Siirt'te Müküs Çayı'na düşen meslektaşını kurtarmak istediği sırada akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyyüp Güneş'in (21), aramaların 64'üncü gününde cansız bedenine ulaşıldı. Güneş'in cansız bedeni, akıntıya kapıldığı yerin 2,5 kilometre ilerisinde, 18 metre derinliğindeki şelalenin girdap kısmının altında bulundu.
#SiirtSiirt'te Müküs Çayı'na düşen meslektaşını kurtarmak istediği sırada akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyyüp Güneş'in (21), aramaların 64'üncü gününde cansız bedenine ulaşıldı. Güneş'in cansız bedeni, akıntıya kapıldığı yerin 2,5 kilometre ilerisinde, 18 metre derinliğindeki şelalenin girdap kısmının altında bulundu.
#SiirtSiirt'te Müküs Çayı kenarında piknik yaparken, elini yıkadığı sırada dengesini kaybedip suya düşerek yaşamını yitiren hemşire Halime Timurtaş’ı kurtarmak isterken kaybolan meslektaşı Eyyüp Güneş'i arama çalışmaları, 5’inci günde de devam ediyor.
#Eyyüp GüneşVan'ın Bahçesaray ilçesi, doğa sporlarının merkezi olma yolunda ilerliyor. İlçede kurulan rafting takımı ve doğa severlerin gerçekleştirdiği etkinliklerle raftinge olan ilginin arttığı Bahçesaray'da, Türkiye Rafting Federasyonu da yeni etkinlikler için çalışmalarını sürdürüyor.
#VANVan’ın Bahçesaray İlçesi, kayalardan oyulmuş bir hokkanın dibindeki yemyeşil cenneti andırıyor. Çevresi sarp dağlarla çevrili. İlçe merkezindeki ceviz ağaçları yeşil bir ada oluşturuyor. Yolu öylesine sarp ki yılın ortalama beş ayı kapalı. 2985 metre irtifadaki Krapin Geçidi’nin kalın kar tabakaları temmuzda ancak kalkıyor. Sonra dağlarına bahar geliyor. Görkemli zirveleri, çağlayarak akan dereleri, geçmişin hayatını görmek, Bahçesaray’ın cevizini tatmak için ağustos en uygun zaman.
Akciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.
#AkciğerAsit reflü, mide ekşimesi ya da mide yanması olarak bilinen bir hastalıktır. Bazı yiyecek ve içecekler mide yanmasını tetiklerken, bazıları da semptomları azaltarak mide sağlığını korur. Peki, hangi içecekler mide yanmasına iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
#Mide Yanmasıİshal, yorgunluk, dehidrasyon ve çeşitli eksiklikler dahil olmak üzere birçok rahatsız edici semptomlara neden olduğu için hoş olmayan bir hastalıktır. Bu semptomlara karşı aktif olarak çalışan bazı özel çayların tüketilmesiyle ishal tedavi edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İshalHavaların soğumasıyla birlikte geniz akıntısı, burun akıntısı gibi belirtiler korona (Covid-19) belirtileriyle karıştırılmaya başlandı. Soğuk algınlığı, grip gibi nedenlerde rastlanan geniz akıntısı sorunu yaşayanlar, koronada geniz akıntısı olur mu araştırmaları içerisindeler. Peki, geniz akıntısı koronavirüs belirtisi mi yoksa grip mi? İşte grip ve koronavirüs belirtileri ve arasındaki farklar...
#Geniz AkıntısıŞifalı bitkiler içerisinde yer alan dağ kekiği doğal bir antibiyotiktir. Sağlık bakımından yararları saymakla bitmeyen dağ kekiği yemeklere tat vermesi amacı ile de kullanılmaktadır. Besin değeri bir hayli yüksektir. İçerisinde pek çok yararlı vitamin ve mineral bulunmaktadır. Nane ailesinden gelmekte olan kekiğin suyu, yağı ve çayı da büyük bir şifa deposudur. Kekik suyu özellikle regl ağrılarını dindirme konusunda destek olmaktadır. Kekik yağı ise saça ve cilde iyi gelmektedir. Sizin için dağ kekiğinin faydalarını, öksürüğe iyi gelip gelmediğini, taş kekiğinin ne işe yaradığını, nasıl tüketildiğini derledik.
#Dağ KekiğiGünümüzde, öksürük nedeni ile hastanenin yolunu tutan çok fazla insan var. Yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlık, can sıkıcı olabiliyor. Fakat bu öksürükten kurtulmanın yolları mevcuttur. Öksürük nasıl geçer ve ne iyi gelir gibi detayları derledik.
#ÖksürükHer yıl bu zamanlarda kademeli bir yavaşlama ve içe doğru dönüş başlar. Günler kısalmaya, daha erken kararmaya başlar. Ağaçlar yapraklarını dökmeye, bitkiler enerjilerini depolamaya yönelmiştir. Ayurveda ve Geleneksel Çin Tıbbı bu sezonsal değişikliklerin farkında olduğu için, bu dönemde size sağlığınızı destekleyici fikirler sunabilir.
#AyurvedaSigaranın beslenme durumuna etkilerini değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Indrani Kalkan, “Sigara da koronavirüs gibi tat ve koku alma duyumuzu, iştahı etkiliyor. Çalışmalar, sigaradaki nikotinin tat tomurcuklarını morfolojik değişime uğrattığını göstermiştir” dedi.
#Dr. Indrani KalkanBir insanın vücudu günde yaklaşık olarak 1-2 litre mukus üretmektedir. Mukus denilen madde ise; ağız, boğaz, geniz, burun, mide gibi bölgelerin nemli kalmasını sağlamaktadır. Mukusun normal görevinin gerektiği gibi yaptığı durumlarda boğazdan zararsız şekilde geriye doğru akar. Bu durumlarda da mukusu kişi tarafından fark edilmez.
#Geniz AkıntısıKışın en sık karşılaşılan hastalıklarından biri bronşittir. Bronşit nedir? Bronşit neden olur? Bronşit belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı, bronşit ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#BronşitKış aylarının gelmesiyle çok sık görülmeye başlayan soğuk algınlığının risk grubunda özellikle kreşe giden çocuklar olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Türkan Özer, "Soğuk algınlığının tedavisinde sıvı tüketimi çok önemli. Bitki çayları ve sıvı tüketimi soğuk algınlığının tedavisinde yardımcı olur. Su içmek aynı zamanda vücutta bulunan toksinlerin atımında detoks etkisi gösterir" dedi.
#Soğuk Algınlığı