Deprem ölçe kavramı MD, MW ve ML Marmara Bölgesi'nde meydana gelen şiddetli depremin ardından bir kez daha gündeme geldi. Deprem haberlerinde ve Kandilli verilerinde sık sık gözlenen deprem ML, MD ve MW birimlerinin anlamı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Deprem ML, MW nedir? Deprem MD ne anlama gelir? İşte, ML, MD ve MW birimlerinin anlamı.
#Deprem ML NedirDeprem ölçümü amacıyla kullanılan MD, MW ve ML kavramı, son depremler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen pek çok kişinin merak ettiği unsurlar arasında yer alıyor. Peki, MD, ML ve MW nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, ML, MD ve MW birimlerinin anlamı ve detaylı bilgiler
#MD Ne DemekMW ve ML birimleri, deprem bilgilerini görüntüleyen birçok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Depremi oluşturan kirik genelde yer kabuğunun derinliklerindedir, ancak büyük depremlerde yer yüzeyine kadar ulaşır. Dolayısıyla bu büyüklükleri hesaplayabilmek için ise MW ve ML birimleri kullanılır. Peki, MW ve ML ne demek?
#DepremTürkiye’nin tarımda maliyet artışı kaynaklı yaşadığı sorunları azaltacak etkilerin başında jeotermal tarım uygulamaları geliyor. Son yıllarda sayıları giderek artan jeotermal seraların tarım ekonomisine etkisini Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap’la konuştuk.
#1Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gazda son 20 yılda adeta devrim yaşadıklarını, petrol de ise hedeflerinin günlük 100 bin varil olduğunu belirterek, Gabar bölgesinde yeni keşiflerin geleceğinin müjdesini verdi.
#Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DönmezSANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji odaklı Ar-Ge projelerine değinerek "Yurt içi üretim kabiliyetlerimiz çağ atladı, dersek herhalde abartmış olmayız. Türkiye, yenilenebilir enerji sektöründe, üretimde dünyada en önemli oyunculardan bir tanesi haline geldi" dedi.
#Mustafa VarankMilas-Ören gezimiz sırasında Yeniköy-Kemerköy’den ayrılırken, termik santralların sadece ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamadığını, çok önemli bir istihdam yarattığını, bölgenin en önemli yatırımlarından birisi olduğunu gördük. Özal’ın bu iki tesisin ortaya çıkarılması için nasıl mücadele verdiğini anımsadık. Bakın yıllar ne çabuk geçti. 2040 yılında bölgede kömür bitecek. Biz bölgeden ayrıldıktan sonra IC İçtaş Enerji ve Limak Enerji ortaklığının, yenilenebilir enerji kaynaklarını da adım adım devreye almayı planladığını öğrendik.
#MilasSon dakika deprem haberleri ile ilgili açıklama geldi. Vatandaşlar nerede deprem oldu ve deprem mi oldu sorusunun cevabını internetten öğrenmek istiyorlar. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.09'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD depremin derinliğini 11.57 kilometre olarak duyurdu. İşte gerçekleşen son depremlerin listesi
#DepremSaat 11:01 sıralarında İstanbul ve çevre illerde hissedilen bir deprem oldu. Kandilli, depremin Marmara denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı AFAD ise İstanbul Silivri açıklarındaki depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Depremin ardından Marmara Denizi'nde en büyüğü 2.1 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. İstanbul ve çevre illerde hissedilen yerin 5,36 kilometre derininde oluşan depremin en yakın yerleşim birimi olan Silivri'ye bağlı Muratköy'e uzaklığının 20 kilometre 52 metre olduğu belirlendi. Öte yandan uzmanlar da depremle ilgili gelen son dakika verilerine göre televizyonların canlı yayınlarında dikkat çeken yorumlarda bulundular. Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul’da yaşanan depremle ilgili olarak, ''Genellikle arkasından biraz daha küçük depremler olup sönümlenmesi gerekir. Burası korkutan bir bölge. Çok fazla büyük bir deprem işaretçisi olarak değerlendirmek mümkün değil.'' dedi.
#İstanbulNASA’dan aldığı yazılımla rüzgâr enerjisi yatırımları yapan, 400 megavatlık (MW) RES portföyüne sahip olan Özgül Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Özgül, 10 ilde 450 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Özgül, “Teşviklere ve alım garantilerine karşıyım” dedi.
#GazetehaberleriTürkiye’nin en verimli tarım arazilerine ve bakir ormanlarına sahip bölgesi Trakya’ya kömürlü termik santral kâbusu çöktü. İstanbul’a sadece birkaç kilometre mesafede, Tekirdağ’ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerine yapılması planlanan santral hayata geçerse yaklaşık 250 bin meşe ağacı kesilecek. Yörenin kadınları ve sivil toplum örgütleri projenin iptali için yoğun mücadele içinde...
#GreenpeaceElektriğine yetişmek için 20 Keban Barajı gerekiyor, sadece 42 günde Sapanca Gölü kadar su kullanıyor, yılda 1 milyondan fazla inek yiyor, her gün 18 bin ton evsel atık çıkarıyor... Rakamlar korkutucu! Türkiye’nin zaten sınırlı kaynaklarını tek başına İstanbul tüketiyor!
#İstanbulEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hem müşteri memnuniyetini arttırmak hem de istihdam yaratmak için elektrik dağıtım şirketlerine çağrı merkezleri açmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. Dağıtım şirketleri de bu çağrıya kulak verdi ve dokuz ilde çağrı merkezleri açtı. Kars’ta kurulan çağrı merkezi ilin en büyük istihdam sağlayan şirketine dönüştü.
#Enerji Ve Tabii Kaynaklar BakanlığıCUMHURİYET gazetesinin temel taşlarından Ali Sirmen’in anıları sonunda kitap oldu. İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu ile birlikte Cumhuriyet’in ‘alametifarikası’ sayılan yazarlardan biri olan Ali Sirmen’le, yine eski bir Cumhuriyetçi olan Ümit Aslanbay konuştu. 300 sayfayı aşan nehir söyleşi, geçtiğimiz haziran ayından bu yana süren yaklaşık bir yıllık çabanın ürünü.
#Yalçın BayerİZMİR Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı. Bakanlığın termik santreller, havaalanları, otoyollar, üçüncü köprü, baraj gibi projelerin ÇED raporu olmadan yapılmasının yeniden önünü açtığını belirten Baro, çevrenin savunmasız kaldığını; sağlıklı yaşam hakkının ihlal edildiğini öne sürdü.
ENERJİSİNİN yüzde 70’ten fazlasını ithal eden Türkiye, son yıllarda dışa bağımlılığını azaltmak için yerli kaynaklara yöneliyor. Ancak alınan acele kamulaştırma kararları ve ÇED onayı olmadan yapılan yatırımlar, bazı sivil toplum örgütleri ve bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.
ENERJİSİNİN yüzde 70’ten fazlasını ithal eden Türkiye, son yıllarda dışa bağımlılığını azaltmak için yerli kaynaklara yöneliyor. Ancak alınan acele kamulaştırma kararları ve ÇED onayı olmadan yapılan yatırımlar, bazı sivil toplum örgütleri ve bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.