Graphane, bal peteğine benzeyen şekli ile sanayi sektöründe talebi yüksek metallerin arasında yer almaktadır. Diğer metallerden farklı oluşu ve dayanıklı yapısı ile elektronik malzemelerin yapımında sıklık ile tercih edilmektedir. Yüksek ısı kaynaklarına karşı etkili olan graphane bazı kıyafetlerin yapım aşamasında kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AraştırmaAlan, hem fizik kuramlarında kullanılmakta olan hem de matematikte yer alan cebirsel alan özelliklerini taşıyan bir tanım olarak bilinir. Çoğu zaman etkisi 100 nanometre ya da daha küçük değerde etkili olmaktadır. Alan, pek çok yerin değerini ifade eden bir miktar olarak tanımlanabilir. Manyetik alan, bir mıknatısta yer alan özellikleri göstermeye yarayan bir ifade olarak tanımlanabilir. Kullanım alanı ise çok geniştir. Dünya kendi alanını meydana getirir ve bu alan pusulanın çalışma prensibini meydana getirir. Alan hesabı nedir ve nasıl bulunur? Alan nedir, ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Alan Nedir?DNA konusu çok sayıda insanın sıklıkla duyduğu ve de merak ettiği önemli konular arasında ilk sıralarda yer almaktadır. DNA kısaca tanımlandığında tüm organizmalar ve bazı virüslerin canlılık işlevlerini taşıyan bir nükleik asit olarak ifade edilebilir. Sizin için DNA nedir ve açılımı nasıldır? DNA yapısı ve özellikleri hakkında bilgi konularını detaylarıyla derledik.
Günümüzde optik cihazlar küçüldükçe, veri depolama alanları da o derece büyümektedir. Her gün üretilen yeni teknolojiler veri depolama alanlarını cihazların aksine genişletmektedir. Bluray teknolojisi de bu amaca hizmet eden teknolojilerden biridir. Peki, nedir bu Bluray teknolojisi? İşte bluray teknolojisi hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Bluray Nedir?Esasında bir ölçü birimi olan “nano”, günümüzde gözle görülemeyecek şekillerde yapılan teknolojik çalışmaları kapsamaktadır. Günümüzde yapılma durumunda bulunan fazlaca teknolojik çalışmada nano teknoloji kullanılır. İşte tüm detaylar.
#Nano Teknoloji NedirBütün hücrelerde bulunmakta olan ve hücre organelleri içinden biri olan ribozom biyoloji bilimlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu konularda bilgi sahibi olup organizmaların işleyişi hakkında genel bilgiler sağlamak amacı ile Ribozom nedir? Ribozomun görevleri nelerdir? Ribozomun yapısı nasıldır? Ribozom özellikleri nelerdir? Gibi konular hakkında detaylı bir araştırma yaptık ve sizler için derledik.
#Ribozom Nedir?Nano teknoloji kelimesi günümüzde sık sık konuşulan bir terimdir. Özellikle tıbbi gelişmelerde sürekli gündeme gelmektedir. Aslında bir ölçü birimi olan nano günümüzde oldukça merak edilmektedir. Peki Nanoteknoloji nedir? Nano teknoloji ürünleri, örnekleri ve kullanım alanları hakkında bilgileri sizlere detaylıca inceledik.
#Nano Teknoloji Nedir?MEB, meslek liselerinde üretilen ürünlerin çeşitliliğini artırıyor. Meslek liseleri pandemi sürecinde dezenfektanda maskeye pek çok ihtiyaç maddesini başarıyla üretiyor. Bu eğitim kurumları bununla da kalmayıp geçtiğimiz günlerde cerrahi ve N95 standardında maske makinesi ile solunum cihazı üretmeyi de başardı. Bir müjdeli haber de İstanbul Arnavutköy İbrahim Özaydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden geldi. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı öğretmenleri tarafından 'Ultraviyole-C (UVC) Hava Sterilizasyon Cihazı' üretildi.
#MebKoronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken, bir yandan sağlık çalışanlarının en önemli koruyucu ekipmanlarından biri olan maskelerin tedarikindeki sıkıntılar, diğer yandan da halkın hastalıktan korunmasında ne kadar etkili olduğuna dair tartışmalar da yapılıyor.
#MaskeZamanla hormonlarımız yavaşlıyor, cilt kalitemiz bozuluyor, uyku düzenimiz değişiyor ve gizli depresyona giriyoruz. Yaş aldıkça sadece aklımızda sorunlar, takıntılar, pişmanlıklar değil; bedenimizde toksinler, kirler, paslar birikiyor. Yaşlanmanın elbette önüne geçmek mümkün değil ama daha zarif, güzel ve sağlıklı yaşlanmak için neler yapmak gerekiyor, koruyucu kalkanlar nelerdir?
#Genç Kalmakİyileşemeyen yara ve yanıkların tedavisi için geliştirdikleri nanoteknoloji tabanlı yeni malzemeyi anlatan UNAM araştırmacılarından Yrd. Doç Dr. Mustafa Özgür Güler, “İlerde laboratuvar ortamında üretilmiş organların insanlara nakli bile mümkün olabilecek” dedi.
Petrol Ofisi’yle (PO) ’nanodizeli’ pazarlamak üzere anlaşan İngiliz nanoteknoloji şirketi Oxonica’nın CEO’su Kevin Matthews, "Türkiye’de nanoteknoloji alanında büyük potansiyel var. Türk şirketleri bu teknolojinin uygulaması konusunda lider olabilir.
PO, Oxford Üniversitesi bünyesindeki Oxonica şirketiyle dünyada ilk kez "nanodizel"i pazarlamak üzere anlaştı. Petrol Ofisi’nin bu yılın son çeyreğinde pazara sunacağı "nanodizel", tüketimi yüzde 10 oranında azaltırken, çevreye verilen zararı da en aza indirecek.