SOLHAN İLÇESİ ŞİMŞİR PINAR İLKOKULU, EŞMETAŞ İLKOKULU, ELMA SIRTI İLKOKULU, KIRIK AŞAĞI OTLUCA İLKOKULU, TARHAN İLKOKULU, ASMAKAYA İLKOKULU VE ASMAKAYA BOZKAR İLKOKULLARINI ZİYARET EDEN BİNGÖL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP SARI, KÖY OKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.(YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)
Vision Art Platform, “Venüs Saat Yönünde Döner | Venus Rotates Clockwise” ismini taşıyan yeni sergisiyle E S Kibele Yarman’ın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 20 Şubat 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 23 Mart 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
#Vision Art PlatformValide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi'nin açılışı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı. Emine Erdoğan, "Yaşadıkları dönemde tarihin öznesi durumundaki 22 valide sultanın her biri, aradan geçen asırlara rağmen, vakıflarıyla halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. Bizim anlayışımızda ilim, altından daha kıymetli, kılıçtan daha keskindir." dedi.
#Valide Sultanlar Yazma Eserler SergisiValide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi'nin açılışı Rami Kütüphanesi’nde yapıldı. Emine Erdoğan, "Yaşadıkları dönemde tarihin öznesi durumundaki 22 valide sultanın her biri, aradan geçen asırlara rağmen, vakıflarıyla halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. Bizim anlayışımızda ilim, altından daha kıymetli, kılıçtan daha keskindir." dedi.
#Emine ErdoğanSanat tarihine adı geçmiş ve başarılı -hatta zaman zaman “deha”- olarak tanımlanan sanatçıların çoğunlukla erkek sanatçılardan oluştuğu bilinir. Ne var ki bu durum, özellikle 20. yüzyılda yapılan araştırmaların da etkisiyle geçerliliğini kaybetti. Amerikalı sanat tarihçisi Linda Nochlin, 1971 yılında kaleme aldığı “Neden Hiç Büyük Kadın Sanatçı Yok?” başlıklı makalesinde bu durumu aslında ironik bir başlıkla ele alarak bu konuya dikkat çekmişti. Sanat tarihinde büyük kadın sanatçıların yer almamasının temel nedeninin, sosyal yaşam dinamikleri gibi sanat tarihinin de eril bir bakış açısıyla ele alınarak yazıldığını belirtiyordu bu makalesinde. Bu sosyal yaşam dinamikleri farklı yüzyıllarda ve farklı kültürlerde değişiklik geçirmiştir. Yine de hala özellikle yaşadığımız coğrafyaya bakıldığında durumun pek de iç açıcı olmadığını açıkça söyleyebiliriz.
#Dikişİstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “En Güzel İsimler: Esmaü’l Hüsna” Sergisi Esmaü’l Hüsna’yı oluşturan Yüce Allah’ın 99 adının ebru, seramik ve el nakışı sanatlarıyla yazılarak tamamlandı. Sergi, İstanbul Lale Vakfı’nda 24 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.
#İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma EnstitüsüHilal Polat, Mixer’deki sergisi ‘Ehven-i Şer’de seyircisini bir kere daha mitler üzerinden ‘hakikate, ortak ve kişisel hafızaya, zorbanın ve erkin güdümünde yaşananlara, öykülere’ bakmaya çağırıyor. Nakış, etamin ve el örgüsü işleriyle üç bilinen mitin farklı aktarımlarına dikkat çeken Polat, sergisini “bakma, görme ve anlama üzerine bir yolculuk” olarak tanımlıyor.
#Hilal PolatGeleneksel çini sanatını günümüz örnekleriyle harmanlayarak sunan birbirinden kıymetli eserlerin olduğu Gül Camadan Öğrenci Sergisi, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Merkezin eğitmenlerinden Çini Sanatçısı Gül Camadan’ın destekleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan sergi, 30 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. Sergide 2 eseri de bulunan Camadan, “Sergimiz iki yıldır çalıştığım arkadaşlarımın el emeği, göz nurundan oluşuyor. Tüm eserlerin desenlerini tek tek, nakış nakış işlediler. Ardından hepsi sır altından renkli renkli mucize olarak bize ulaştı” dedi.
#İSTANBULBerlin’de, Osmanlı dönemine ait 17’nci ile 19’uncu yüzyıl arası el işi nakışlarından oluşan ‘Nakış Bahçeleri-Borgs Koleksiyonu’ndan Osmanlı Tekstilleri’ adlı sergi açıldı. Bergama Müzesi bünyesindeki İslam Sanat Eserleri Müzesi’nde ziyaret edilebilecek sergi kapsamında, Düsseldorflu Borgs Ailesi’nin Anadolu’dan topladığı nakış eserleri sergileniyor.
#Ahmet Başar ŞenKore kraliyet nakışlarının usta sanatçıları arasında olan Lee Jung Sook’un ‘Royal Palace’ sergisi, Kore Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Sanatçı, Korece’de ‘bohça’ anlamına gelen ‘Bojagi’nin Türkçe’den geldiğini ve İpek Yolu aracılığıyla Türkiye’den Kore’ye gittiğini söyledi.
#Haşim KILIÇAnadolu’da yetişen 14 farklı çiçeği yorumladığı ‘Bakarken II’ isimli resim sergisi ve aynı isimli ‘şiir-albüm’le izleyici karşısına çıkan Zeynep Öztürk, “Çiçek sevgim Anadolu’nun dağlarında yetişen çiçeklerle birleşince ve benim motiflerim ve renklerimle de kaynaşınca ortaya çok güzel bir görüntü çıktı” diyor.
#Zeynep ÖztürkÇınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği, ‘Ustalar’ adlı sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Bitki Çizimi, Çini, Resim, Kaligrafi, Geleneksel Türk El Nakışı, Mum Batik Boyama, Gümüş Kazaziye Takı Tasarımı, Biçki Dikiş Abiye Giyim, Modelistlik, Mefruşat ve Porselen Boyama eserlerinden oluşan, 20 hocanın 14 branşta yaptığı yaklaşık 64 eserle kapılarını açan sergi 14 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak.
#Çınar Uluslararası Kültür Ve Sanat Derneği