Arkeologların 19'ncu yüzyılın sonlarında keşfettiği Antik Mısır mumyaları o günden bu yana merak uyandırıyor. Mumyalama işlemlerinden tabutlardaki süslemelere pek çok detay, mumyaların basit birer tarihi eserden fazlası olduğunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Son olarak ABD'de yapılan bir keşif, 3.000 yıllık bir gizemi aydınlatırken mumyalama sürecine dair hiç bilmediğimiz detayları da gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar...
#SeyahatAntik Mısır medeniyeti binlerce yıldır insanlığın merakını cezbediyor. Özellikle bundan 4.500 yıl önce inşa edilmiş olan piramitlerin ihtişamı akıllara durgunluk verici. O kadar ki bugünün bilim insanları ve mühendisleri bile piramitlerin nasıl inşa edildiğini tam anlamıyla açıklayabilmiş değil. Ancak 2013 yılında yapılan kazılarda keşfedilen bir günlük, bu sorunun yanıtına dair çok ilginç detaylar içeriyor.
#MısırUzaylıların varlığına ilişkin spekülasyonlar sık sık internette gündem oluyor. Son olarak Kolombiya'da bulunduğu iddia edilen bir iskeletle ilgili paylaşım, meraklıları heyecanlandırdı.
#KolombiyaAntik Mısır dönemine ait Giza Piramitleri, yaklaşık 4.500 yıldır insanlığı büyülüyor. Her biri binlerce kilo ağırlığındaki milyonlarca taş blokla inşa edilmiş olan bu dev yapıların gizemleri bugün bile tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Dahası bilim insanlarının her keşfi yeni soruları beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar...
#Mısır PiramitleriEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanAntik Mısır dönemi mumyaları keşfedildikleri günden bu yana hep merak uyandırıyor. Mumyalama işleminin amacı genelde bedeni ölümden sonra korumak olarak biliniyor ancak İngiltere'de geçtiğimiz günlerde açılan bir serginin organizatörleri, bu ezberi bozan önemli tespitler ortaya koyuyor. İşte ayrıntılar...
#Antik Mısır MedeniyetiAlman ve Mısırlı bilim insanlarının iş birliği ile gerçekleştirilen yeni bir araştırma, Antik Mısır'da uygulanan mumyalama işlemine dair hiç bilinmeyen bazı gerçekleri ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...
#Antik Mısır Medeniyeti3 bin 300 yıllık Antik Mısır gizemlerine doğru heyecanlı bir yolculuk vaat eden ‘Çocuk Kral’ Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor. ‘Altın Kral’ olarak da anılan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, Ocak 2023’te UniqExpo’da İstanbullularla buluşacak.
# Antik MısırSonbahar her yerde güzel, buna Karadeniz kıyısını da eklemek gerek. Bugün sizi Karadeniz’de farklı bir gün, yaklaşan sonbahar renklerini ve hırçın dalgaların şekil verdiği kayalarla süslü Karadeniz kıyısını yaşamak için Türkiye’deki önemli Longoz orman alanlarından biri olan Acarlar Longozuna götüreceğim. Longoz dediğimizde aklımıza ilk önce meşhur Trakya İğneada, sonra Bursa’da yaşayanlar içi Karacabey Longoz’u ve bugün bahsedeceğimiz Acarlar Longozu geliyor..
#BursaABD'nin North Carolina eyaletinde deyim yerindeyse akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Annelerini kaybeden iki kız kardeş bir cenaze evinde tören düzenlemek istedi. Ancak tabutta gördükleri manzara karşısında hayatlarının şokunu yaşadılar.
#ABDAspir çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aspir çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıl olur? Aspir çiçeği nerelerde yetişir ve ne gibi özellikleri vardır? Tüm soruların cevabını sizler için derledik.
#Aspir ÇiçeğiBeylikdüzü Belediyesi tarafından "izinsiz belediye alanı işgali" iddiasıyla önceki gün bir kısmı yıkılan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ndeki mumyalanmış balıklar, müzenin önündeki açık otoparka konuldu.
#Türkiye Deniz Canlıları MüzesiSığla Ağacı faydaları saymakla bitmeyen son derece özel ağaçlardan bir tanesidir. Otlak yerlerde ve bol sulak kesimlerde yetişmektedir. Türkiye’de Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişir. Boyu ise 45 metrelere kadar çıkabilen bir ağaç türüdür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Microsoft’un patentini aldığı yeni bir uygulama, insanların öldükten sonra dijtal dünyada yaşamaya devam edebilecekleri iddiasında. Yeterince veriyle beslenen yapay zekânın karakteri ‘o kişi’ye benzeyen bir sohbet botuna dönüşecek ve sevenleriyle hayattaymış gibi mesajlaşabilecek.
#YazarOpal içerinde korunan dinozor iskeletlerine kadar hemen her şeyin fosili ortaya çıkarıldı. Fakat, son çalışmalarda hiç kimsenin yüz binlerce yıl hayatta kalamayacağını düşündüğü bir şey bulundu. Yaklaşık 500 bin yıl öncesine ait bir Kambriyen eklem bacaklısının beyni sağlam kalarak günümüze kadar ulaştı. Bu da birçok paleontoloğun, beyin çürümesinin kaçınılmaz olduğu konusunda ortaya atılan fikirlerin yanlış olduğunu ortaya koydu.
#Fosil