3. İstanbul Tasarım Bienali 5 farklı mekanda devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 10:46

3. İstanbul Tasarım Bienali 5 farklı mekanda devam ediyor

Haberin Devamı

 

İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali, kapılarını açtığı 22 Ekim’den bu yana ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde “BİZ İNSAN MIYIZ? : Türümüzün Tasarımı : 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığıyla, 20 Kasım’a kadar devam edecek bienal şehre yayılan etkinlikleriyle tasarım ile insan arasındaki yakın ilişkinin izlerini sürmeye devam ediyor.

3. İstanbul Tasarım Bienali sergileri, ücretsiz olarak Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Studio-X Istanbul, Alt Sanat Mekanı ve Depo ile girişin müze biletiyle yapıldığı İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde gezilebilir. Sergilere ek olarak düzenlenen panel, söyleşi programı ve performanslar, Tasarım Rotaları ve Yaratıcı Mahalle Programı ile bienal tüm şehre yayılacak. 3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında panel ve söyleşi sponsorluğunu VitrA üstleniyor.

REHBERLİ TURLAR

Bienal süresince cuma günleri ve hafta sonları gerçekleşecek rehberli turlarla bienali daha yakından keşfedilebiliniyor.  Rehberli turlar, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve Alt Sanat Mekanı’nda düzenleniyor. Üniversite öğrencileri Cuma günleri bienal sergilerini, Zorlu Holding sponsorluğunda, ücretsiz rehberli turla gezebiliyor. Bienalde bu yıl ilk defa işitme engellilere yönelik olarak işaret dili ile yapılacak rehberli turlar da gerçekleştirilecek. (Ayrıntılı bilgi ve kayıt: pelin.kus@iksv.org)


Tasarım Bienali’nde bu hafta


2 KASIM ÇARŞAMBA

---------------
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
17.00-19.00 Panel: “Tekrar”
Esen Karol (yürütücü), Ahmet Altınel, Bülent Erkmen, Bülent Tanju, Aylin Zoe Tinel

3 KASIM PERŞEMBE

----------------------

Alt Sanat Mekanı
17.00-20.00 Panel: Mutfak Sanatları Dersleri
Prof. Dr. Johan Bettum (yürütücü), Mike Bouchet, Beatriz Colomina, Mark Wigley, Mehmet Gürs, Tangör Tan

20.30 Performans: Köçek Dans Pisti, Kozmonot Osman

5 KASIM CUMARTESİ

-----------------------

Studio-X Istanbul
Türkiye’de tasarımın son 200 yılını 13 farklı alanda ele alan, 50’den fazla uzmanın araştırmalarının sonucu Türkiye Tasarım Kronolojisi, Studio-X Istanbul’daki serbest katılıma açık toplantılarla Türkiye’nin tasarımın tarihini masaya yatırmaya devam ediyor.

10.00-12.00 Oyuncak: “Oyuncaklar ve Gündelik Yaşam: Üretmek, Oynamak, Biriktirmek, İzini Sürmek”
Aren Emre Kurtgözü (yürütücü), Kudret Emiroğlu, Avşar Gürpınar, Fatoş İnhan

14.00-15.00 Grafik: “Yazı Tasarımının Bu Topraklardaki Tarihi”
Ömer Durmaz (yürütücü), Özlem Özkal, Onur Yazıcıgil

15.00-16.00 Grafik: “Grafik Tasarımın Türkiye’deki Tarihinde Özneler”
Ömer Durmaz (yürütücü), Dilek Bektaş, Ender Merter, Sinan Niyazioğlu

16.30-17.30 Ambalaj: “Ambalaj Tasarımında Grafik Tasarım mı Daha Önemlidir Endüstriyel Tasarım mı?”
Orhan Irmak (yürütücü), İlhan Bilge, Gülay Gamze Güven

17.30-18.30 Ambalaj: “Türkiye’deki Ambalajların Tarihçesine Koleksiyoner Perspektifiyle Bakış”
Ömer Durmaz (yürütücü), Aybala Yentürk, Nejat Yentürk

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu
11.00-13.00 Panel: Bir İthaf Alanı Olarak Mülteci Bedeni: Sağlık, Tasarım ve Siyaset”
Organizatörler: Helene Nguyen, Pooja Gala, Elis Mendoza Mejia
Konuşmacılar: Dr. Nathan Bertelsen, David Saladik, Dr. Apostolos Veizis, Mark Wigley

14.00-16.00 Panel: “İnsan Hakları ve Suriye’den Yolculuk”
Thomas Keenan, Lorenzo Pezzani, Yassin al-HajSaleh

Alt Sanat Mekanı
14.00-20.00 Performatif Konferans: “Deniz Yatağının Tasarımı”
Nabil Ahmed, Georg Eder, Stefanie Hessler, Zafer Kızılkaya, Margarida Mendes, Sandor Mulsow, Nilüfer Oral, Lisa Rave, Markus Reymann, Meyda Yeğenoğlu

6 KASIM PAZAR

----------------

Alt Sanat Mekanı
13.00-19.00 Performatif Konferans: “Deniz Yatağının Tasarımı”
Nabil Ahmed, Georg Eder, Stefanie Hessler, Zafer Kızılkaya, Margarida Mendes, Sandor Mulsow, Nilüfer Oral, Lisa Rave, Markus Reymann, Meyda Yeğenoğlu

Studio-X Istanbul
Türkiye Tasarım Kronolojisi-Deneme projesi içerisinde doğan “Gündeliğin Belleği”, anı fotoğraflarıyla Türkiye’deki sivil mimariyi, tasarım örneklerini ve yapılı çevreyi görünür kılmayı amaçlıyor.

11.00-16.00 Yuvarlak Masa Toplantısı: “Gündeliğin Belleği”
Aslı Can, Metehan Özcan, Sezer Erat


TASARIM ROTALARI

İstanbul Tasarım Bienali’nin büyük ilgi gören etkinliklerinden Tasarım Rotaları, bu sene yeni eklenen rotalarla devam ediyor. İstanbul’un altı farklı bölgesinde gerçekleştirilen tasarım rotalarıyla, katılımcılar, çeşitli üretici ve mağazaların tasarım hikayelerini dinleyerek, İstanbul’a tasarım penceresinden bakma imkanı yakalayacak.

Cihangir-Çukurcuma-Tophane, Pera-Galata-Karaköy, Nişantaşı, Sultanahmet, Kuzguncuk ve Fener-Balat rotalarına ek olarak Cansu Şekular rehberliğinde “Görünen ve Görünmeyen Arasındaki Gizli Kod: Koku Rotası” başlıklı Dolapdere’deki semt pazarları, çarşılar, farklı meslek kolları etrafında kümelenen yaşam mekânları üzerine özel bir tematik rota da gerçekleştiriliyor. Cuma ve Cumartesi günleri rehberler eşliğinde 20 Kasım’a kadar devam edecek Tasarım Rotaları için biletler, 40 TL üzerinden Biletix satış sistemi ile İKSV’den alınabilir. Tasarım Rotaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler için: bizinsanmıyız.iksv.org

Bu arada Paşabahçe Mağazaları’nın OMNIA koleksiyonundan Ayşe Birsel’in tasarımı olan yerleştirme, Kanyon Büyükdere Meydanı’nda 20 Kasım tarihine kadar görülebilir.


16 MAHALLE 39 MARKA İLE TASARIM BİENALİ

İstanbul Tasarım Bienali, tasarıma farklı açılardan yaklaşan tasarım stüdyoları, mimarlar ve markaları, kendi mahallelerinde düzenlenecek etkinliklerle öne çıkarma hedefiyle bu sene ilk defa Yaratıcı Mahalleler başlıklı bir etkinlik de hayata geçirdi. Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında, Karaköy, Eminönü, Beyoğlu, TomTom Mahallesi, Nişantaşı, Akaretler, Beşiktaş, Şişli, Ortaköy, Levent, Etiler, Arnavutköy, Kuruçeşme, Sarıyer, Kadıköy ve Büyükada olmak üzere 16 mahallede 38 farklı marka farklı etkinliklerle 4 hafta boyunca kent sakinleriyle buluşacak. Yaratıcı Mahalleler Programı’nın katılımcıları ve etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için: bizinsanmiyiz.iksv.org

BİENALİN AÇIK OLDUĞU GÜN VE SAATLER

Galata Özel Rum İlköğretim Okulu / Studio-X Istanbul / Depo
Pazartesi hariç her gün 10.00-19.00

Alt Sanat Mekanı
Salı-Cumartesi arası 13.00-21.00
Pazar günleri 11.00-19.00

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Assos Salonu
Her gün 9.00-17.00

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!