Nasıl Anlaşılır haberleri sayfasında Nasıl Anlaşılır hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4960 Nasıl Anlaşılır haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Herkesin sevdiği hayvanlar arasında köpekler de bulunuyor: Köpeklerin araştırmasını yapanlar regl olup olmadıklarını öğrenmek istiyor. Dişi köpeklerin regl olup olmadığı konusu köpek sahiplerinin detaylarıyla araştırdığı konular arasındadır. Köpeklerin kaç yaşında regl olduğu da sahipleri tarafından araştırılan bir bilgidir. Köpekler regl olur mu? Köpekler kaç yaşında adet olur, nasıl anlaşılır ve davranır? Köpeklerle ilgili merak edilen bilgileri sizler için derledik.
#KöpekSızdıran bağırsak sendromu, bağırsakların astarını etkileyen bir sindirim durumudur. Sızdıran bağırsak sendromunda, bağırsak duvarlarındaki boşluklar, bakterilerin ve diğer toksinlerin kan dolaşımına geçmesine izin verir. Bu nedenle sızdıran yani geçirgen bağırsak sendromu günlük yaşantıyı derinden etkiler. Peki, Sızdıran (geçirgen) bağırsak sendromu nedir, nasıl anlaşılır? Sızdıran (geçirgen) bağırsak sendromu belirtileri ve tedavisi...
#Sızdıran Bağırsak SendromuSon zamanlarda havaların değişkenlik göstermesi grip ve nezle salgınını da beraberinde getirdi. Burun akıntısı, baş ağrısı gibi nezle ve grip belirtileri koronavirüs ile benzerlik gösterdiğinden hemen herkesin aklında aynı soru yer ediniyor: Korona mıyım grip mi? Covid-19 ve grip semptomları fark gösterir mi? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Özgür Avinçsal, koronavirüs ile grip ve nezle belirtileri arasındaki farklar neler anlattı.
#Koronavirüs BelirtileriAnne ve babalar için çocuklarının sağlığı her şeyden önce gelir. Erkek çocuklarında penis gelişimi ise maalesef ki farkındalığımızın biraz düşük olduğu bir konu başlığı. Bildirilen vakalara göre toplumumuzda doğumsal penis eğriliğinin görülme sıklığı % 8-10 düzeylerinde seyrediyor. Ama aslında bu sayılar net tabloyu yansıtmıyor. Penis eğriliği anomalisinin gerçek görülme sıklığının çok daha fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
#Penis EğriliğiMekanik kıyma, etin kemiklerinden ayrılması için mekanik bir işlemle elde edilen bir kıyma türüdür. Bu yöntem, özellikle tavuk ve hindi gibi kümes hayvanlarının ince et dokularını verimli kullanmak için geliştirilmiştir. Mekanik işlem sırasında etin küçük parçaları ayrılarak kıyma haline getirilir ve bu ürün genellikle sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinde kullanılır.
#Mekanik KıymaApandisit patlaması nedir, ne demek soruları Okan Buruk'un hastalığı ile gündeme geldi. UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında İsveç ekibi Elfsborg'u 4-3 mağlup eden ve Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk için sıcak bir gelişme yaşandı. Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, hastaneye kaldırıldı. Son dakika Okan Buruk haberleri taraftarlar tarafından merak ediliyor. Peki, Okan Buruk'a ne oldu, hastalığı ne? Apandisit patlaması nedir, belirtileri neler? İşte Okan Buruk sağlık durumu hakkında bilgiler...
#Okan BurukSurvivor Hasan'ın hastalığı pankreas kanseri belirtileri ve tedavisi, acı haberin ardından gündemde yer aldı. Hayatını kaybeden dansçı, oyuncu ve Survivor eski yarışmacısı Hasan Yalnızoğlu, pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Sık görülen kanser tiplerinden olan pankreas kanseri, sinsi ve hırçın tabiatı nedeniyle ölümlerin önemli bir nedenini oluşturuyor. Sigara içme, genetik hastalıklar, uzun süreli Tip2 diyabet tanısı bulunması, hastalığın risk faktörünü oluştururken, pankreas kanserleri organın her bölgesinden gelişmekle birlikte en sık baş bölgesinden gelişmektedir. Peki, pankreas kanseri nedir, belirtileri nelerdir? pankreas kanseri neden olur? İşte, hastalığın tedavi yöntemleri, semptomları ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Pankreas Kanseri BelirtileriDomuz etini anlamanın birkaç temel yöntemi vardır. Domuz eti, diğer et türlerinden ayrılabilecek bazı karakteristik özelliklere sahiptir. Domuz eti tüketiminin zararlı olup olmadığı, sağlık ve kültürel/dini perspektiflerden değerlendirilmelidir. Domuz eti, birçok kültürde yaygın olarak tüketilir ve besleyici değerleriyle bilinir, ancak sağlık açısından bazı riskler ve endişeler de taşıyabilir. İşte domuz etiyle ilgili bazı önemli noktalar...
#Domuz EtiTahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinMarburg virüsü belirtileri ve ilk semptomları endişe ile takip ediliyor. Ruanda'da Marburg virüsü salgınına karşı aşılama kampanyası başladı. Marburg virüsü belirtileri, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de endişe ile takip ediliyor. DSÖ yaptığı açıklamada, virüsün yüzde 88 ölüm oranı olduğunu belirtti. Ruanda'da Marburg virüsü nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti. Hükûmet, 36 doğrulanmış virüs vakası olduğunu ve 25 kişinin de izolasyon altında olduğunu belirtti. Açıklama sonrası Marburg virüsü ölüm oranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü Türkiye'de var mı 2024? İşte, Marburg virüsü belirtileri ve tedavisi
#Marburg VirüsüSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinKastamonu'da sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alandan toplanan mantarlar sebebiyle 100'den fazla kişi zehirlendi. Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Sevim, şehir efsanesi haline gelen yanlış bilgiler sebebiyle mantar zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek kültür ya da kanlıca mantarının, uygun şartlarda saklanmaması durumunda insanları zehirleyebileceğini ve ölüme ölüme yol açabileceğini söyledi.
#MantarHalk arasında "ölü popo sendromu" olarak bilinen gluteal amnezi, uzun süre oturan kişilerde kalçada bulunan kasların zayıflayıp fonksiyonlarını unutmasına deniyor. Peki gluteal amneziyi yani ölü popo sendromunu önlemek ve tedavi etmek için neler yapabiliriz?
#SağlıkMaymun çiçeği virüsü ilk belirtileri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) M çiçeği virüsünün yayılmasını "uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu" olarak tanımasının ardından yeni bir salgın endişesini gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Memişoğlu M çiçeği virüsünün Türkiye'de görülmediğini bildirirken gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı. Çiçek hastalığından daha az bulaşıcıdır ve daha hafif seyirli bir tabloya neden olan maymun çiçeği (MPox) ateş, yoğun baş ağrısı, lenfadenopati (lenf düğümlerinin büyümesi), sırt ağrısı, miyalji (kas ağrıları) ve yoğun halsizlik ile kendisini gösteriyor. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nedir, nasıl anlaşılır? Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? İşte, maymun çiçeği hastalığı tedavisi ve belirtileri ile ilgili ayrıntılar.
#Maymun Çiçeği Belirtileriİletişim alanında ülke ağları kapandığında milyonlarca insanın başvurduğu VPN (Sana Özel Ağ) programları, bir yandan kapıları açarken bir yandan da kişisel verileri riske atıyor. İşte sanal güvenlik uzmanlarından VPN hakkında bilinmesi gerekenler ve kullanım önerileri...
#VpnNaegleria fowleri yani halk arasında bilinen adıyla beyin yiyen amip İsrail'de paniğe yol açtı. Ülkede bir kişinin beyin yiyen amip nedeniyle ölmesi ve bir çocuğun da benzer şüpheyle hastaneye kaldırılmasının ardından beyin yiyen amip belirtileri gündeme geldi. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor. Beyne burun yoluyla geçen "Naegleria fowleri" adlı amip burun iltihabı, yüksek ateş, bulantı, baş ağrısı ve göz ağrıları gibi semptomlarla görülüyor. Peki, beyin yiyen amip nedir, belirtileri nelerdir? Beyin yiyen amip nasıl anlaşılır, Türkiye'de var mı? İşte, beyin yiyen amip tedavisi ve belirtileri hakkında bilgiler.
#Beyin Yiyen Amip NedirÇoğumuzun yüzünde, kirpiklerimiz de dahil olmak üzere minik böcekler yaşıyor. Bazı insanlar daha az sayıda mayta sahipken bazılarında çok daha fazlası var. Özellikle yağlı bir cilde sahip olanlar ve makyajını temizlemeden uyumayı alışkanlık haline getiren kişilerde daha fazla sayıda mayt ciltlerine akın edebilir.
#MaytHamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriBayram ziyaretlerinde “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” atasözünden yola çıkılarak misafirlere özenle pişirilen, kahvenin yanında genellikle ‘tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ diyerek de şekerli ikramlıklar sunarız.Peki bayramda neden Türk kahvesinin yanında hep şeker ikram ediyoruz? Kahvemizi yudumlarken şeker yerine geçebilecek başka daha sağlıklı alternatifler neler olabilir? İşte bu soruların yanıtı bu haftaki bayram özel yazımızda. Herkese şimdiden sağlıklı ve mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda BaşaranKirpiklerimizde yaşayan böceklerin olduğunu duymak çoğumuza dehşet verici gelebilir. ‘Ben kişisel hijyenime dikkat ederim bende olmaz’ demeyin çünkü hepimizde var ama bazılarının kirpiklerinde sayıları hayli fazla. Hemen aynaya bakıp kontrol etmeye kalkmayın çünkü gözle görülmeyecek kadar küçükler. Kirpiklerimize sekiz bacağıyla sıkı sıkıya tutunan ve gözle görünmeyen bu böceklere mayt deniyor. Peki, maytlar tehlikeli mi? İnsandan insana bulaşır mı? Bir kere bulaştığı zaman tekrarlar mı?
#SağlıkÜnlü oyuncu Tuba Ünsal FMF atağı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kendisini merak eden hayranlarını sosyal medyasından paylaşımıyla FMF hastalığı ile ilgili bilgilendirdi. FMF atağı toplum arasında Ailevi Akdeniz Ateşi olarak da biliniyor. Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) genetik bir hastalıktır ve özellikle Akdeniz kökenli insanlarda görülür. Bu hastalık, tekrarlayan ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı ve eklem ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir. Nadiren deri döküntüleri ve kas ağrıları gibi ek semptomlar da ortaya çıkabilir. Belirtiler genellikle birkaç saat ila birkaç gün süren ataklar şeklinde gelir ve her ataktan sonra hastalar tamamen normal hissedebilir.Peki, FMF atağı nedir, nasıl anlaşılır? FMF atağı nasıl olur? FMF atağı belirtileri ve tedavisi
#FMFSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakYumurta farklı şekillerde kahvaltı sofralarımızda yer alır. En önemli ve kaliteli besin kaynaklarından olan yumurta kahvaltılarımızda genelde haşlanarak, yağda pişirilerek ya da poşe edilerek ya da omlet yapılarak tüketiliyor. Bunun yanında pek çok tarifte yer alarak yiyeceklerimize lezzet katıyor. Ancak uzun süre bekleyen yumurta bir süre sonra bayatlıyor ve lezzeti değişiyor. Yumurtanın bayat mı yoksa taze mi olduğunu birkaç basit yöntemle anlamak çok kolay. İşte taze ve bayat yumurtayı ayırt etmenin yolları...
#YumurtaSkunk, son günlerde gündem haberlerinde yer alması nedeniyle vatandaşların araştırdığı konular arasında yer aldı. Uyuşturucu türleri arasında yer alan Skunk, Türkçe'deki kelime manasıyla Kokarca anlamına gelmektedir. Esrara göre daha kuuvetli olan bu madde, beyne daha fazla zarar vermekte ve akıl hastalıklarının önünü açmaktadır. Peki, Skunk nedir? İşte, son günlerde araştırılan madde hakkında bazı bilgiler
#SkunkAnoreksiya hastalığı, Nihal Candan ile birlikte bir kez daha araştırılmaya başlandı. Yemek bozukluğu olarak da bilinen anoreksiya hastalığı, kişinin hızlı kilo kaybı yaşamasına ve yaşamını ciddi manada tehdit etmesine neden olabiliyor. Peki, yeme bozukluğu nedir, neden olur, psikolojik mi? Uzmanlarımız Psikiyatrist-Psikoterapist Doç. Dr. Adnan Çoban, Psikolog Dilek Memnun ve Diyetisyen Gülçin Işık, Anoreksiya Nervoza belirtileri ve tedavisi hakkında hurriyet.com.tr okurları için önemli bilgiler verdi.
#Yeme BozukluğuGıda sahtekarları mutfağımıza giren pek çok ürüne hile karıştırıyor. Özellikle ambalajsız ve açıkta satılan ürünler risk oluşturuyor ama tanınmış markaların sahte etiketleri kullanarak bile hileli ürünleri piyasaya sürüyorlar. Peki marketlerde bile karşımıza çıkan sahte tereyağlarını nasıl ayırt edeceğiz? Tereyağı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kullanmadan önce sahte olup olmadığını anlamak için ne yapabiliriz? Tereyağının rengi doğallığı açısından belirleyici bir rol oynar mı?
#TereyağAmeliyatsız estetik işlemlerde birinci sırada yer alan botoks, birkaç gündür sahte uygulamalarıyla gündemde… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıkladığı veriye göre ABD’nin pek çok eyaletinde insanların sahte botoks enjeksiyonları sonrasında hastalandıkları bildirildi. Benzer durum son yıllarda Türkiye'de de görülüyor ve sahte botoks vakalarının sıklığı giderek artıyor. Peki sahte botoks nedir? Botoksun sahte olduğu nasıl anlaşılır? Sahte botoks hangi hastalıklara neden olabilir? Bunun gibi pek çok soruya Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen ile cevap aradık.
#SağlıkAltın fiyatlarının geldiği seviye sahte altın üretimini de artırdı. Hürriyet’e konuşan Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son dönemde küçük atölye tarzı yerlerde sahte altın üretiminin arttığına işaret ederek vatandaşı uyardı. Şahin, “Üretici ayarını düşük yaptığı için kuyumculara daha düşük fiyattan satıyor. Bu küçük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor” dedi.
#AltınAltın fiyatlarının geldiği seviye sahte altın üretimini de artırdı. Hürriyet’e konuşan Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son dönemde küçük atölye tarzı yerlerde sahte altın üretiminin arttığına işaret ederek vatandaşı uyardı. Şahin, “Üretici ayarını düşük yaptığı için kuyumculara daha düşük fiyattan satıyor. Bu küçük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor” dedi.
#AltınGıda sahtekarları soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Bunlardan biri de sofralarımızın olmazsa olması salça. Peki salça alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Hileli ürün nasıl anlaşılır? Sağlıksız koşullarda üretilen salçaların tüketimi sağlığımızı nasıl etkiler?
#Salça