Dünyanın atmosferi her an süpernovalardan ve güneş sistemi ötesindeki diğer astrofizik olgulardan yayılan yüksek enerjili kozmik ışınların bombardımanına maruz kalıyor. Kozmik ışınlar Dünya atmosferine çarptıklarında bozunarak muonlara, yani elektrondan biraz daha ağır, yüklü parçacıklara dönüşüyor.
#MuonGiza’daki Keops Piramidi’nde keşfedilen iki gizli odanın kesin yeri belirlenmeye çalışılıyor. Bilim insanları, Mısır’ın Giza şehrindeki Keops Piramidi’nde geçtiğimiz yıl keşfedilen iki yeni odayı ortaya çıkarmanın eşiğine geldi. İleri teknoloji içeren yöntemler kullanan uzmanlar, 4 bin 500 yıllık yapıdaki bu gizemli boşlukların kesin yerlerini belirlemeye çalışıyor.
#Mısır PramitleriBoğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, BÜ + Etkinlikleri bünyesinde başlattığı “Açık Ders”lerin ikinci dönemi, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Gülmez’in ‘’CERN’de Neler Oluyor?’’ semineri ile devam edecek.
#BoğaziçiIşık hızından daha hızlı ilerleyen bir parçacığın keşfedildiği iddiası, bilim dünyasına bomba gibi düştü. Bilim insanları arasında büyük şaşkınlık yaratan Opera adlı deneyin sonucu henüz doğrulanmazken, Hürriyet teknoloji yazarı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, “Einstein’ın teorisi çöküyor mu” sorusuna açıklık getirdi. Yalçın, “Böyle bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı.
Evrenin oluşumundaki sırları ortaya çıkarması hedeflenen Centre Europeen pour la Recherche Nuclearie-Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde(CERN) yapılacak büyük patlama deneyinde 10 Eylül'de önemli bir adım atılarak, “atomaltı parçacık çarpıştırma cihazı” çalıştırılacak.