mutfak tüyoları haberleri sayfasında mutfak tüyoları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 251 mutfak tüyoları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Meyve kabukları, sadece meyveyi dış etkenlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Bu şekilde, meyve kabuklarını atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirmek hem çevreye katkıda bulunabilir hem de ekonomik açıdan fayda sağlayabilir. Meyve ve sebze kabuklarının hangi amaçlarla kullanılabileceğini merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte meyvelerin kabukları ile ilgili kullanım alanları…
#Mutfak TüyolarıYumurta, günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı. Omlet ya da poşe halinde hazırlanabilir veya menemene eklenebilir. Haşlama da en çok tercih edilen ve sağlıklı diğer bir seçenek. İster tam haşlanmış, ister kayısı isterseniz de rafadan... Her hali kahvaltı sofralarına renk katıyor. Yumurta nasıl haşlanır? Kayısı ve rafadan yumurta pişirme süresi ne kadar? Ocakta ve kaynar suda yumurta kaç dakikada haşlanır? Katı, rafadan ve kayısı kıvamında haşlanmış yumurta için pişirme süresi ve püf noktaları
#Yumurta Nasıl HaşlanırSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirReçeller, rengarenk görüntüsü ve nefis aromalarıyla kahvaltı sofralarını süslüyor. Bazen sıcacık ekmekle bazen de pankekle tüketilen reçel her mevsim yapılabilir. Fakat özellikle yaz aylarında bollaşan meyvelerle yapmak daha güzel oluyor. Kahvaltıların gözdesi reçelin tadı kadar kıvamı da oldukça önemli. Eğer çok sulu olursa koyulaştırmak için birkaç yönteme başvurulabilir. Peki sulu reçel nasıl koyulaştırılır? Reçel sulu olursa tekrar kaynatılır mı? Sulu olan reçeli koyulaştırmak için püf noktaları...
#Sulu Reçel Nasıl KoyulaştırılırSarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi
#Sarı Kantaron Yağı Nasıl YapılırEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#EtCheesecake hayatımıza yıllar önce Amerikan filmlerinin dublajlarında “peynirli kek” olarak girdiğinde ne olduğunu çok anlayamamıştık. Ancak cheesecake’in enfes bir tatlı türü olduğunu anladığımızdan beri bu lezzetten vazgeçemiyoruz. Günümüzde nice pastanenin menüsüne giren cheesecake aslında evde de yapılabilecek bir tatlı. Ancak kıvamının, görüntüsünün ve düzgün olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte cheesecake yapmanın püf noktaları…
#CheesecakeHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü EkmekMeyve kabukları, sadece meyveyi dış etkenlerden korumakla kalmaz, aynı zamanda birçok faydalı kullanım alanına sahiptir. Bu şekilde, meyve kabuklarını atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirmek hem çevreye katkıda bulunabilir hem de ekonomik açıdan fayda sağlayabilir. Meyve ve sebze kabuklarının hangi amaçlarla kullanılabileceğini merak edenler için detaylı bir araştırma yaptık. İşte meyvelerin kabukları ile ilgili kullanım alanları…
#Mutfak TüyolarıYumurta, günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı. Omlet ya da poşe halinde hazırlanabilir veya menemene eklenebilir. Haşlama da en çok tercih edilen ve sağlıklı diğer bir seçenek. İster tam haşlanmış, ister kayısı isterseniz de rafadan... Her hali kahvaltı sofralarına renk katıyor. Yumurta nasıl haşlanır? Kayısı ve rafadan yumurta pişirme süresi ne kadar? Ocakta ve kaynar suda yumurta kaç dakikada haşlanır? Katı, rafadan ve kayısı kıvamında haşlanmış yumurta için pişirme süresi ve püf noktaları
#Yumurta Nasıl HaşlanırSu böreği Osmanlı mutfağından günümüze uzanan en kıymetli ve köklü lezzetlerimizin başında geliyor. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ancak belli püf noktalarına dikkat ederek zahmetini azaltabilir ve böreğinizin enfes bir lezzet ve görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. İşte geleneksel su böreğinin püf noktaları…
#Su BöreğiEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirReçeller, rengarenk görüntüsü ve nefis aromalarıyla kahvaltı sofralarını süslüyor. Bazen sıcacık ekmekle bazen de pankekle tüketilen reçel her mevsim yapılabilir. Fakat özellikle yaz aylarında bollaşan meyvelerle yapmak daha güzel oluyor. Kahvaltıların gözdesi reçelin tadı kadar kıvamı da oldukça önemli. Eğer çok sulu olursa koyulaştırmak için birkaç yönteme başvurulabilir. Peki sulu reçel nasıl koyulaştırılır? Reçel sulu olursa tekrar kaynatılır mı? Sulu olan reçeli koyulaştırmak için püf noktaları...
#Sulu Reçel Nasıl KoyulaştırılırSarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi
#Sarı Kantaron Yağı Nasıl YapılırEt pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…
#EtCheesecake hayatımıza yıllar önce Amerikan filmlerinin dublajlarında “peynirli kek” olarak girdiğinde ne olduğunu çok anlayamamıştık. Ancak cheesecake’in enfes bir tatlı türü olduğunu anladığımızdan beri bu lezzetten vazgeçemiyoruz. Günümüzde nice pastanenin menüsüne giren cheesecake aslında evde de yapılabilecek bir tatlı. Ancak kıvamının, görüntüsünün ve düzgün olması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte cheesecake yapmanın püf noktaları…
#CheesecakeHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü EkmekHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarKış sofralarının vazgeçilmezi turşu yapımının sırrı, oranına göre kaya tuzu miktarını doğru kullanmak ve fermantasyon süresini tamamladıktan sonra açmakta gizli. En basit tarifiyle turşu, içinde yüzde 10-20 oranında kireç bulunduran su ve kaya tuzu ile yapılabiliyorken, içine gereğinden fazla takviye koymak, ürünün fermantasyonunu bozuyor.
#Turşu