Sulu reçel nasıl koyulaştırılır, tekrar kaynatılır mı? Sulu olan reçeli koyulaştırmak için püf noktaları
Reçeller, rengarenk görüntüsü ve nefis aromalarıyla kahvaltı sofralarını süslüyor. Bazen sıcacık ekmekle bazen de pankekle tüketilen reçel her mevsim yapılabilir. Fakat özellikle yaz aylarında bollaşan meyvelerle yapmak daha güzel oluyor. Kahvaltıların gözdesi reçelin tadı kadar kıvamı da oldukça önemli. Eğer çok sulu olursa koyulaştırmak için birkaç yönteme başvurulabilir. Peki sulu reçel nasıl koyulaştırılır? Reçel sulu olursa tekrar kaynatılır mı? Sulu olan reçeli koyulaştırmak için püf noktaları...
Reçel yaparken tadı kadar kıvamı da çok önemli. Baze tam kıvamında olurken bazen de sulu kalabiliyor. Sulu reçeli birkaç yöntemle koyulaştırılabilir. Peki ama nasıl mı? İşte sulu reçeli koyulaştırmanın yolları...
Sulu reçel nasıl koyulaştırılır?
Sulu reçelin kıvamını artırmak için içine bir adet elmayı doğrayıp kaynatmaya devam edebilirsiniz. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırmak da etkili olacaktır.
Kayısı nasıl kurutulur? Evde doğal yöntemlerle kayısı kurutmanın yolları
Reçeliniz soğuduktan sonra halen sıvı gibiyse yeniden ocağa alıp içine biraz daha limon suyu ya da portakal suyu ilave edebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra reçelinizi 5 dakika daha kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır.