Pratik ve lezzetli atıştırmalıklar herkesi motive eder! Ders molası verildiğinde, gün içinde mide kazındığında, akşamları en sevilen dizi reklama girdiğinde herkesin gözü atıştırmalıkları arar. Sizin için kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz motive eden 4 atıştırmalık tarif hazırladık!
#Atıştırmalık TarifÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzLimonlu barı ağzıma attığım an burnuma gelen o tereyağı kokusu, cupcake kremasının kıvamı ve nefis tadı… Amerika’da nasılsa burada da aynen öyle. New York’taki küçük bir dükkândan küresel bir başarı hikâyesine dönüşen Magnolia Bakery, Avrupa’daki ilk şubesini bu hafta İstanbul’da açıyor. Açılış öncesi marka temsilcileriyle bir araya geldim, meşhur lezzetlerini tattım.
#CupcakeGelinim Mutfakta malaga pasta tarifi günün aranan tatlıları arasında yer alıyor. Adını İspanya'nın bir şehrinden alan Malaga pasta ülkemizde de kafelerde oldukça seviliyor. Peki, evde malaga pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta malaga pasta tarifi ve malzemeleri...
#Malaga PastaDün yılbaşı sofrasında siz de benim gibi ölçüyü kaçırdıysanız midenizi rahatlatacak tariflerimi deneyin. Yulaf, fındık sütü, hurma özü ve tarçınla hazırladığım kahvaltılık, yulaf sevmeyenlerin fikrini değiştirecek kadar leziz. Bugün ayrıca muzlu kek pişirip baharatlı latte yapacağım.
#YılbaşıSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestSon yıllarda Türkiye’de de hayranı çoğalan makaron, her ne kadar Fransız lezzeti sanılsa da İtalya’da ortaya çıkmıştır. Fransa'ya ait sanılmasının sebebi ise İtalya’dan gelen tarifin son halini Fransa’da almasıdır. Paris'te, pastanelerin en ünlüleri 150 yıldır makaronlarıyla tanınmıştır. Peki, makaron tam olarak nedir, nasıl yapılır, makaron yapılışı için gerekli malzemeler neler?
#Makaron NedirSon zamanların en popüler tatlılarından magnolia'ya yeni bir bakış açısı getirmeye ne dersiniz? Ana malzemesi bebe bisküviden oluşan magnolia tatlısına çocukluğumuzun en sevilen lezzeti kağıt helva da ekleniyor, tadına doyum olmuyor. İşte, kağıt helvalı magnolia tarifi
#Kağıt Helvalı Magnolia Nasıl Yapılır‘Muz ve ekmek bir arada olur mu hiç!’ demeyin. Kuru malzemelerin ayrı, yaş malzemelerin ayrı hazırlanıp, birbirlerine yedirilme felsefesine dayanan bu ekmeğimsi kek, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Muz ve cevizin bir ekmekte buluşması, ortaya enfes bir tarif çıkardı. İşte muzlu cevizli ekmek tarifi…
#Mucize Lezzetler