Önce eğitim sonra eğlence

Güncelleme Tarihi:

Önce eğitim sonra eğlence
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2024 12:44

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi (HEM) yıl sonu gösterisi törenle açıldı. Törende, 40 kişilik öğretmen ekibinin sergiledikleri yöresel halk oyunları ve semah gösterisi büyük beğeni aldı.

Haberin Devamı

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nin (HEM) 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde açtığı kurslarda üretilen eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı. Sergi açılışına Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz ile Gölbaşı belediye başkan yardımcıları Hakan Göçer ve Tahsin Polat da katıldı. Kaymakam Rüstemoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada açılan kursların vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda açılması gerektiğinin altını çizerek, emeği geçen tüm öğretmen ve kursiyerlere teşekkür etti.

Önce eğitim sonra eğlence

Önce eğitim sonra eğlence

Haberin Devamı

OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNE KATKI

Gölbaşı HEM Müdürü Mustafa Kaya da eğitim öğretim yılı içerisinden 175 genel kurs ile 2 bin 736 kişiye, 190 meslek kursu ile de 2 bin 872 kişiye eğitim verildiğini belirterek, “Ayrıca 16 okuma yazma kursundan 94 vatandaşımıza eğitim vererek okuma yazma seferberliğine katkı sağladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda eylül ayından bu yana hem mesleki gelişim alanında hem de kişisel gelişim alanından çeşitli kurslarla yetişkin eğitimimize devam etmekteyiz. Ayrıca örgün eğitim kapsamı dışında ortaokul ve lise eğitimlerini açık öğretim faaliyetleri ile tamamlayan öğrencilerimize de yıl boyunca hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Önce eğitim sonra eğlence

SEMAH VE ZEYBEK GÖSTERİSİ

Törende Ergin Çınar yönetimindeki 40 kişilik Gölbaşı İlçe Milli Eğitim bünyesinde görev yapan öğretmen ve personelden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni aldı. Bir yıl boyunca HEM’e bağlı kurslarda eğitim aldıkları bildirildi. Öğretmenlerin Tokat yöresi oyunları, semah ve zeybek gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Halk oyunları gösterisinin ardından Burak İdris Yiğit yönetiminden bağlama dinletisi de izleyicilerden tam not aldı. Sergide usta öğreticilerin ve kursiyerlerin yaptığı seramik, deri, rölyef, nakış, kırkyama, mine, giyim, dokuma, çanta ve çeşitli el sanatları alanındaki ürünler yer aldı. Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ile Kaymakam Rüstemoğlu’nun eşi de seramik tabak yaptı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!