Dünya genelinde 73 milyonu aşkın kişiye bulaşan korona virüsüne yakalanma korkusu ve kış günlerinin gelmesiyle birlikte grip vakalarındaki artış, vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendirecek doğal ürünleri aramaya yöneltti. Yıllardır sofraların vazgeçilmezi olan, Ege Bölgesi'ne özgü şifalı otlar da birçok kişinin ilk tercihi olurken, Prof. Dr. Nazan Turhan, nefes darlığından tansiyona, kan dolaşımından mide rahatsızlığına kadar çok sayıda hastalığa iyi gelen hibiskus, ısırgan otu, arapsaçı, cibez, turp otu, zeytin yaprağı, sarmaşık gibi şifalı otların faydalarını tek tek anlattı, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
#Ege OtlarıDr. Betül Öztürk, pandemi sürecinde evden çalışmaya geçilmesiyle birlikte birçok kişinin kahvaltı yapmadığını ya da kahvaltıyı öğle saatine bıraktığını belirterek öğün sayısının ikiye düştüğünü, bunun doğru olmadığını belirtti. Prof. Dr. Nazan Turhan ise, virüsten korunma noktasında beslenmenin büyük önem taşıdığını ve vücudun güçsüz kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, hastalıktan korunmaya yardımcı olacak önerilerde bulundu.
#Kahvaltı AlışkanlığıGıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, koronavirüs nedeniyle gıda hijyeni sağlama konusunda endişelerin arttığına dikkati çekerek, "Sabun el için, meyve sebze için değil. Meyve ve sebzeleri sabun gibi kimyasal içerikli temizleyicilerle yıkamak zehirlenmelere yol açabilir" dedi.
#GıdaİZMİR'in Urla ilçesine yerleşen Mübadiller, Giritliler, Yörükler, Boşnaklar, Arnavutlar, Kütahyalılar gibi farklı kültürlerin yemekleri, unutulmayacak. Urla'nın kültür zenginliğini oluşturan 36 köy ve mahallede 70 yaş üstü kişilerle yapılan görüşmelerde bölgenin yerel lezzetleri kayıt ediliyor. Tarihe düşülen notlar gün yüzüne çıkıyor. Araştırma sonucunda birbirinden farklı yemeklerin bilimsel tarifleriyle hikayeleri Türkçe, İtalyanca, Fransızca ve İngilizce olarak kitaplaştırılacak ve belgesel oluşturulacak.
#GiritİZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, ailelerin, işlenmiş et ürünlerinde, güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti.
#Ekonomi ÜniversitesiANADOLU Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle hayata geçirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu’nun ilk dönem projelerinden "Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı" düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
RAMAZAN ayının bitmesine sayılı günler kala, bayram tatlısı hazırlayan ailelere uzmanlar, kan şekerini çabuk yükselten tatlılardan uzak durulmasını öneriyor. Ramazan Bayramı nedeniyle tatlı tüketiminin artacağına dikkat çeken uzmanlar, vücudun gereğinden fazla glikozu yağa çevirdiğini belirtiyor.
İZMİR Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, çocukların tatil döneminin rahatlığında beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yaşandığına işaret ederek, ailelere kahvaltı düzeninin korunmasına dikkat etmeleri uyarısında bulundu.
KARŞIYAKA Belediyesi, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, Akdeniz tipi beslenmenin sağlığa katkısını halka anlatmak ve Ege Bölgesi’nin lezzetli yemeklerini öne çıkarmak amacıyla üçüncü kez Zeytinyağlı Yemek Yarışması düzenliyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2012 olarak açıklandı.
Nazan Öncel 1973-1985 yılları arasında evli kaldığı eski eşi Salih Öncel'i vefatının altıncı yılında andı. Sosyal medya hesabından duygularını dile getiren ünlü şarkıcı; 'Kalbimizdeki yerin sabittir değişmez. Gittiğin yer umarım neşelidir... Rahat uyu kıymetim.' mesajını paylaştı.
#Nazan Öncel