Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınları, el ele vererek doğal meyvelerden reçel üretiyor. Odun ateşinde geleneksel yöntemle pişirilen reçeller, kooperatiflerin sipariş hatlarından ve belirlenecek satış noktalarından tüketicilere sunulacak
#ReçelBahar sadece sıcak havayla, çiçek-böcekle gelmedi, nimetleriyle de geldi. Mevsimle birlikte kendini tazeleyen doğa bin bir lezzeti de hayatımıza katmış durumda. Ege’nin güzel kasabalarında birbirinden güzel ot festivalleri yapılmasının nedeni de bu. Peki biz Ege’de yaşamayanlar, bu nimetlerden muaf mıyız? Zinhar… Tek yapmanız gereken doğaya çıkıp kırlarda, ormanlarda şöyle bir yürümek. Biz de bu hafta öyle yaptık. Baharın nimetlerinden faydalanalım dedik ve ilginç lezzetlerin ustası Refika Birgül’le birlikte kendimizi Burgazada’nın kırlarına vurduk. İki saati bile bulmadan sepetlerimizi rengârenk otlarla doldurduk. Kendimizi tutamadık, kırlarda pişirip afiyetle yedik. Tek maliyetimiz Ayşe Teyze’den istediğimiz üç yumurta oldu.
#Morsalkım