi'nde sergilenmeye başladı.
İzmir’de kurulu Park Sima Sağlıklı Zayıflama ve Estetik Merkezi Genel Müdürü Gülşen Altın, yaptıkları araştırmada Türkiye’de ramazan ayında insanların oruç tutarken kilo aldıklarını söyledi. Altın, bol kalorili hamur işleri ile iftar davetlerinde sunulan binbir çeşit yemekler ve bol şuruplu tatlıların yenmesinin, oruç tutarken kilo alınınmasına neden olduğunu belirtti.