Korona nedeniyle neredeyse bütün iş toplantıları görüntülü olarak online yapılmaya başlandı. Peki, görüntülü toplantılarda ne giymeli, nasıl şık olunur, nelere dikkat edilmeli? Stil Danışmanı Atilla Mutlu daha iyi görünmenizi sağlayacak önerilerde bulundu.
#Görüntülü Konuşmaİyi giyinmek aslında sadece bir 'şekilcilik' baskısı değildir ve kişinin psikolojisi üzerinde dahi etkileri vardır. Gün sonunda elbette giyeceğiniz kıyafetin seçimi sizin ve size akıl vermek için burada değiliz. Yapabileceğimiz şey, iyi görünmenin önemini anlatmak ve tercihi size bırakmak!
#İyi Giyinme YollarıDiyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi. Tutuklanan amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına 7 Kasım'da başlanacak. Öte yandan Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cansız bedenini aracıyla taşıdığı görüntüler ortaya çıktı.
#Narin GüranSon yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırma, özel hayatımızda yaşadığımız ruhsal kaygı, stres ve endişenin kansere davetiye çıkardığını gösterir nitelikte! Kanser konusunda ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Türkiye’nin en güvenilir bilim insanı Onkoloji Uzmanı Doç. Doktor Yavuz Dizdar “Kanser hastalığı aynı zamanda bir psikolojik tedavi sürecidir” diyerek ‘kırık kalp sendromu’na dikkat çekti.
#Yelda BaşaranSon dakika haberine göre; Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, Tavşantepe Mahallesi'nde kolluk görevlilerince yürütülen devriye faaliyetleri çerçevesinde aile üyelerinin sık sık toplantılar yaptığının belirlendiği belirtildi.
#Narin GüranÇocuklarını soğuğa maruz kaldığında, soğuk içecekler içtiğinde ya da dondurma yediğinde boğazının şişmesinden, hastalanmasından endişelenmeyen ebeveyn yoktur sanırım. “Sakın soğuk su içme, terliyken soğuk su içme, dondurma yeme hasta olursun” gibi uyarılarla büyüdüğümüz için yetişkin birer birey olduğumuzda da bir çoğumuz soğuktan kaçarız, terliyken soğuk su içmekten kaçınırız, boğazımız şişken dondurma yemeyiz, soğuk içecekler tüketmekten kaçınırız. Peki, soğuk hava ve soğuk gıdalar gerçekten bizi hasta eder mi? Gelin bu soruların cevabını uzmanlardan dinleyelim…
#Sağlık“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#DondurmaÇocuğunu iyi yetiştirmek için aşırı kontrolcü davranan anne babalar, ölçüyü kaçırdığında ‘işgalci ebeveyn’e dönüşüyor. Psikoterapist Sökmez’e göre baskıcı ve manipülatif davranan ‘işgalci ebeveyn’lerin kurallarına sorgusuz sualsiz uyan çocuklar ise gelecekte terapi odalarının en sık görünen misafirleri oluyor...
#İşgalciebeveynÇocuğunu iyi yetiştirmek için aşırı kontrolcü davranan anne babalar, ölçüyü kaçırdığında ‘işgalci ebeveyn’e dönüşüyor. Psikoterapist Sökmez’e göre baskıcı ve manipülatif davranan ‘işgalci ebeveyn’lerin kurallarına sorgusuz sualsiz uyan çocuklar ise gelecekte terapi odalarının en sık görünen misafirleri oluyor...
#İşgalciÇocuğunu iyi yetiştirmek için aşırı kontrolcü davranan anne babalar, ölçüyü kaçırdığında ‘işgalci ebeveyn’e dönüşüyor. Psikoterapist Sökmez’e göre baskıcı ve manipülatif davranan ‘işgalci ebeveyn’lerin kurallarına sorgusuz sualsiz uyan çocuklar ise gelecekte terapi odalarının en sık görünen misafirleri oluyor...
#İlgili EbeveynSon zamanlarda cenaze evlerindeki yemek ikramı, misafir ağırlama konusu çok tartışılıyor. Kimisi taziye ziyaretlerinin amacını aştığını söylüyor kimisi ise böyle günlerde kalabalığın ve ikramların normal olduğunu savunuyor. Peki doğrusu hangisi? Cenaze evlerinde nasıl davranılmalı? İnsanların acılarını paylaşmak isterken onlara daha fazla zarar veriliyor olabilir mi?
#Cenaze Evi“Sabah uyanır uyanmaz ilk yaptığım iş hemen cep telefonuma bakmak oluyor. Evde, okulda, işyerinde hatta araç kullanırken bile elim hep cep telefonunda... Gün içinde sosyal medya sitelerine giriş yapmadığım zaman kendimde bir eksiklik duygusuna kapılıyorum ve bu durum hem fiziksel hem de mental olarak yorgun hissetmeme yol açıyor” diyorsanız... Sizi bir süreliğine sosyal medya detoksu yapmaya davet ediyorum.
#Sosyal Medya DetoksuSon zamanlarda cenaze evlerindeki yemek ikramı, misafir ağırlama konusu çok tartışılıyor. Kimisi taziye ziyaretlerinin amacını aştığını söylüyor kimisi ise böyle günlerde kalabalığın ve ikramların normal olduğunu savunuyor. Peki doğrusu hangisi? Cenaze evlerinde nasıl davranılmalı? İnsanların acılarını paylaşmak isterken onlara daha fazla zarar veriliyor olabilir mi? Hem yakınını kaybetmiş insanlarla konuştuk hem de konuyu Sosyolog-Sosyal Psikolog Doç. Dr. Ahu Özmen Akalın ile detaylandırdık
#Bir Sorudan FazlasıHenüz araba kullanma ehliyeti bile yokken babasının hayalinin peşinden koşan Nisa Naz Uzunoğlu, daha 18 yaşındayken pilot lisansı alarak Türkiye’nin en genç kadın pilotu oldu. Nisa Naz, geçen yıl Hürriyet’te yayımlanan en genç pilot Toprak Mert Yürekli’nin haberini gördükten sonra bu işe giriştiğini söyledi.
#KokpitBugün gösterime giren Christopher Nolan’ın dev filmine kaynaklık eden ve atom bombasını yapan ekibin başındaki karizmatik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ı a’dan z’ye anlatan, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in Pulitzer ödüllü kitabı ‘Amerikalı Prometheus’ eksiksiz bir biyografi. Başarılar ve trajedilerin iç içe geçtiği bir ömür Oppenheimer’ınki, ibretlik olaylarla dolu.
#Robert OppenheimerDoğal güzellikleri ile dikkati çeken şehirlerimizden biri Balıkesir’dir. Mavisi yeşili ile ziyaretçilerine her köşesinde farklı bir güzellik sunmaktadır. Şehirde huzur dolu bir gezi rotası için Sutüven Şelalesini tercih edilebilir. Sutüven Şelalesi Nedir? Nerededir? Nasıl Gidilir? Özellikleri nelerdir? İşte detaylar.
#Sütüven ŞelalesiDijital göçebe geçimi sağlamak için mesai saatleri veya herhangi bir mekana bağlı kalmadan çalışan kişiler için kullanılan bir kavramdır. Dijital göçebe bir meslek olarak görülse de daha çok mesleği yapış biçimi olarak tanımlanmaktadır. Sizlere bu yazımızda dijital göçebe nedir ayrıntıları ile derledik.
#Dijital GöçebeGünümüzün en iyi caz şarkıcısı kabul edilen Dianne Reeves, 5 Temmuz’da 29. İstanbul Caz Festivali’nin konuğu... Bütün o Grammy’lere rağmen, kayıtlarının ‘live’ performanslarının düzeyine erişmediği iddia olunur. Derler ki, sahnedeki Dianne Reeves bambaşka bir şeydir.
#Diane Reevesİnsanoğlu çağımızda neredeyse tamamen doğadan kopmuş durumdadır. İş hayatı ve özel hayatı genellikle şehirlerde, kapalı mekanlarda ve doğadan uzak bir biçimde şekillenmektedir. Belki de bu sebeple evde hayvan bakmak her geçen gün daha fazla rağbet görmektedir. İnsanlar başta köpek, kedi, kuş ve akvaryumlarda balık şeklinde bu sevimli canlılara yaşam alanlarında yer vermektedirler. Kediler çok sevilen ev hayvanlarındandır. Fakat kedilerin bakımı ve beslenmesi özen gerektirmektedir. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız kediler yoğurt yer mi, kedi süzme yoğurt yiyebilir mi, kediler sarımsaklı yoğurt yer mi, kediler ekşi ve meyveli yoğurt yiyebilir mi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#KediBade İşcil yeteneği kadar güzelliğiyle de hep ilgi odağı oldu. Ama o, güzelliği çok da yüceltmekten yana değil. “Bir standart konmuş şu ölçü, bu şekil, bilmem ne diye; bence kadına en büyük istismar bu konuda yapılıyor. Bırakın herkes kendi gibi mutlu olsun” diyor. İşcil’le Duygu Asena’nın romanından uyarlanan yeni projesinden yola çıkarak kadın olmayı, aşkı ve hayatı konuşuyoruz. Anneler Günü dolayısıyla konu anneliğe de geliyor: “Oğlum Azur dışımda atan kalbim.”
#Bade İşcilTwitter, Facebook, Tiktok... Cep telefonu, akıllı saat, tablet... Her geçen gün daha fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya platformları ve teknolojik araçlar, adına 'dijital çağ hastalıkları' denilen bir sürü rahatsızlığı da ortaya çıkardı. İşte “Bundan 30 yıl önce obezite bir hastalık dediğimizde 'yiyen insansan zarar gelmez' diye karşı çıkılıyordu. Bugün ise Hikikomori, WhatsAppitis dediğimizde uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar ama durum ciddi" diyen uzmanların ışığında yeni çağın hastalıkları ve uzmanlardan önemli uyarılar...
#Dijital Hastalıklar